Ærlig snak Det shjaw! Life of a mom

En hyldest til forældres dobbeltmoral!

New_Doc_45_1

Den anden dag, da jeg lige skulle ud i bilen og køre min datter i børnehave, pakkede jeg hende godt ind – for der er tilsyneladende et par vejrguder, der ikke helt har luret at det er på tide at skrue op for den dér sol…hvor er den globale opvarmning i øvrigt henne, når man har brug for den?

Trunten var godt pakket ind og vi var på vej ud af døren da hun spørger; Hvorfor skal du ikke have jakke på?” Jeg forsøgte hurtigt at komme i tanke om en god forklaring…hvilket ikke lykkedes. Så jeg måtte jo pænt gå tilbage til stumtjeneren og fiske en jakke frem. “Selvfølgelig skal mor da også have jakke på, det havde jeg lige glemt! Fjolle-mor.”

Men altså…helt ærligt? Jeg skulle jo ‘bare lige’ hurtigt hen med hende i børnehaven. Det fik mig til at tænke på alle de andre ting jeg/vi/du(?) kræver af vores børn – nogle krav som vi selv på ingen som helst måde efterlever.

Så hermed nogle eksempler på god gammeldags (forældre-) dobbeltmoral:

Far: “Vilja, man kan altså ikke sidde hele dagen og se fjernsyn! Nu slukker vi og så kan du finde på noget sjovt at lege…brug din fantasi!”

Far alene hjemme: “Jeg keder mig…jeg tror sgu jeg tænder for tossekassen”.


Mor: “Ej Jens, man må da ikke gå inden for med sko på! Tænk hvis man har trådt i en hunde høm-høm…så vader man den rundt i heeeele huset! Og det er da ulækkert.”

Da mor kommer uden for opdager hun til sin skræk, at hun har glemt sin lip gloss på badeværelset og løber hurtigt ind ‘på listetå’ (for så ved vi godt alle sammen, at det ikke grisser lige så meget…?) og henter den…med sko på.


Mor: “Silje, du SKAL altså have cykelhjelm på! For tænk nu hvis man faldt? Så ville man måske slå hovedet! Av av.”

Mor på vej på job: “NU sidder håret rigtig godt…det skal vi da ikke ødelægge med en cykelhjelm!”


Mor: “Nej Augusta, du ved da godt at det kun er om fredagen vi spiser slik!”

Klokken 19.30 tirsdag aften, hvor Augusta endelig sover siger mor: “Juhuuu, nu skal vi ha’ slik!”


En kold december morgen: “Nej lille Tut, man går altså ikke uden for i snevejr i ballerinaer og strømpebukser! Så bliver man jo syg og det går jo ikke!”

Om aftenen er mor på vej til firma julefrokost…i nylonstrømper og stiletter…i snevejr.


Mor: Alfred, du SKAL i seng nu. Det er vigtigt at man får meget søvn, så man er klar til morgendagen! Det går jo ikke at man render rundt og er træt hele dagen, bare fordi man ikke har fået nok søvn!”

Klokken 23.40: “Nå, det kan være jeg skal smutte i seng…vækkeuret ringer trods alt klokken 05.30”


“Nej Philip, vi drikker kun sodavand når vi er til fødselsdag!! Ellers kommer Karius og Baktus rendende og det vil vi da ikke have! Vel? Man kan sagtens hygge sig med vand!”

Onsdag aften: “Skat jeg går lige ud i skuret og henter en sodavand…skal du have en med?”


“Villum du skal da spise dine grøntsager, ellers bliver du aldrig stor og stærk!”

(…)

…….have I made my self clear?

Kh Lillemor

Har du selv børn (eller frygter at få nogle!) kan du følge mig og læse flere indlæg på:

www.lillemor.dk

FACEBOOK

Instagram

Bloglovin’

You Might Also Like

Ingen kommentarer

    Svar