Dilemma

“Hvornår skal jeg sige at jeg er gravid…?” Dilemma #3

ABM_1455315521Jeg må indrømme, at jeg synes det er helt vildt hyggeligt med de her Dilemma-indlæg. Det er det fedeste at sidde og læse jeres svar! Tak for jeres engagement. Og tak for de breve der tikker ind. Bliv endelig ved!!

Jeg var selv ret meget i vildrede over sidste Dilemma: “Jeg stjal…men det var jo ikke helt med vilje?”. Og ja, jeg ved at jeg i forvejen ender i helvede, så jeg er ikke bleg for at sige, at jeg et kort øjeblik…okay et lang øjeblik…overvejede om jeg ikke bare selv havde beholdt ringen. Men der er jo den dér irriterende lille ting, de fleste af os besidder, som hedder “samvittighed”. Og jeg må jo nok erkende, at det ville nage mig en del, hvis jeg sådan rendte rundt med tyvekoster på mig. Og det lader til at Cathrine har samme holdning 😉 Se hvad hun har skrevet tilbage til mig:

Hej Lillemor!

Puha, jeg kan da godt se at der var flertal for, at jeg returnerede ringen ha ha! Jeg gjorde faktisk dét, at jeg ringede ned til butikken, som én af dine læsere foreslog. Jeg sagde det som det var og jeg sagde, at jeg naturligvis gerne ville komme ned og betale for ringen. Så jeg tog hen i storcenteret igen og rundede lige en butik og købte en pakke Spangsberg flødeboller og gik så hen til butikken, dog med en smule røde ører. Ekspedienterne var dog vildt søde og imødekommende og grinte af situationen. Jeg betalte og fik oven i købet rabat! Det viste sig nemlig, at kollektionen var sat ydeligere ned siden mit sidste besøg. Så jeg tænker at det må være et klap på skulderen for at have gjort det rigtige 🙂 Så tak til dine læsere!

Kh Cathrine

Se, DÉT er da en solstråle historie 🙂

Der tikkede en ny mail ind. Den er fra Cille. Hun skriver følgende:

Hej, 

Jeg står i den lykkelige situation at jeg er blevet gravid – dog er jeg ikke så langt henne, at jeg endnu kan lave The Big Announcement og vil helst vente til de første 12 uger er overstået, for at være på den helt sikre side.. Meeeen.. vi har da sagt det til vores forældre og en ven eller to.. Dog har jeg ikke fået det sagt til min far endnu. Da min mor og far er skilt, kommer informationer ikke på samme tid! Her er mit dilemma så, for min far har en kæreste, som han har været sammen med længe – men som jeg ikke stoler på kan holde mund, og derfor har jeg ikke rigtig lyst til at fortælle hende det endnu. Kan jeg godt tillade mig at fortælle min far det, men bede ham om ikke at sige det til hans kæreste? Eller skal jeg lade helt være med at sige noget til de 12 uger er gået og jeg er mere sikker? Eller skal jeg bare tænke “fuck this shit” og så sige det til dem begge, med risiko for at hun sladrer videre? 
What to do? What to do?? 
Håber I kan hjælpe mig videre med beslutningen! 🙂
Hilsen Cille
Jeg sidder faktisk selv og vender og drejer situationen i mit hoved…for på den ene side så tænker jeg, at man jo bør kunne stole på, at et andet voksent menneske, ville kunne holde på en hemmelighed. På den anden side kan jeg levende forestille mig, hvor fesen en følelse det måtte være, hvis andre fik nys om graviditeten. – Andre mennesker man måske gerne selv ville have overbragt nyheden!
Lad os spørge møgkæ…jeg mener…panelet 🙂
dig dér…Hjælp lige Cille…hvad skal hun gøre? Hvad gjorde du selv? Sagde du det til nogle, men ikke til andre? Og hvornår i graviditeten sagde du det?
Læs flere dilemmaer HER. Og hvis du synes om “dilemma-konceptet”, så tøv ikke med at send nogle dilemmaer i min retning 🙂 Det fortsætter kun så længe, der kommer mails i min indbakke 🙂 Send på min mail: jordemodertina@gmail.com eller som besked på Instagram eller på Facebook.

You Might Also Like

16 Kommentarer

 • Reply
  Christina Kristensen
  23. februar 2016 at 15:33

  Hej Cille. Jeg synes at du skal holde det hemmeligt så længe som muligt, for din far og kæresten. Hvis de havde været et par (dine forældre) var det noget andet. Men som du selv siger, så falder information forskelligt, nu hvor de er skilt 🙂 Held og lykke. Jeg fortalte det i øvrigt først efter NF

 • Reply
  Sascha
  23. februar 2016 at 16:01

  Sig det til din far!! Og så sig at det betyder meget for dig, at det ikke bliver sagt videre. At du kun ville sige det til dine forældre og ingen andre. Han behøver jo ikke vide at I har sagt det til nogle venner også 🙂

 • Reply
  Louise B
  23. februar 2016 at 16:43

  Jeg ville vente med at sige det.. Min far kunne ikke holde sin mund, og fik det sagt til hans ekskæreste, som så valgte at skrive en offentlig besked til mig på facebook.. Så der stod det lige pludselig meget offentligt, og der var rigtig mange som ikke havde fået nyheden på daværende tidspunkt.. 🙁 Det var jeg ret ked af, også fordi vi ikke var kommet forbi de magiske 12 uger endnu…

  Men tillykke med graviditeten, Cille 🙂

 • Reply
  Nana
  23. februar 2016 at 16:57

  Kære Christina. Tillykke med din graviditet 🙂 Da jeg blev gravid med barn nr. 2, fik jeg ikke delt det med min far inden jeg desværre aborterede i 10. uge. Det virkede mærkeligt at skulle fortælle ham, at jeg faktisk HAVDE været gravid og nu ikke alligevel. Så lad mig give dig det råd, at du deler det med de personer i dit liv, som du også ville fortælle det til, hvis det skulle gå galt. Om det er din far og hans kone må du selvfølgelig afgøre. Jeg synes ikke, du kan fortælle det til din far, uden også at fortælle det til hans kone, men jeg synes godt, at du kan bede hende om at holde sin kæft!

  • Reply
   Nana
   23. februar 2016 at 19:46

   Og du hedder ikke Christina men Cille

 • Reply
  Katrine L
  23. februar 2016 at 16:58

  Min holdning var (da jeg var gravid) at jeg sagde det til dem, som jeg også ville sige det til, såfremt der gik noget galt. Hvis man eksempelvis gik hen og tabte barnet. Så det er måske en rettesnor?

 • Reply
  Luna
  23. februar 2016 at 17:25

  Kæmpe tillykke med din lille spire.

 • Reply
  Dorte V.
  23. februar 2016 at 17:35

  Vi sagde det til noget familie da jeg var 14 uger henne, men resten fik det faktisk først at vide da jeg havde født. Var lidt morsomt at ringe til svigerfar og sige tillykke med den nye titel som farfar…. Han blev noget paf.

 • Reply
  Karen
  23. februar 2016 at 18:58

  Stort tillykke med den lille baby. Du går dig en fantastisk tid i møde. Og selvom man har lyst til at råbe det ud til hele verden lige nu, så ville jeg bestemt vente. Vent til du har et billede og en termins dato. Så kan alle de der har lyst, også dele det med deres bekendte. Håber du finder det rigtige for dig. Vh karen

 • Reply
  Lærke
  23. februar 2016 at 19:28

  Kære Cille. Story tillykke med din graviditet – du går som sagt noget helt særligt imøde

 • Reply
  Lærke
  23. februar 2016 at 19:28

  Kære Cille. Story tillykke med din graviditet – du går som sagt noget helt særligt imøde

 • Reply
  Dorte
  23. februar 2016 at 20:14

  Hej, ved seneste graviditet fortalte vi det efter NF. Og kun til nærmeste familie. Vi bad dem holde mund helt til jeg var omkring misdannelsesscanningen (den v uge 20). Jeg syntes selv jeg var begyndt at få en del mave, men da det blev offentliggjort for alle havde folk alligevel ikke opdaget det

 • Reply
  Eva
  23. februar 2016 at 20:55

  Jeg ville prøve at mærke efter, hvad betyder mest, at sige det til din far eller være sikker på, at det ikke komme ud før. Synes sagtens du kan vente med at sige det til din far (og hans kæreste), men er lidt en mavefornemmelse

 • Reply
  Julie
  23. februar 2016 at 21:15

  Hej ☺️ Jeg fortalte til mine søstre at jeg var gravid, den dag jeg opdagede at jeg var gravid. Et par veninder fik det at vide, der var også veninder der ikke fik det at vide. Ganske enkelt fordi jeg ikke tror de ville kunne holde det hemmeligt sammen med mig. Så de fik det af vide så snart NF-scanning var overstået, dog inden resten af verden. Held og lykke

 • Reply
  Ann
  23. februar 2016 at 21:23

  Tillykke med maven. Hvor dejligt for dig/jer.
  Som flere skriver – så mærk efter hvad føles rigtigt
  Ellers så vent med at, fortælle dem det til Du er længer henne. Jeg/Vi fortalte det da jeg var i 6 uge. Til vores tætteste venner & familie.

 • Reply
  musemor
  24. februar 2016 at 19:22

  Vi fortalte det til vores forældre, og de fik strenge irdrer på ikke at fortælle noget, før NF scanning var overstået. Min fars kæreste (apropos dilemma skribent), fik ikke noget at vide før scanningen, for jeg stolede ikke på at hun kunne holde tæt :p

Svar