Ærlig snak Dilemma Gode råd

Skulle vi aldrig tale lidt om sex #2

I kan godt huske mit indlæg Skulle vi aldrig tale lidt om sex #1, ik’? I var mange der læste med, og rigtig mange bidrog med egne erfaringer, ift. hvor ofte I har gang i lagenerne der hjemme. TAK for det! Jeg er væltet i beskeder om, at I synes, at det er rart, at blive bekræftet i, at mange andre har samme lagen-hyppighed som jer selv. Hvad end det er ofte eller ikke så ofte. Det er i øvrigt lige præcis dét, der er min pointe med den her Skulle vi aldrig tale lidt om sex – føljeton. At vi kan tale lidt om det tabubelagte og dele erfaringer. Ganske anonymt, hvis I vil det. I kan både sende anonyme beskeder og besvare anonymt. Lettere bliver det da ikke, vel?

Jeg fik nogle rigtig fine beskeder efter mit sidste indlæg! Der er bl.a. én, der spørger, om det er normalt at have oralsex efter mange års parforhold. Og en besked fra en mandlig læser, der spørger ind til kvinders utroskab og motivationen bag. Jeg glæder mig til at udgive de indlæg og høre jeres besyv! Det skal selvfølgelig ikke være en ren sex-postkasse det her ha ha! Så jeg tænker, at jeg lægger et nyt spørgsmål/dilemma op ca. én gang ugentligt. I skriver bare til mig direkte på Instagram @lillemorblog eller på mail: lillemorblog@gmail.com, hvis I også har et spørgsmål eller en problemstilling, I vil have feedback på fra verdens sejeste panel – nemlig mine læsere. Husk at I sagtens kan være anonyme.

Nå, men én af de beskeder jeg fik sidst var fra denne kvinde. Emnet er: Smerter ved sex. Jeg håber, at I kan hjælpe hende. Måske I ikke selv har smerter ved sex – måske I har? Uanset kan I måske komme med nogle fifs, noget god opbakning eller andet?

Hej Lillemor

Mega fed idé du har fået med sextalk. Jeg har et spørgsmål, jeg godt kunne tænke mig blev debatteret. Jeg har siden min fødsel for 2 år siden haft smerter ved samleje. Mest ved penetrering, men også nogle gange når vi først er i gang. Smerterne kan være så voldsomme, at vi må stoppe eller aldrig kommer i gang.

Jeg er blevet tjekket en masse, og alt er, som det skal være. Jeg kan sagtens selv få en dildo op, det er så snart, det er min kæreste, og jeg ikke rigtig selv har kontrollen, tror jeg. Dette er naturligvis noget, der slider rigtig meget på forholdet, og vi mister begge lysten til at prøve, fordi det som oftest går galt.

Mit spørgsmål lyder på, om andre har været i samme situation, og i så fald hvad I har kunne gøre ved det?

Jeg synes, at det er så mega fedt, at hun (og jer andre der har skrevet) rækker ud. Lad os se, om vi ikke kan kaste nogle gode fifs eller high-fives i hendes retning! Så kom endelig med jeres besyv/råd nedenfor i kommentarfeltet. Næste uge tænker jeg, at vi tager spørgsmålet angående oralsex op.

Klask fra Lillemor  

You Might Also Like

23 Kommentarer

 • Reply
  Birgitte
  3. juni 2020 at 19:46

  Jeg har i flere år haft smerter både under sex men også udenfor det. Sex var i en periode udelukket – desværre! Jeg blev diagnosticeret med vulvodyni efter flere negative svampe-test. Jeg blev henvist til sygehus (husker ikke afdelingen) og startede op i forløb dér. Jeg nåede dog ikke at komme langt i forløbet, da jeg blev gravid og efter fødslen var jeg symptomfri ? Jeg har fundet stor glæde af Facebook-grupper ang vulvodyni, der også indeholder en række andre lidelser i underlivet. Måske det var noget for dig?

 • Reply
  Birgitte
  3. juni 2020 at 19:46

  Jeg har i flere år haft smerter både under sex men også udenfor det. Sex var i en periode udelukket – desværre! Jeg blev diagnosticeret med vulvodyni efter flere negative svampe-test. Jeg blev henvist til sygehus (husker ikke afdelingen) og startede op i forløb dér. Jeg nåede dog ikke at komme langt i forløbet, da jeg blev gravid og efter fødslen var jeg symptomfri ? Jeg har fundet stor glæde af Facebook-grupper ang vulvodyni, der også indeholder en række andre lidelser i underlivet. Måske det var noget for dig?

 • Reply
  Lucia
  3. juni 2020 at 19:50

  Jeg har flere veninder der har beskrevet det samme. Prøv at kontakt en ny gynækolog. Du må ikke give op! Hepper på dig!

  • Reply
   Camilla
   3. juni 2020 at 20:56

   Før jeg dik børn var samleje nærmest umulig pga smerter. Jeg blev undersøgt af et hav af gynækologer i både det offentlige og i det private. Ligeledes blev jeg sendt til lige så mange fysioterapeuter ligeledes i både det offentlige og det private. Uden nogen kunne finde ud af hvorfor.
   Problemet forsvandt da jeg fødte min søn.
   Men inden da jeg jeg undersøgt en masse og fundet frem til en klinik i Sverige som behandlede problemet med indsprøjtninger i skeden. Desværre kan jeg ikke huske hvad det var, men her i DK nægtede de at behandle med det (det er 7-8 år siden). Her behandlede de bare med bedøvende cremer, glidecreme og massage osv og det hjalp aldrig en dyt på mig.
   Så måske var det værd med et kik på en privat klink i udlandet? Vi var i hvert fald næsten på vej over broen ?
   Held og lykke ?

 • Reply
  Anonym
  3. juni 2020 at 19:51

  Glidecreme, glidecreme, glidecreme!! Prøv det ❤️❤️

 • Reply
  Ønsker god vind!
  3. juni 2020 at 19:52

  Øv altså. Gad vide hvorfor det sker for nogle? Skulle du sys efter fødslen? Måske der er noget dér, der skal tjekkes?

 • Reply
  Mette
  3. juni 2020 at 19:55

  For mit vedkommende hænger det meget sammen med det psykiske. Jeg synes det gjorde herre nas, men det var simpelthen fordi jeg ikke var tændt nok. Efter vi fik børn, blev nye stillinger også relevante.

  • Reply
   JoSefine
   3. juni 2020 at 21:06

   Min første indskydelse var om det er noget psykisk.. især siden du er tjekket og en dildo ikke er et problem.. måske du har en underbevidst frygt for “er jeg mon blevet slap” “er den god nok stadig” osv. og derved underbevidst strammer op helt.. ??‍♀️ Prøv at få arbejdet psykisk med det alene og sammen .. ❤️ Held og lykke og god vind din vej

 • Reply
  Et godt tip
  3. juni 2020 at 20:11

  Jeg har læst, at akupunktur kan hjælpe, hvis det er vulvodyni (som Birgitte skrev højere oppe!). Prøv at Google Vulvodyni og akupunktur ☺️

 • Reply
  Louise Freldtoft
  3. juni 2020 at 20:27

  Akupunktur!!

 • Reply
  Karen
  3. juni 2020 at 20:28

  Bare en kæmpe ros herfra, at du spørger om råd! Det lyder som om, at der allerede er noget at tage fat om. Pøj pøj!

  Kh K

 • Reply
  Kender det godt...
  3. juni 2020 at 20:30

  Jeg havde det selv sådan efter fødsel nr. 2. Jeg blev henvist til en gyn-obs (en fysioterapeut med speciale i bl.a. bækkenbunden). Hun hjalp mig med at afspænde min bækkenbund, da jeg havde en “over-spændt” bækkenbund med en masse myoser. Det kan lyde tosset, at det “bare” kan være det. Og ja, det kan virke en smule grænseoverskridende at skulle have sin bækkenbund afspændt indvendig via tryk/ “massage”! Udover indvendige behandlinger fik jeg også nogle øvelser. For mig var det det helt rigtige. Og nu, efter 3 år, er jeg begyndt at have sex uden smerter igen ??

 • Reply
  R
  3. juni 2020 at 20:31

  Jeg har også været igennem nogle pr med smerter ved penetration og samleje. Det var ligesom du efter en fødsel. Jeg blev tjekke for mange en ting, heriblandt svamp og Im de bristninger jeg havde haft var syet sammen korrekt mm. Min “redning” blev glidecrem – mere fugt. For selvom jeg var tændt psykisk og endda meget så var kroppen ligesom ikke med. Jeg tror for mig hang det meget sammen. Det med også at have kontakt med kroppen. Jeg tænker at du kan prøve glidecrem og så giv los på alt det kontrol mm som vi kvinder gerne vil have.

 • Reply
  Betina
  3. juni 2020 at 20:37

  Du er ikke alene ?

  Jeg har endometriose og har altid haft mange smerter ved samleje, faktisk så mange at det 19 ud af 20 gange ikke har været muligt, også fordi min mand kan føle han nærmest begår overgreb på mig, når det ikke føles rart for mig.

  Jeg vil dog sige, at hvis du stadig ammer eller stadig sover dårligt så kan det have indflydelse. Særligt alle de hormoner der er i kroppen efter fødsel og amning kan gøre en forskel.

  Jeg har desværre ikke nogen gyldne råd, men jeg håber det bliver bedre for dig ??

 • Reply
  Anonym
  3. juni 2020 at 20:53

  Mandelolie! Det virkede for mig. Er det indvendigt eller huden der gør ondt mon? Jeg oplevede store smerter i mellemkødet efter og i forbindelse med samleje, og her var mandelolie min redning. Jeg masserede olien ind ved hvert toiletbesøg i nogle uger. Ønsker dig i øvrigt god bedring! Hurtigt! 🙂

 • Reply
  Christina
  3. juni 2020 at 21:06

  Jeg havde engang en patient (er sygeplejerske) som havde fået botox indsprøjtninger, med god effekt, mod vulvodyni.

 • Reply
  Mia
  3. juni 2020 at 22:13

  Jeg har ikke født, og heller ikke været gravid endnu. Men jeg har siden september 2019 døjet med slemme underlivssmerter, specielt i skedeåbningen og i siderne inde i skeden, når min kæreste skulle trænge ind i mig, og ofte også når vi forsøgte os med fuldbyrtet sex.
  Jeg snakkede med min læge, som vurderede at jeg nok skulle snakke med en gynækolog, som kunne give mig nogle flere muligheder for evt. træning og lign. af underliv.

  Da jeg kommer til gynækologen starter vi ud med en snak om mit forhold, mine tidligere forhold og specielt hvordan jeg har haft det for tiden. Om min menstruation var ændret, hvornår jeg har smerter osv, osv. Jeg lider meget af smerter fra ischiasnerven, og kompenserer ofte i min bevægelser for ikke at have ondt. Og det har haft en stor indvirkning på resultaterne hvad vi fik snakket om, under samtalen.

  Vi kom gennem samtalen, og derefter en gynækologisk undersøgelse frem til, at en kombination af ukontrollerbare muskelsammentrækninger i bækkenet, specielt i og omkring skeden, kompensering af øvrige smerter fra lænd og baglår, samt en underliggende beskyttelse af mig selv (i underbevidstheden fra tidligere usundt forhold) i form af muskelpanser, var årsagen til smerterne. Jeg har derfor fået en rigtig fint og brugbart ark til udstrækningsøvelser af underlivet, som jeg skal lave en gang om dagen, helst.

  Det korte af det lange er, at min psyke og smerter andre steder i kroppen påvirkede mit underliv meget mere, end jeg gik og troede.

  Jeg har den dag i dag stadig problemer under sex, specielt når min kæreste trænger ind. (Vi bruger altid glidecreme for at gøre det mere behageligt for os begge). Det hjælper når vi begge minder mig om, at jeg skal slappe af i underlivet.

 • Reply
  Anonym
  3. juni 2020 at 22:39

  Mandelolie som en anden også skriver gør underværker! Vi har døjet meget med smerter især ved indtrængningen – også selvom jeg var tændt inden (!!!). Efter at massere mandelolie i skedeindgangen et par gange dagligt i et par uger er det fuldstændig stoppet!

 • Reply
  S
  3. juni 2020 at 22:41

  Hej !
  Jeg døjede med voldsomme smerter efter fødslen af mit første barn, og lægen forklarede noget i retning af, at slimhinden i skeden ikke var vokset rigtig sammen eller noget i den dur. Jeg fik lokalbedøvelse og masser af smertestillende inden et indgreb, hvor lægen smurte et eller andet på, som gjorde endnu mere ondt, men som fik det til at hele som det skulle. Hos mig blev det opdaget ved 8 ugers tjek efter fødsel. Og jeg måtte igennem tre læger i lægehuset før den mest erfarne læge kom ind, kiggede “ind” og tørt konstaterede at det jo nok bare var “” som jeg ikke kan huske hvad hed på lægesprog.

  Jeg har derudover kæmpet med endnu mere tørre slimhinder efter hver fødsel især i skeden men også generelt som har givet tiltagende smerter ved samleje og ofte betydet, at vi ikke kunne have samleje. Vi forsøgte med glidecreme, men det fungerede aldrig helt godt nok. Så fik jeg tip om at hormonspiral har bivirkning om våde slimhinder, og det virker simpelthen så godt! Jeg er på anden spiral nu og knuselsker alle de såkaldte bivirkninger.
  Jeg håber, du finder ud af, hvad der er los hos dig!

 • Reply
  Simone
  3. juni 2020 at 22:56

  Jeg havde det på samme måde efter barn nr. 1. Det stod vel på i 1-1,5 år. For mig var det meget psykisk. Hvordan føltes det for ham, og mig nu efter en fødsel? Hvad havde mine ammebryster tænkt sig at reagere. Vågnede baby om lidt, og skulle ammes med de bryster der lige var blevet brugt til noget andet. Var mine syninger ok? Var det nået galt når nu det gjorde ondt. Jeg søgte en masse og var tæt på at starte til fys, men prøvede helt basalt at aftale at vi “ikke måtte have penetrations-sex”. Vi lavede derfor en masse andet, og jeg kunne enkelte gange føre ham ind (masser af glidecreme) i mit tempo, siddende oven på ham, men også trække ham ud hvis smerterne kom, uden skuffelse, da aftalen jo hed “ingen penetrations-sex”. Det lettede på min følelse af at jeg “skyldte” sex og det at være normal, og så hjælper det også at snakke åbent om det. Også selvom min kæreste selvfølgelig ikke var interesseret i at gøre mig ondt, og heller ikke stod og trippede ved sengekanten, men nok til gengæld synes det var synd for mig. Bonusinfo: Det var ingen problemer efter barn nr. 2. ?

 • Reply
  Nina
  4. juni 2020 at 6:40

  Jeg har også smerter under sex. Men endnu flere efter.
  Mit mellemkød er for svagt, tyndt og næsten ikke eksisterende.
  Almindelig stilling med benene spredt kan jeg klare i kort tid, før jeg brister igen. Som i, at jeg bløder igen. ?‍♀️
  Glidecreme er ikke nok. Blev syet “utallige” gange, men har fået at vide mange gange, at jeg ser fin nok ud dernede. De har jo bare ikke set, hvordan det så ud før. ?

 • Reply
  NN
  4. juni 2020 at 17:34

  Ja, det havde jeg da jeg var ung. Altså ca 17 år og begyndte at få de vildeste smerter bare ved let berøring af ydre skamlæber. Meget langt forløb og endeligt og meget tilfældigt ramte jeg en gynækologisk læge som kendte til vulvadyni. Dengang ikke lige så kendt diagnose. Jeg fik skåret nogle nervebaner over i kælder etagen og fjernet et lille stykke fra indgangen til skeden.
  Det gjorde underværker. Derfor lyder BOTOX også som en mulig kur i mit hoved.
  Men uanset hvad, så tror jeg der skal arbejdes med psyken. Det skulle jeg ihvertfald dengang. Ellers så var der stadig smerter.
  I dag mange år (+20) og 2 børn senere, har jeg nye udfordringer med “kælderen”. Har været i gynækologisk behandling, som har hjulpet meget. Der kan stadig dukke smerter op i perioder, men indtil videre ikke noget der giver problemer som før.

 • Reply
  S
  5. juni 2020 at 15:36

  Jeg havde det samme problem efter fødslen af min datter for 2,5 år siden. Tænkte at det aldrig ville blive sjovt igen.
  Så smed jeg mine mini-piller for at lave nummer to, og alle smerter forsvandt indenfor en uge..

Svar