Ærlig snak Gode råd Life of a mom Luk røven Skrupskøre børn

At skide på faste (forældre) rammer!

FB_IMG_1464379780644

En meget lille Lillemor! 


Her til aften har vi været hos et vennepar og grille. Og med en 2-årig med under armen, sker der bare ét eller andet hos (de fleste) forældre. Bevares, jeg er sikker på, at nogle forældre er pisse seje og benhårde. Men JEG er ikke. Så snart klokken nærmer sig 19, begynder mit forælder-ur at tikke. “Nu nærmer vi os putte-tid”. “Nu overskrider vi puttetid”. “Mon han er til at putte her til aften?”. “Hvad hvis han sover længe i morgen – vil han så sove middagslur? Og vil han være til at putte i MORGEN aften? “.

Hold nu kæft Lillemor…og lev livet lidt.

Nogle gange tænker jeg tilbage på da JEG var barn. Der var sgu ikke så mange overvejelser. Ungerne blev slæbt med til fest og puttet i et ikke-økologisk-ej-heller-svanemærket-uldtæppe på en tilfældig sofa.

Living life on the edge!!

Og vi havde det godt. Vi overlevede.

Forældre i dag? Vi slæber som oftest rejseseng, et oppusteligt baby hospital og en halv BabySam med, hver gang vi forlader matriklen. Bare lige sån’ for en sikkerheds skyld. Og medbringer gerne 8 tætskrevne A4 sider med kyndig vejledning til, hvis – Gud forbyde det – børnene skulle ende i selskab, med et menneske, der ikke havde tilbragt minimum 250 timer i selskab med ens yngel.

Vi pakkede vores sager flere gange her til aften. For NU var det puttetid. Newsflash: Gu’ var det ej. Ungerne hyggede sig mega meget. JEG endte med at give slip. JEG endte med, at lade børnene have det pisse sjovt, SELV have set pisse sjovt og putte min 2-årige klokken 22.

Og DÉT mine damer og herrer…er altså meget rart engang imellem.

Hvorfor har vi så svært ved at give slip? Hvorfor læner vi os op af så faste rammer? Og Come on…jeg ved jeg ikke er den eneste (ik’?… Ik’?)

You Might Also Like

20 Kommentarer

 • Reply
  Maria Trolddal
  27. maj 2016 at 22:44

  Du er IKKE den eneste! Godt nok er Frugtmåsen herhjemme blot 8 måneder – men moderen her kan gå helt i panik hvis vi ikke liiiige når hjem til normal frokosttid, for vil hun så tage sin flaske før luren, og vil hun så overhovedet sove? Haha. Og samme med aftensmaden, og sengetid og, og, og.. I stedet for bare at give slip og slappe af. De (og vi) overlever jo nok i sidste ende.. Også på lidt mindre søvn, hvis det skulle være konsekvensen. Så længe der så er Redbull i køleskabet til den ikke-kaffe-drikkende mor. 😉

  • Reply
   Maria
   27. maj 2016 at 22:49

   Fedt at skrive sin hjemmeside forkert. Så er man fandme ny blogger. haha.

   • Reply
    Lillemor
    28. maj 2016 at 22:58

    Ha ha ha ha!!!

   • Reply
    Lillemor
    28. maj 2016 at 22:59

    Jeg lavede samme nummer engang jeg opfordrede folk på Instagram til at følge mig på Facebook. Skrev det forkerte navn.

  • Reply
   Lillemor
   28. maj 2016 at 23:00

   Ja, gu overlever vi 🙂 Men jeg kender det nu alt for godt!!!

 • Reply
  Missen
  27. maj 2016 at 23:11

  Godt gjort 👊🏼👊🏼 Jeg hepper på at han BÅDE sover længe OG sover til middag i morgen ✌🏼️ Det fortjener en halvfuld lillemor sgu!

  • Reply
   Lillemor
   28. maj 2016 at 22:58

   Alt gik godt!!! Han sov til klokken 7, og det er sgu luksus i det lille vestegns hjem 🙂

 • Reply
  Christina
  28. maj 2016 at 7:25

  Jeg synes det i det hele taget bliver nemmere at give slip, jo ældre de de bliver – børnene altså! Jeg er blevet bedre til at se efter hvornår de er trætte, når vi er ude, fremfor på klokken. Netop det med at have børn der kan sove, hvor de nu end er, har jeg altid været misundelig på, for mine kammer bare over i møg-træt-og-skide-sur. Jeg håber og tror på, at det kun bliver endnu nemmere, som tiden går 🙂

  • Reply
   Lillemor
   28. maj 2016 at 22:57

   Det BLIVER nemmere! Kan se det på min datter der nu er 5 år. Hun bliver bare mere og mere lalleglad som aftenen skrider frem. Det er hendes måde at reagere på. Min søn på 2 bliver jo bare sur, hvis han bliver (for) overtræt. Så synes bestemt også det bliver nemmere!

 • Reply
  Trine
  28. maj 2016 at 8:03

  Åh hvor jeg kender det! Min den mindste er blevet 3, og jeg er så småt ved at lære det, altså det med at give slip. I går var ungerne og jeg ude at kigge på gamle biler, og først da klokken var godt og vel 20, begyndte den mindste at hyle, fordi hun var træt. Så begyndte vi at gå hjemad, men klokken var over 21, inden hun gik kold bag i bilen

  • Reply
   Lillemor
   28. maj 2016 at 22:55

   Det er også pisse svært 🙂 man tænker hele tiden på “morgendagen” ikke sandt? Men det er godt at få nogle succesoplevelser i ny og næ, så man får lidt mere hård på mor-brystet 🙂

 • Reply
  Elisabeth
  28. maj 2016 at 8:52

  Jeg er satme også dårlig til det! Hvilket du måske fornemmede, for vist sagt “NU skal Ane også snart i seng” en 5-6 gange;) Indtil for et halvt års tid siden stod vi konsekvent med en mega muggen 2-årige hele den følgende dag, hvis ikke vi overholdt puttetid, men det er faktisk overhovedet ikke slemt længere. Og så kan man fandme lige så godt bare hygge sig, selvom den store viser har passeret 7-tallet. Ane var i vældig godt humør, da hun endelig lå under dynen og mumlede halvt i søvne “Og Emil og Silje og Tina og fredagsslik”:)
  Tak for en super hyggelig aften:)

  • Reply
   Lillemor
   28. maj 2016 at 22:52

   Det var SÅ skide hyggeligt!! I er nogle farlige naboer at have 🙂 Tak for en rigtig dejlig aften. Og sikke meget vin jeg kunne drikke! Jeg er meget imponeret over mig selv.

 • Reply
  Pernille
  28. maj 2016 at 13:51

  Min søn på 8 måneder “får lov” til at komme i seng, når det passer ham (læs: når han er træt nok til at falde i søvn). Jeg gider ikke tage kampen HVER aften for at få ham i seng på det “rigtige” tidspunkt, når han ikke er træt nok til at falde i søvn. Min kæreste pressede på for at få ham “i en rutine”, indtil jeg sagde, at så kunne han tage tidligt hjem fra venner og familie for at putte den lille, og pludselig fungerede det alligevel meget godt med at følge hans rytme… Vi har aldrig (8 mdr.) haft faste spise-/sovetider, vi spiser, når vi er sultne, og går i seng, når vi (sønnen) er trætte.

  • Reply
   Lillemor
   28. maj 2016 at 22:49

   Hej Pernille! Sejt!! Det er dejligt at nogle tør “frigøre” sig lidt og giver sig selv lov til at nyde andres selskab, uden at have en tid hængende over hovedet. På et tidspunkt, når den lille noget lidt større, kommer de faste rutiner nok af sig selv. Tak for input 🙂

 • Reply
  Sidsel
  6. juni 2016 at 20:04

  Av av av der ramte du lige spot on! Er selv slave af “kl 19 rutinen”!! Big time, med panik i øjne og fast stemme når kl nærmer sig 18.45 og vi ikke er på matriklen 😂😂
  Du har så ret!, lad så leve on the Wild side!! Tak 🙏

  • Reply
   Lillemor
   8. juni 2016 at 15:19

   HØRT!!! 🙂

 • Reply
  http://www./
  8. januar 2017 at 7:12

  Well, girlfriend…I KNOW I am guilty of SEVERAL of those….especially the overused exclaimation points!!!! KNOW what I mean???I had to laugh though when I read them Love you!Angies last blog post..

 • Reply
  http://www./
  3. februar 2017 at 8:39

  I’ll try to put this to good use immediately.

 • Reply
  http://www./
  28. februar 2017 at 21:21

  I’m impressed you should think of something like that

Svar