Ærlig snak Jordemoder-ting Luk røven

Nogle mennesker altså… Suk!

20180318_142413

20180318_142242

Som blogger ved jeg jo godt, at der kan være øretæver i luften, hvis man “stiller sig op på en piedestal” og råber sin mening ud til omverdenen. Det er konsekvensen af og til, når man vælger at bære blogger! Så da jeg udgav dette indlæg (læs det HER), hvor jeg viste min jordemoder lønseddel frem, vidste jeg godt, at der ville komme nogle  reaktioner. Højst sandsynligt flest positive – som eksemplet var på min Instagram profil @lillemorblog, hvor jer der følger med, kom med rigtig mange søde kommentarer.

Og Instagram er jo én ting. For der kan man ikke som læser “dele” et indlæg, som man eksempelvis kan på Facebook. Derfor er det altid på Facebook at de mere “lodne” kommentarer kommer, fra folk der ikke normalt læser med og kun lige tilfældigt falder over et blog indlæg. For på Facebook spreder et like, eller en deling sig som ringe i vandet. Og det er både godt og skidt. – Skidt fordi er det er dér at de brodne kar – Danmarks sure(ste) skabninger – viser deres ansigter.

Hold nu bøtte hvor er der mange mindre begavede kommentarer. Fra folk der tydeligvis ikke engang har læst det indlæg de kommenterer på! Fra folk man kunne mistænke for fra start, blot at have besluttet sig for at være på tværs. Det handler sgu da ikke om at ville have MERE i løn?! Det handler da om at ville have LIGE løn. Det er da en sætning der er til at forstå. (Skulle man tro). For alligevel er der åndssvagt mange kommentarer a la: “Hvad med kasseassistenterne, de får da mindre i løn end dig”. Eller “Jeg er kok og får det samme som dig, du ser da ikke os gå i strejke og brokke os. Vi gør det ikke for pengenes skyld!” eller min yndlings: “Mig bekendt har Danmark ikke tvunget nogen til at blive jordemoder. Hvordan nogen kan være så snot dum er mig en gåde (…) så lad være med at piv og skift til et bedre betalt job, hvis løn er det eneste som driver værket!”

Arhmen Herrer Jemini… De fortjener en god nats søvn og en god flaske rødvin! Så altså: Tak til jer der FORSTÅR at os jordemødre selvfølgelig (?!) ikke gør det for pengenes skyld! Vi gør det fordi vi har en passion for faget. Vi vil sgu bare have de klap på skulderen som vi fortjener (læs: Have del i det økonomiske opsving)

Ikke MERE i løn. Bare LIGE løn.

Og hey, apropos åndssvage kommentarer til bloggere, så kig med HER 😉

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply
  Annie
  18. marts 2018 at 17:51

  Jøsses altså! Hvad er det lige folk ikke forstår? Jeg er uddannet ergoterapeut og arbejder som specialeansvarlig. Jeg brokker mig ikke over min løn, for jeg tjener mere end dig. Men hvad helved sker der for at jeg får flere penge udbetalt end en jordemoder?? Jeg arbejder kun dagvagter og har maks 4-5 weekender på et år og helligdage deles ud blandt os alle. Jeg siger ikke at jeg er mindre værd, men jeg står trods alt ikke med det ansvar i mine hænder på daglig basis som I gør. Terapeuter er altså lidt småforkølet og burde levere lidt af vores løn til dem på fødegangen! Men jeg er drevet af en passion for mit fag, præcis som du er. At sikre at Hr. eller Fru. Jensen ikke sendes hjem fra akutafdelingen af den unge KBU-læge, som kun ser på blodprøvesvar, men ikke tænker om de kan komme ud på toilettet eller klare øvre daglige gøremål i hjemmet efter en udskrivelse, at få respiratorpatienten igang med at spise igen og give KOL-patienterne en øget livskvalitet, trods en skod diagnose. Det er sgu da her man skal være stolt af sit fag og ikke gå op i sin løn. Min mand driver deltidslandbrug ved siden af sit fuldtidsarbejde. Det blir man sgu heller ikke millionær af, men han er drevet af en passion for landbruget og en drøm om at kunne drive det til mere end blot et deltidserhverv. Jeg fødte i starten af januar og der var god tid på fødegangen, da jeg var den eneste som fødte den aften. To jordemødre mødte vi, grundet vagtskifte tæt på midnat. To passionerede kvinder, der hjalp mig igennem en turbo fødsel, med ro og overskud til vores lille familie. I gør noget særligt når i går på job! I kan et eller andet, som så mange andre ikke kan. I kan rumme så mange familier med hver deres historie, hver deres skæbne. I kan løbe uden mad og drikke, hvem helved gør ellers det ude i vores samfund? I fortjener SÅ meget LIGE LØN🙌🏻

 • Reply
  Pernille
  18. marts 2018 at 17:58

  Jeg vil gerne være lægesekretærelev, elevlønnen alene for en over 25 er lige så høj som din løn som FÆRDIGuddannet. Det er sgu da vanvittigt!

 • Reply
  Lea
  18. marts 2018 at 18:27

  Jeg er så træt af at høre på at vi nærmest bør være taknemmelige for overhovedet at få lov til at være jordemødre.

  Jeg ELSKER mit job! Og jeg føler mig absolut priviligeret over at arbejde med lige det jeg elsker. Men….. Det er også “bare” et arbejde som så meget andet. Det er jo ikke ren velgørenhed og frivilligt arbejde. Vi skal også betale vores regninger, vil gerne være mest muligt sammen med vores børn og vores mand osv.
  Så selvfølgelig har vi også “lov” til at ønske ‘mere og bedre’ som så mange andre faggrupper 🙂

 • Reply
  Ulla
  18. marts 2018 at 19:15

  De dumme kommentarer.. Já de taler /skriver jo som de har forstand til. Ikk? Og du får en dum kommentar, slut, du lægger den bag dig. Den person som er gal skal leve med sig selv hele livet. Trist for dem

 • Reply
  Heidi
  19. marts 2018 at 1:41

  Jeg vil sgisme have mere i løn hvis jeg skal være jordemoder! Ikke bare lige løn men ordentlig løn svarende til ansvaret tak:)

 • Reply
  Maria
  19. marts 2018 at 8:25

  Hey du!
  Som du selv siger, anbringer man røven i klaskehøjde ved at råbe op. Godt at du gør det, hvis ikke vi selv kæmpede for lige løn og gode forhold for lønmodtageren,så var der ved gud ingen der gjorde det.You go girl

 • Reply
  Kirsten
  19. marts 2018 at 13:22

  Jeg vil da nok sige at mange fag fortjener bedre løn end en kasse assisstent – man har jo faktisk brugt rigtig mange år på at uddanne sig. Samt levet under kummerlige forhold som studerende.
  Men som min mormor plejede at huje mig ind i hovedet – det er et KALD og dermed er ethvert krav på menneskelige betingelser ugyldigt og unødvendigt.

 • Reply
  Christina kolding
  19. marts 2018 at 19:46

  Uhhh nu ved jeg ikk lige hvad lige løn er / menes… men jeg vil da helt klart ønske at i fik meget mere i grundløn. Jordmødre har en lang uddannelse, de står med ansvaret for det mest dyrebare i verden og så til en grundløn på 25.000 kr ( jeg håber virkelig i får tillæg der sparket det op) seriøst jeg gør rent, har sjovt nok ingen uddannelse i det… og min grundløn er ca 22.000 kr… se det hænger jo slet ikk sammen.. min søster er maler og har en grundløn på 31.000 – sååå

Svar