Ærlig snak Det shjaw! Gode råd Opskrifter

Lækker, knasende Pavlova (aka. Et Stykke Med Lillemor)

2016-03-24 21.31.52

KAGE! Jeg ELSKER kage. Folk der ikke kan lide kage er mærkelige.

Og prøv nu lige at hør her…hvis du følger med bare engang i mellem her på domænet så ved du, at jeg ikke er særlig smart i et køkken. Men den her kage er faktisk ret simpel. Og den vil med garanti lukke røven på dine gæster en varm sommeraften. En virkelig lækker kage med bær (efter eget valg) og dejlig sprød og knasende. Nummenum. Og når der nu er bær på, kan vi jo godt blive enige om, at den ikke feder ik’? Man SKAL jo trods alt, have sine 600gram frugt og grønt indenbords på EN eller anden måde – ik’? Så ja…hvorfor ikke kage?

Der er få regler her hjemme. Én af de få regler er dog, at hvis jeg bager kage til nogen eller noget, så SKAL jeg bage to styks. Ét eksemplar til det egentlig formål samt ét eksemplar til…ja, Lillefar. Og når jeg nu er ret velvidende om, at jeg generelt er en mere irriterende kæreste end han er, så har han vel lidt vundet den her.

Så altså…for noget tid siden, kastede jeg mig ud i den her kage (i to eksemplarer). Og heldigvis hjalp Kummefryseren mig. Og hvis du i øvrigt hører til én af dem, der stadig ikke har luret, hvorfor mine børn kaldes for Kummefryseren og Mandlen, så læs med HER.

2016-06-09 06.55.03

2016-03-24 21.34.07

Og som du nok kan se på billedet, er bunden knækket en smule. Men…som vi siger på Vestegnen:….ej, det er nok for voldsomt. Vi prøver med den her i stedet: Men som de siger i de pænere dele af Danmark: Pyt med det!

Nå, lad os komme til det. Jeg bagte faktisk den her kage, fordi jeg havde min aller aller ALLER første blogger date med Fyrsten&Fruen. Jeg havde inviteret hende på en kop kage og en bid kaffe og havde derfor besluttet, at charmere med mit et af mine eneste bedste træk: Et stykke med Lillemor. Her kommer opskriften – og se så Fruens vurdering af selv samme i video nederst!


Dette skal du bruge til Et stykke med Lillemor:

Selve marengsbunden:

 • 3-4 æggehvider
 • 2 dråber citronsaft (alternativt et par dråber eddike)
 • 190g sukker
 • 50g hvid revet chokolade (måske den godt kan tåle mere – ved ikke om massen bliver mærkelig, ved at komme mere i end det?)
 • 1½ tsk majsstivelse

Til toppen:

 • (Alt efter hvor flødeglad man er) 2-5 dl piskefløde (dvs. 5 dl)
 • Vaniliesukker efter smag (så altså: meget)
 • 500g friske bær (for guds skyld ikke frosne, det bliver en værre omgang pløre!!)

Sådan gør du:

 • Smæk ovnen på 100g varmluft. Dryp citronsaften/eddiken i en skål og plask æggehviderne oven i (…uden skal…har Lillefar sagt han foretrækker. Ja, nogle mennesker er bare sarte). Pisk det halv-stift. Hæld halvdelen af sukkeret oven i massen og pisk det hel-stift (er det overhovedet et ord?). Det resterende sukker blandes sammen med majsstivelsen og kommes oven i massen. Herefter vendes det sammen med massen. Til sidst røres den revne chokolade ind i massen.

2016-03-24 21.36.37

 • Tag et stykke bagepapir på en bageplade og fordel massen i den form du ønsker (cirkel, trekantet, firkantet eller andet kreativt). Du kigger nu på noget der meget snart bliver til en lækker marengs.
 • Det er tilsyneladende vigtigt, at der ikke kommer fugt ind i marengsen – ellers kan den ikke blive lækker knasende. Så marengsen skal faktisk bages i ovnen, mens den står på klem. Jeg plejer at sætte en lille dims i klemme, så fugten kan snige sig ud af ovnen. Marengsen bages i ovnen alt i mellem 80-100 minutter. En IKKE færdig marengsbund, er stadig meget fugtig på bagsiden. En FÆRDIG marengsbund, har en helt glat overflade i bunden. Rygterne siger at man kan prøve at banke let på marengsen – er lyden “hul” er den færdig.

2016-03-24 21.35.18

 • Når marengsen er helt kold er den klar til at indtage. Men det er en følsom fætter, så bær den rundt som var det den Hellige Gral. Men igen: skulle der komme et knæk hist og pist, så går det nok. Dæk det til med flødeskum. Og kast bær på toppen.
 • Spis

Og se så lige hvor glad Fruen var, da hun smagte Et stykke med Lillemor.

2016-03-24 21.38.19

Se i øvrigt hendes meget professionelle vurdering af Et stykke med Lillemor her:

Læs også opskriften Mundorgasme. Og find i øvrigt andre (ret nemme!) Lillemor-opskrifter HER.

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply
  Anne-Dorte
  9. juni 2016 at 8:58

  I to virker simpelthen som nogle dejlige, skæve, rare og utroligt sjove mennesker! Hurra for jer!!

  • Reply
   Lillemor
   17. juni 2016 at 11:31

   Hurra for dejlige kommentarer som dine 🙂

 • Reply
  Lisa
  16. juni 2016 at 12:11

  Kan man godt lave bunden 2 dage i forvejen, uden den bliver slasket?

  • Reply
   Lillemor
   16. juni 2016 at 13:00

   Ja! Det kan du sagtens! Den bliver jo bare til en marengs – bare sørg for, at pakke den ind i fx sølvpapir og en pose, så den ikke får fugt 🙂

 • Reply
  Line // mad-til-mor.dk
  17. juni 2016 at 11:05

  Den ser sygt lækker ud! Når du nu har lavet to – bager du dem så bare på én gang eller hvad?

  • Reply
   Lillemor
   17. juni 2016 at 11:33

   Ja, det gør jeg 🙂 Men giver dem lidt ekstra tid i ovnen. Tager dem ud i ny og næ og tjekker (helt forsigtigt!) bunden 🙂 Og de er PISSE gode 🙂

Svar