Ærlig snak Gode råd Life of a mom

JA jeg er mor-blogger og NEJ jeg bruger ikke billeder af mine børn på bloggen

20170606_100848

For noget tid siden åbnede jeg op for, at man kunne stille mig nogle spørgsmål, hvis man lige sådan sad og brændte inde med nogle 🙂 Jeg er så småt begyndt at tage hul på spørgsmålene. Nogle kan besvares hurtigt og i samlet indlæg, andre kræver lidt mere uddybning.

Som dette.

Louise spurgte nemlig om følgende:

Lillemor – hvad er din holdning til børn på Instagram (osv.) Her tænker jeg på, at Mandlen og Kummefryseren er sådan lidt hemmelige i den sammenhæng. Det kunne jeg godt tænke mig at høre om!

Jeg har faktisk aldrig gjort det. Brugt billeder af mine børn – ikke genkendelige billeder i hvert fald. Det er ikke nogen hemmelighed at de er lyshårede eksempelvis. Men jeg har bare aldrig haft lysten til, at skulle vise dem frem på bloggen. Det var noget Lillefar og jeg blev enige om, allerede efter jeg havde postet mit aller første indlæg. Jeg bruger heller ikke deres navne, ej heller Lillefars.

Hvorfor?

Tjaa…hvorfor! Jeg synes jo egentlig bare ikke, at min hobby skal trækkes ned over hovedet på mine børn! De har jo i realiteten ikke selv bedt om, at få taget billeder af dem selv og smidt ud på de sociale medier. Jovist jeg inddrager dem i mine fortællinger, men det er de fortællinger som jeg er ret sikker på, at de også selv vil grine af en dag. De fortællinger jeg udgiver på bloggen er nøje udvalgte og mange fortællinger forbliver uskrevne og i vores lille familie – jeg har ikke behov for at dele alt 😉 Der ud over gør jeg meget ud af, at “fremstille” mig selv og ikke mine børn. Jeg synes jo i bund og grund bare ikke, at der er nogen som helst grund til, at de skal blandes ind i deres mors hobby, mere end højst nødvendigt. Og i virkeligheden tror jeg heller ikke at dig der læser med, har noget synderligt behov for at vide, hvordan mine børn ser ud eller hvad de hedder. Nysgerrig, ja måske! Behov, nej 🙂 Det er vel heller ikke dét der trækker kvaliteten på bloggen hverken op eller ned? Bloggen har levet i 2 ½ år og jeg synes da egentlig at det går meget godt. Kan i øvrigt se at der ligger intet mindre end 1185 billeder på Instagram (@lillemorblog) og ikke ét billede er af Kummefryseren, der står og smiler sødt med et bundt tulipaner og en Kähler vase i baggrunden. Så man kan altså godt være mor-blogger uden.

Hvad andre gør?

Tjaa…det må de selv om! Jeg kender jo til masser af mor-bloggere (og ikke mindst deres børn), i det jeg “hilser” på dem dagligt på de sociale medier. Hvad de gør er deres egen suppedas. Men jeg tænker at børnene en eller anden dag vil have en holdning til, at de blev fremstillet så meget på de sociale medier, som de er blevet. Bevares, mange vil garanteret synes at det er helt okay! Måske endda sjovt! Men lur mig om ikke der er en enkelt eller to, der vil være lidt ærgerlige over, at tusindvis af følgere hver søndag morgen kunne se dem i deres pyjamas, alt i mens de spiste deres blødkogte æg eller havregrød, uden at de egentlig selv havde givet deres samtykke. Det er i hvert fald bare MINE tanker og årsagen til, at jeg har valgt at gøre som jeg gør.

For et års tid siden kom der en mor hen til mig i børnehaven (en af Kummefryserens veninders mor) og sagde: “Gud, er det dig der er Lillemor? Og hende der er Kummefryseren?”. Hun havde læst med på min blog længe, havde haft Kummefryseren hjemme og lege med sin datter flere gange og anede ikke, at det var hende der var tale om. Se, det kan jeg ret godt lide! At den gode/sjove historie kan komme ud, uden at der absolut behøver komme et (genkendeligt!) billede med. Men så er jeg jo også bare så heldig, at ham der Lillefar kan tegne en masse tegninger til i stedet.

Hvis du vil se et eksempel på hvordan Lillefar får tegnet nogle tegninger til mine fortællinger, så kan du se det HER, HER eller HER.

Hvad tænker du om emnet? “Offentlige” børn på de sociale medier? Er det helt okay og sjovt at se børnenes udvikling eller bør man tænke sig om en ekstra gang? Og er det noget du savner her på bloggen – altså ikke at det kommer til at ske 😉 ? Er Lillefars tegninger et okay alternativ?

Hvis du i øvrigt også brænder inde med et spørgsmål kan du stille det lige HER.

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Reply
  Matilde
  11. juni 2017 at 6:50

  Jeg savner det ikke! Overhovedet. Vi har i øvrigt også valgt at der ikke skal være billeder af vores søn på hverken sociale medier eller andre steder offentligt tilgængeligt. Det skal være hans valg – vi ved ikke hvor de sociale medier stikker hen, og jeg synes allerede de er lidt uhyggelige!

 • Reply
  Maude // skøreliv.dk
  11. juni 2017 at 8:32

  Jeg har det på præcis samme måde; mine unger skal ikke figurere på min egen blog. De er selvfølgelig altid en del af fortællingerne, men det er altid min egen oplevelse, jeg prøver at sætte i fokus. Jeg ville være SÅ ked af at poste noget, som nogen en dag valgte at bruge imod dem. Børn i skolegården, nowadays(!), så derfor er jeg ganske panikken ved tanke om at nogen af mine ungers legekammerater eller andre fra deres omgangskreds finder ud af, at jeg skriver. Jeg mangler heller ikke fotos af dine unger her på bloggen! 😘

 • Reply
  Rikke
  11. juni 2017 at 8:38

  Jeg havde egentlig troet jeg var hende der ville plastre den sociale verden til med billeder af min datter. Men efter hendes ankomst er det faktisk sparsomt hvad jeg har delt. Jo der kommer et billed i ny og næ, men det helt store behov for at vise hende frem hele tiden har jeg ikke haft. Det behov kan Snapchat dække og der bestemmer jeg jo helt selv hvem der kigger med.

 • Reply
  Agnes
  11. juni 2017 at 15:23

  Jeg er vild med din måde at gøre det på. Jeg savner aldrig billeder af dine børn eller deres navne for den sags skyld. Til gengæld synes jeg Lillefars tegninger er helt perfekte og dem vil jeg da faktisk meget hellere se end billeder af krapyl 1 og 2 (men nu har jeg heller ikke hverken mand eller børn, så måske jeg er farvet lidt af det dersens singleliv 😉 …)

 • Reply
  Anette
  11. juni 2017 at 19:52

  Synes det er super fedt med tegninger 😊

 • Reply
  Jeanette
  11. juni 2017 at 23:05

  Helt ærligt, har jeg slet ikke lagt mærke til at der “mangler” billeder af dine børn.. Har selv en datter på halvandet år, og troede at det der med at falde i svime over andres børn ville komme når jeg selv blev mor. Men nej…🙈 Jeg har ikke behov for at de billeder af dine børn, men Lillefars tegninger er rigtig gode til at gøre det lille ekstra pift på dine indlæg 👌🏼

 • Reply
  anette
  12. juni 2017 at 23:34

  Savner det slet ikke… elsker tegningerne, dem vil jeg for alt i verden ikke unværde. .
  ville nok ikke selv umidlebare post billeder af et evt barn på de sociale medier…
  er ikke glad når jeg r til arangemeng er og der tages billeder til brug på fb, hjemmesider m.m. pster jo helt ikke mit eget bilede på min blog, tror Max der et billede af en fod og et ben…
  tilbage til børn, som jeg ser det bør billeder af dem i medierne (sociale og andre) primært være med deres tilsagn og absolut i deres interesse, altså noget hvor vi som voksne skal passe på dem også med henblik på hvordan det vil påvirke dem i fremtiden. De SKAL have ret til at sige fra og siger 4 årige pode at de ikke mere vil filmes til fb så skal det respektere. Samme grund har jeg det mystisk med serien årgang 0.

Svar