Ærlig snak Det shjaw! Gode råd Life of a mom Skrupskøre børn

Har haft tissemand-kommer-op-i-tissekone-snakken…!

new_doc_19_1

Lørdag var en stor dag. En dag jeg har frygtet i ca. to år. To år hvor min 5-årige datter Kummefryseren, har været opmærksom på det faktum, at hun har en tissekone. Og at nogle har en tissemand. Og at der tilsyneladende er forskel på drenge og piger, lige på det punkt. Du husker måske dengang, at Kummefryseren uden advarsel spurgte mig, hvordan hun var kommet OP i tissekonen? Måske ret meget min egen skyld… Kunne jo bare lade være at forklare hende, hvordan man kom UD af sin mors tissekone. Hvornår lærer man at holde kæft?

Måske tænker du: Det er da ikke så svært at tale om. De skal jo have det at vide før eller siden. Hvad er problemet? Og her kryber jeg gerne til korset og indrømmer BLANKT at det er en samtale, jeg bevidst har undgået at have! Og hvorfor så det? Fordi jeg pt. har en ret pæn og høj status i hjemmet, som værende den ikke-pinlige, den altvidende og den seje mor. Og jeg husker TYDELIGT da jeg som barn selv fandt ud af, at mine forældre lavede lagen-gymnastik. De faldt saftsuseme lidt i graderne – for det var da det mest vanvittige man kunne foretage sig. Føj! Bevares, nu er den snak taget, så nu kan jeg (forhåbentlig!) begynde at forklare hende, at jeg stadig er sej, på trods af eventuelle perverse tendenser.

Det er så ca. halvandet år siden, at vi havde den famøse samtale i bilen, som jeg nævnte før… Som jeg let og elegant fik drejet hen på is og slik, som enhver anden mor uden respekt for sig selv ville gøre. Men så skete det… Efter EN HEEEL DAAAAG hvor hele familien havde været samlet. Og hvor Lillefar kunne være kommet med moralsk støtte og hjulpet med, at ignorere emnet… (Eller rent faktisk taget hånd om det). Sekundet Kummefryseren, Mandlen og jeg selv trådte ud i bilen (hvorfor er det ALTID i bilen, vi skal have den snak?), startede motoren og susede afsted, faldt spørgsmålet:

Kummefryseren: “Mor, hvordan laver man børn.”

Mig: “Øhmm…”

axwsua0zhhrxq

Kummefryseren: “Mor…hvorfor svarer du ikke?”

Mig: “Hva? Ved du hvad, vi skal lige huske, at vi skal købe en gave til…”

Kummefryseren afbrød:

4qd4ojqqe5m8u

– Og forlangte et svar på sit spørgsmål.

Og ja, så måtte jeg jo tage tyren ved nosserne, som man siger.

Mig: “Jamen altså… (fuck fuck fuck…hvad var det nu folk rådede mig til i sidste indlæg? Noget med at være ærlig!? PIS!). Øhm…altså…”

Kummefryseren: 

dw2jpsey5a5i4

Mig der måtte køre ind til siden og tage en dyb indånding: “Du ved godt hvad der sker, når man vander en blomst ik’? En lille bitte blomst?”

Kummefryseren: “JA mor… Det ved jeg altså godt. Så vokser blomsten!?” 

fjr6v88opk7u4

Mig: “Ja, lige præcis. Oooog… Ved du godt hvad det betyder, når ens mor og far boller?”

Kummefryseren: “Nej”

Mig: “Er der aldrig nogle der har talt om det nede i børnehaven?”

Kummefryseren: “Nej” 

Mig: “Det er faktisk fordi at…øhm…faren putter sin tissemand, op i morens tissekone…”

Kummefryseren så nogenlunde sådan her ud:

3nty188qaxddc

Og sagde: “Ej, er det sådan?”

Mig: “…og inde i farens tissemand, der er der sådan noget magisk vand (…ja, det sagde jeg). Nogle gange så kommer det vand op i morens tissekone. Og oppe i tissekonen sidder der nogle æg. Og så kommer det magiske vand op til de små æg og vander dem. Så når ens mor og far boller, så bliver morens æg måske vandet og så vokser morens æg og bliver til en baby. Lige som når man vander en blomst.

Og så var det at Kummefryseren så sådan her ud…

yge50nevxqjfc

Og det blev hun ved med.

Og efter adskillige minutter så hun stadig sådan her ud…

wwue0rcdophoe

Og jeg så nogenlunde sådan her ud…

5tdoc0orf1lna

Hun skulle lige have gentaget scenariet igen…(for kunne det virkelig passe?) Og ja, så fortsatte latteren.

Mig: “Er der andet du gerne vil vide? Spørge ind til?”

Kummefryseren: “Ja…prutter Ulve?”

Jeg stikker mig selv en high-five og klapper mig selv på skulderen. One down 4.567.879 other weird questions to go. Læs HER hvordan jeg undgik spørgsmålet første gang. Og fortæl mig så lige…hvordan sagde du det der hjemme? Hvis altså I har haft den snak?

You Might Also Like

41 Kommentarer

 • Reply
  Maria
  25. oktober 2016 at 14:01

  😂😂😂 a hahaha!!! Fedt. Det var fandme sjov læsning. Godt skildret, Lillemor. Jeg ville ikke ane hvordan jeg selv skulle gribe det an. Håber jeg husker din historie når dagen kommer 😂😂

  • Reply
   Lillemor
   25. oktober 2016 at 19:52

   Sagen er at jeg HELLER ikke vidste det 🙂 Men hun gav mig sådan ca. ingen betænkningstid, så det eneste jeg kunne gøre var at sige sandheden! 🙂

 • Reply
  Katrine
  25. oktober 2016 at 14:04

  Det her er verdens fedeste blogindlæg! Og verdens bedste tegning til formålet! Godt gået af både lillemor og lillefar 🙂

  • Reply
   Lillemor
   25. oktober 2016 at 19:51

   Hvor er du bare skide sød Katrine!

 • Reply
  Cæcilie
  25. oktober 2016 at 14:37

  Hah!!!! Det er dagens grin det her 😂😂 Jeg frygter at det snart bliver min tur (har en datter på 4,5), så jeg har lavet et mentalt bogmærke og håber jeg kan huske det med magisk vand når min tid kommer! Virtuel highfive for job well done herfra 👍😄

  • Reply
   Lillemor
   25. oktober 2016 at 19:50

   TAK Cæcilie 🙂 Jeg føler også at et vigtigt kapitel er afsluttet! Og det føles rart!! Og ja, du må lige huske den her forklaring

 • Reply
  Pernille
  25. oktober 2016 at 15:29

  Haha elsker det ..
  Min 3,5 årige søn har fået næsten samme forklaring .. jeg har sagt at babyen er mini mini og er inde i faderen tissemand og han kan så skyde den ind i mors mave via tissekonen .. jeps haha .. Han synes det var kedeligt og synes at det er ulækkert at han kom ud af tissekonen

  • Reply
   Lillemor
   25. oktober 2016 at 19:49

   Ha ha en mega sej tissemand, der kan skyde med babyer!!

 • Reply
  Anne-Dorte
  25. oktober 2016 at 16:59

  Jeg ELSKER den tegning!!!!!

  • Reply
   Lillemor
   25. oktober 2016 at 19:49

   Ja, ham Lillefar er sgu kreativ 😉

 • Reply
  Malene
  25. oktober 2016 at 17:09

  Hold kæft du sej, her hedder det sig stadig, at når to mennesker elsker hinanden rigtigt højt, så kan der vokse et barn i mors mave😬 Og min ældste er altså 10 😂 Hun ser dog også noget mistroisk ud😂😂😂👍 tænker de vel får seksual undervisning en gang😏

  • Reply
   Lillemor
   25. oktober 2016 at 19:48

   Der er mange alternative måder at sige det på 🙂 Jeg tænkte dog: “Lad os få den HELT ud af verden. Og ved du hvad? Det føles sgu meget rart 🙂

 • Reply
  Kim
  25. oktober 2016 at 18:05

  Hahaha “prutter ulve”!

  • Reply
   Lillemor
   25. oktober 2016 at 19:47

   Jeg ANER ikke hvad der foregår oppe i hendes hovede nogle gange! 🙂

   • Reply
    Emilie
    25. oktober 2016 at 22:24

    Har bjørne navler?

    • Reply
     Lillemor
     26. oktober 2016 at 19:38

     Ja, det er sgu da egentlig et meget godt spørgsmål!

 • Reply
  Anja
  25. oktober 2016 at 19:22

  Den snak havde jeg også med min ældste datter da jeg ventede vores anden datter ( har 3 piger) Hun havde længe spurgt om hvordan man lavede børn og ligesom dig fik jeg vendt samtalen til noget andet indtil hun en dag spurgte mig om ikke vi kunne Google hvordan man laver børn 😄 Så blev jeg ligesom nød til at fortælle hende hvordan lillesøster var kommet ind i min mave. Skulle virkelig tage mig sammen for ikke at grine alt for meget for det var egentlig ret mærkeligt at skulle sidde og fortælle sin “lille” pige hvordan det hele går til 😂 Hun var også 5 år på det tidspunkt. Dagen efter blev jeg hevet til siden af hendes pædagog som fortalte at Emma havde siddet og underholdt HELE blå stue om hvordan man laver børn. Som hun sagde så var alle sjovt nok helt stille og sad bare og lyttede 😄
  Heldigvis behøvede jeg ikke fortælle hendes lillesøster samme historie da vi ventede nr 3 for hun spurgte aldrig ( hun var så også kun 2 år) 😃

  • Reply
   Lillemor
   25. oktober 2016 at 19:46

   Ha ha ELSKER at hun ville Google det. Men ja, jeg er jo af samme støbning som dig. Det er “ens lille pige” og svært at tage samtalen (men rart når det er gjort)

 • Reply
  Ninni
  25. oktober 2016 at 20:18

  Hehehe. Vores 6-årige proklamerede en aften, at han godt vidste, hvordan man laver børn. Det havde mor nemlig fortalt ham: “Det er når manden putter sin tissemand ind i damens tissekone.” Og det er jo rigtigt. Heldigvis har han endnu ikke lavet koblingen til dengang han en sen aften blev vækket af underlige lyde fra stuen og trådte ud af værelset i det sekund vi havde fået bukserne på igen. 😀

  • Reply
   Lillemor
   26. oktober 2016 at 19:41

   Nøj det var tæt på 🙂 Men er det ikke noget med, at alle kommer til at opleve det på et tidspunkt?

 • Reply
  Lika
  25. oktober 2016 at 20:21

  Hahahaha, jeg tisser i bukserne af grin! Kæft hvor godt! Og en sød måde at fortælle historien på – gemmer den lige 🙂

  • Reply
   Lillemor
   26. oktober 2016 at 19:40

   Gem endelig! Og husk at lav nogle knibe øvelser!

 • Reply
  Tine // skriblerierfraforste
  25. oktober 2016 at 21:21

  Hahahahahahahaha shit det er det sjoveste jeg længe har læst, især i kombination med de der memes 😂

  • Reply
   Lillemor
   26. oktober 2016 at 19:40

   DEJLIGT du synes det 🙂

 • Reply
  Line
  25. oktober 2016 at 21:28

  Elsker børn og deres guldkorn 😍
  Min niece på 7 proklamerede også, at hun altså godt viste hvordan man laver børn (jeg var gravid med nr. 2 da hun fortalte dette), jeg spurgte hende så, hvordan hun mente at man gjorde, hvortil den unge dame siger “nøøøøh moster, man båtter da op og ned!” Jep! Man båtter 😂 Hun tror simpelthen det hedder at båtte, og da jeg spurgte ind til hvordan man båtter, svarede hun “man ligger da ovenpå hinanden og båtter op og ned”, jeg var- og er flad af grin 😊

  • Reply
   Lillemor
   26. oktober 2016 at 19:40

   Det er sjovt hvad det er de hører 🙂 Båtter!! Den er alligevel ny, ha ha! Det bliver sjovt at fortælle hende det når hun bliver større 🙂

 • Reply
  Stephanie
  25. oktober 2016 at 23:30

  Det var satme underholdende læsning.
  Jeg er let og elegant sluppet for snakken, for når mine drenge er kommet hjem og spurgt: Ej mor, er jeg også kommet ud af din tissekone, så har jeg kunne svare nej, både dig og din bror er kommet ud af mim mave og så fortalt dem, hvordan en læge har skåret et lille hul i mave og trukket dem ud, altså uden at skræmme dem alt for, kun nok til at undgå flere spørgsmål. De er nu 6 og 9 år, ham på 9 er nu meget bevidst om at voksne boller, der kører en hel dille i hans klasse i øjeblikket.

  • Reply
   Lillemor
   26. oktober 2016 at 19:38

   Jeg tror også at de HAR luret, at voksne laver noget gris i den alder! De forstår nok bare ikke helt HVAD det egentlig er de har gang i!

 • Reply
  Anita
  26. oktober 2016 at 6:05

  Tak for morgen grin 😂
  Min datter spurgte da vi var i Prag og så måtte mor her ellers igang med at forklare, jeg fortalte også im tissekone og tissemand og at faren havde noger der mindede om vand som var list magisk og fyldt med sådan nogle haletudser, der skulle nå frem til æggene. Hun lignede et stort spørgsmålstegn hvorefter hun siger kan du ikke lige tegne det? Så måtte jeg tegne og fortælle…
  Ville virkelig gerne have været hjemme i DK så vi kunne være gået på biblioteket og lånt den der bog, vi fik som små. 😀😀

  • Reply
   Lillemor
   26. oktober 2016 at 19:37

   Biblioteket skulle faktisk have nogle ret gode bøger – om end måske en smule forældede 🙂 Men ja, man kan nok aldrig være helt forberedt på den slags samtale. Da slet ikke i Prag 🙂

 • Reply
  Kia
  26. oktober 2016 at 6:28

  Hahaha jeg synes sgu du håndterede det godt! Virtuel high five. Da jeg var gravid, spurgte min niece på 4 år mig, og jeg panikkede og fik fortalt at vi havde plantet baby i maven. Så hun troede pludselig at folk tog på planteskole for at få børn :p Hendes forældre fik så lov til at udrede den misforståelse 😉

  • Reply
   Lillemor
   26. oktober 2016 at 19:35

   Ha ha – mon ikke også at der er undfanget et barn eller to på planteskoler gennem tiden 😉 Så det er jo nok ikke helt løgn!

 • Reply
  Michela Juul Tyron
  26. oktober 2016 at 6:57

  😂😂👍

  • Reply
   Lillemor
   26. oktober 2016 at 19:33

   😘

 • Reply
  www.skøreliv.dk
  26. oktober 2016 at 13:24

  Jeg plejer at råbe: “Skaaaaat?!” meget højt, hvorefter Mand kommer spurtende. Så jeg har faktisk undgået snakken ind til videre, hvilket jeg synes jeg burde præmieres for, min ældste er trods alt snart 13… Og eftersom jeg kun har drenge, og den yngste på fem er blevet lidt forvirret over det der med tissekoner efter at have været i svømmehallen hvor han så en dame med seriøst mange deller og konkluderede, at hun havde ‘flere tissekoner’, kunne jeg godt forudse, at snakken med ham ville gå hen og blive lidt mærkelig….

  • Reply
   Lillemor
   26. oktober 2016 at 19:33

   Ha ha ha 13!! 13 år!! Det er jo helt vildt 🙂 Han kan garanteret fortælle dig mere om “at få børn” end du kan snart! Og hvor er det bare skægt med din søn på 5.

 • Reply
  Heidi
  27. oktober 2016 at 16:37

  Det fedeste indlæg 😂😂😂
  Den med vandet i tissemanden og det samme som at vande blomster, skal jeg virkelig huske, når min datter begynder at spørge til det 👍🏻
  Jeg vil næsten gerne love dig, at når de bliver ældre stiller de deres spørgsmål til andre. Jeg er lærer i en 6. klasse, og jeg klarer en hel del af de spørgsmål, for de kan ikke få sig til at spørge deres forældre 🙈

 • Reply
  http://www.onlyhumanfilms.com/
  15. februar 2017 at 17:45

  Every Christian family could be so blessed by Jamie Soles’s music. So intelligent, so Biblical, singable, listenable, sometimes humorous (children’s songs). I only pray more families find his awesome music. We learn so much from it – not formally using it as “curriculum” just by simply listening to it.[]

 • Reply
  http://www./
  1. marts 2017 at 6:50

  I’m grateful you made the post. It’s cleared the air for me.

 • Reply
  Anette
  17. marts 2017 at 1:10

  Bedste forklaring jeg har hørt givet til et barn.
  godt gået

 • Reply
  Asg
  5. januar 2021 at 13:55

  Hvorfor grinte hun af din forklaring dog?

Svar