Ærlig snak Gode råd Jordemoder-ting Life of a mom

Nej, du har ikke FLÆKKET din tissekone!

20170528_065848

Er der én ting der kan give en jordemoder en rislen ned af ryggen og lysten til, at lægge sig i fosterstilling og med store stirrende øjne gynge frem og tilbage, alt i mens vi tjanter “Nej, nej, nej!!” – så er det når kvinder der lige har født, spørger:

“Hvaaa…er jeg FLÆKKET?”

“Nå, hvad er status? Er jeg SPRÆKKET?”

Eller

“Håber sørme ikke jeg er REVNET hele vejen!!”

Vi. Kan. Ikke. Tage. Det.

Vi bliver fysisk dårlige, får højt blodtryk og rysteture! Så lad mig nu lige slå fast én gang for alle, at det altså hedder:

AT BRISTE!

FLÆKKER er sådan noget vi gør på Vestegnen, når der er nogen vi ikke kan lide, eller når nogen springer over i køen i Netto. Så flækker vi dem én. Det er ikke kønt, det indrømmer jeg! Men dét er at flække. Man flækker ikke sin tissekone.

En SPRÆKKE er eksempelvis noget venstre politikere benytter sig af, når de er i svømmehallen og får muligheden for i smug, at kigge ind på de kvindelige gæster i saunaen ved siden af. Man sprækker ikke sin tissekone.

En REVNE er noget mange håndværkere er i besiddelse af bagtil og stolt viser frem, når de bukker sig forover. Man kan få lyst til lige at køre dankortet et smut igennem, men rygtet siger, at der ikke kommer synderligt meget succes ud af det. Men én ting er sikkert…man revner ikke sin tissekone.

Man brister! Og det er endda meget normalt 😉 Mellem 60-80 % af førstegangsfødende, får en lille bristning med sig på vejen der kræver suturering. Det kan eksempelvis være den lilles finger, der får revet lidt af slimhinden på vej ud. Dvs. ganske uundgåeligt (men udløser til gengæld en middag for moderen om 18 års tid!). Det bedste du kan gøre for at undgå at briste er:

 • Lav masser af knibeøvelser i graviditeten, så du træner de to muskler der er tætomsluttet tissekonen. Dette er ikke evidensbaseret men noget tyder på, at det kan have en effekt. I øvrigt kommer en veltrænet muskel bedre i form igen efter fødslen. Og det er sgu egentlig bare meget rart, at kunne hoppe i trampolin uden at tisse i bukserne, ik’? (PS: Er jeg den eneste der sidder og laver knibeøvelser lige nu?)
 • Smør mellemkødet med olie (babyolie/madolie) igennem graviditeten og under fødslen (heller ikke evidensbaseret, men da forsøget værd!)
 • Bed jordemoderen om at holde en meget varm klud på mellemkødet under pressefasen (det plejer vi nu at gøre alligevel, men nu ved du hvorfor!)
 • Fød evt. mens du ligger på siden, da der så kommer mindre pres på mellemkødet.
 • GISP når jordemoderen beder dig om det 😉 Dit mellemkød kan blive op til 2cm mere “elastisk”, ved at føde langsomt og ved at gispe når jordemoderen beder dig om det.

Selv tak!

Og fortæl mig så lige nogle røverhistorier fra din fødsel. Var jordemoderen bare pisse god? Fik du sagt noget pinligt? Sagde din mand noget pinligt? Hvad var det bedste? Hvad ville du gøre om?

Og vil du gen-/læse lidt om min første fødsel, dengang Kummefryseren kom til verden, så kig med HER 😉

You Might Also Like

44 Kommentarer

 • Reply
  Trine
  28. maj 2017 at 7:14

  Hahaha! da jeg havde født min datter spurgte jeg også “er jeg gået i stykker?!” Jordemoderen var så sød at sige nej, alt imens hun stod og vurderede hvorvidt skaden var af den helt slemme slags!! Lad mig bare sige sådan… da jeg lå på operationsbordet og var blevet syet færdig, spurgte jeg lægen hvor mange sting jeg havde fået – hun kiggede op på mig ” hah! Jeg stoppede med at tælle, men nu er alt da rykket tilbage hvor det kom fra!” ………… fuuuuuuuck. To millimeter fra nummi!

 • Reply
  Line
  28. maj 2017 at 7:29

  Da jeg fødte min datter var jeg virkelig træt til sidst. Jeg havde haft veer on/off i 5 dage så ingen søvn til mig. Jeg nægtede smertestillende lige indtil det var for sent at give mig det. Jeg endte med lattergas. Det var det bedste! Det hele var sådan en dejlig tåge 😂 Nå men, det endte med at min datter blev flået ud med en sugekop – ja sådan føltes det altså! Jeg kan bare huske at jeg tænke “gad vide om jeg SPRÆKKER helt op i nakken eller kun halvvejs

 • Reply
  Louise
  28. maj 2017 at 7:35

  Jeg nåede ikke at få lavement sidste gang.. 😑 Værsgo!

  • Reply
   A
   21. februar 2020 at 21:28

   Da jeg fødte mit andet barn for snart 6 måneder siden, nåede jeg kort at tænke; “Det her går helt galt. Kommer til at briste hele vejen”. Baby kom ud efter 5!! træk med hård kop. Kunne ikke føle mine presseveer ordentligt, så forsøgte bare at presse med. Selvom noget i min krop hellere ville holde liiiidt igen.
   Beskeden var: 13 min med for lidt ilt… tiden gik i stå, og jeg kunne ikke være mere ligeglad med bristninger.
   Det ser dog ud til, at han er sund og rask uden mén. Og det er vi lykkelige for! Han fik sådan en nedkølingsbehandling de efterfølgende døgn.
   …Og jeg fik utroligt nok kun lille andengrads bristning…
   Helt anden oplevelse end med storebror som var ude i første presseve.

   • Reply
    Lillemor
    3. marts 2020 at 12:12

    Puha, det lyder også som en streng oplevelse! Utroligt som kroppen og sindet bare går på stand by i sådan nogle situationer. Kærlighed til dig!

 • Reply
  Bolette
  28. maj 2017 at 7:42

  HEY!!! Det var derfor jordemoderen brugte en varm klud! Det er snart 3 år siden jeg fødte vores datter, og først nu ved jeg hvorfor! 🙂 Jeg turde ikke spørge bagefter, i frygt for at lyde som en amatør. 😛 Haha!
  Jeg fødte på siden og fik ikke én skramme! Satser på at komme hel igennem igen, når jeg skal føde til August.

 • Reply
  Emilie
  28. maj 2017 at 7:50

  Efter en meget fin fødsel på 12 timer (6 af dem hjemme på gulvet), med en for kort navlestreng, et lidt skævt hoved og aftagende veer, bristede jeg vist nok en del (de snakkede meget om ordet rektal ..et-eller-andet..?). Mens lægen og hendes to studerende syede og dikke-dikkede fik jeg pruttet hende op i ansigtet et par gange. Da hun efter en time afslutter, får hun lige en afskedssalut og jeg griner og udbryder ‘ej undskyld altså!’. Hun svarer bare køligt ‘ja, nu har vi også været deroppe og rode længe’!

 • Reply
  Signe
  28. maj 2017 at 7:56

  Jeg sad SÅ meget og lavede knibeøvelser resten af teksten, efter det punkt 😝
  Ved fødslen af min datter fra juli 15′ havde jeg nogle dejlige jordemødre og jeg brugte bla. 3-4 timer i badekar!! Elskede det 👍
  Jeg fik dog bidt min kæreste i overarmen under udvidelses/pressefasen..
  Håber virkelig på at kunne føde på Hvidovre igen til november 😍👶

 • Reply
  Michele
  28. maj 2017 at 8:07

  Nuvel det hedder at briste…. men når man efter endt baby levering ender med godt og vel 28 af de fine korssting i understellet, så føles det ikke som en brist men som om at man er flækket hele vejen op til ribbenene! Og at 117 knibeøvelser OM dagen aldrig vil fører til at ens tis’kone nogen sinde bliver brugbar til anden end ufrivillig vandadgang et pr gang eller 7 om dagen🙈 just saying…….

 • Reply
  Tanja
  28. maj 2017 at 8:11

  Jeg har begge gange haft en meget lille revne – øhhh bristning 😅
  Og begge gange har min kæreste benyttet den latterlige kommentar: ‘Nu gir’ I hende bare et par ekstra sting ikke’….
  Anden gang var km dog ret frisk og sagde ‘ vil vil sgu gerne lige have lidt at måle efter – kan fu ikke lige komme frem med den’
  Behøver jeg at sige, at der blev ro 😉

 • Reply
  Sofie
  28. maj 2017 at 8:13

  Måske derfor min jordemoder “glemte” at orientere mig om, at jeg skulle sys med et enkelt sting og bare gjorde det?? 😄 Kan ærligt talt ikke huske, om jeg fik brugt ordene “sprækket” eller “revnet”

 • Reply
  Louise
  28. maj 2017 at 8:28

  Jeg har født 2 gange siddende på knæ, og kunne så klemme håndtagene i hovedgærdet, så min mand kunne servicere med saft mm.
  Jeg har haft en bette brist, der krævede et enkelt sting første gang… Alt i alt nogle gode oplevelser, med dejlige og kompetente jordemødre!

 • Reply
  Karen
  28. maj 2017 at 8:51

  Vi fandt ret hurtigt ud af at det smertelindrede fantastisk når min mand masserede min lænd under veerne. Så det blev en rutine hver gang der kom en ve; op at stå, massér massér massér og så ned at hvile indtil næste gang. På et tidspunkt siger min mand: “Ej, jeg begynder altså at få lidt ondt i hænderne”. Jeg husker ikke, hvad jeg præcist svarede, men det har nok været noget a la “Jeg er lige i gang med at føde vores barn, så du er nok nødt til at udstå smerten i dine hænder….”

 • Reply
  Helle
  28. maj 2017 at 9:38

  Min fødsel var helt fantastisk og nok også lidt speciel for en førstegangsfødende. Jeg vågnede af veer kl. 3.30, kom ind på fødegangen kl. 5.15, fordi jeg fornemmede, at det ville være en god idé. Fik at vide, at jeg kunne få kørt hjertelydskurve, men at jeg blev sendt hjem igen bagefter, fordi “INGEN er i så godt humør, når de er i aktiv fødsel”. Efter hjertelydskurven om jordemoderen ind igen, og sagde at hun nok hellere måtte undersøge mig, da jeg med et vildt blik i øjnene sagde, at hun ikke måtte sende mig hjem igen. 7-8 cm åben, lød dommen. Og af sted på fødestue med pressetrang (her havde jeg nået at skide lidt på gulvet på modtagestuen på Hvidovre – sorry 😁) 5 presseveer og 12 min efter ankomst til fødestuen (3,5 time efter første ve) var min lille dreng ude. Det var din søde kollega, som tog imod. Hun var HELT fantastisk. Jeg fik en 2. grads bristning, men det var vist fordi det pludselig skulle gå stærkt, fordi min søns hjertelyd faldt ret meget. Men det blev syet meget grundigt og fint 😊👏

 • Reply
  Camilla
  28. maj 2017 at 9:51

  Skøøøøny indlæg – og nej, du er klart ikke den eneste, der lige starter på lidt knibeøvelser under læsningen 🙈
  Er glad for, jeg ikke flækkede under mine fødsler – men en enkelt lille bristning første fødsel fordi supermand insisterede på at have hånden med ud ved sin kind, klar til at gribe verden – det koster klart en middag om nogle år!

 • Reply
  Henriette
  28. maj 2017 at 10:01

  Jeg havde også en kanon fødsel. Min mand hjalp mig med at trække vejret ned i maven if slappe af under veerne og da vi kom til presse veerne inden jeg måtte presse var at brøle det eneste der kunne holde mig fra at presse. Mellem hver ve undskyldte jeg meget for mine brøl til både min mand og jordemoderen og så brølede jeg igen. Jeg ville hellere have født hende 10 gange end at gå gennem den første måned med hende igen. DET var den hårde del. Reflux gjorde at hun nærmest ikke sov. Nogen døgn kun 4 x 20 min. Fuck my life det var hårdt. Men fødsel inkl bristning var ingenting.

 • Reply
  Henriette
  28. maj 2017 at 10:02

  Jeg havde også en kanon fødsel. Min mand hjalp mig med at trække vejret ned i maven og slappe af under veerne og da vi kom til presse veerne, inden jeg måtte presse var at brøle det eneste, der kunne holde mig fra at presse. Mellem hver ve undskyldte jeg meget for mine brøl til både min mand og jordemoderen og så brølede jeg igen. Jeg ville hellere have født hende 10 gange end at gå gennem den første måned med hende igen. DET var den hårde del. Reflux gjorde at hun nærmest ikke sov. Nogen døgn kun 4 x 20 min. Fuck my life det var hårdt. Men fødsel inkl bristning var ingenting.

  • Reply
   Jeanet
   28. maj 2017 at 20:20

   Jeg føler SÅ meget med dig med det refluks. Vi har igennem det samme og tog gerne en fødsel mere i byt.
   / Jeanet

 • Reply
  Trine
  28. maj 2017 at 12:42

  Jeg vidste bare at jeg var “gået i stykker” (som jeg åbenbart fejlagtigt kaldte det) under første fødsel.. fødte min søn på een gang / i eet ryk. Og jeg havde ret. Det krævede 9 måneders problemer bagefter.
  SÅ da jeg skulle føde anden gang, fik min dejlige jordemoder og jeg talt meget om, hvordan hun med en varm klud ville støtte mit mellemkød, så generne måske blev knap så slemme..
  Da hun så bad mig gispe og IKKE presse videre, hele 4 presseveer i træk (tog det at føde hovedet når jeg skulle gispe og dermed trykke pause) SKREG JEG BARE “det kan jeg sgu da ikke… av av av min tisse kone!!!” 😂😂😂😂

  Jeg fik en 2.grads bristning, men langt pænere og mindre problematisk end ved første fødsel.
  Tak til min jordemoder under 2.fødsel for kyndig vejledning – og for at bære over med mig 😁

 • Reply
  Sarah
  28. maj 2017 at 12:47

  Hmm jeg aner faktisk ikke, hvilket ord jeg brugte! Tror måske bare jeg spurgte, hvordan det så ud!? Men jeg tror måske ikke, du (og andre jordemødre) skal forvente, at alle fødende lige bruger det rette fagudtryk… Det kan sgu godt være svært at tænke klart, når man ligger der med en finger oppe i numsen (igen, igen) fordi de lige skal vurdere, om der nu er “hul” hele vejen igennem 🙈 Jeg var sådan en kombineret første/andengangs fødende med vores datter ovenpå akut kejsersnit i pressefasen den første gang. Og kombineret med en hurtig fødsel her anden gang, og en baby på 4600g som stod lidt skævt, så BRISTEDE 😉 jeg altså en del. Det var klart bedre end at ende i kejsersnit, men jeg syntes faktisk, den halvanden times syning var lige så slem som fødslen – og jeg lavede lige så mange gisp og lattergas som under fødslen!

 • Reply
  Tina
  28. maj 2017 at 12:58

  Under min første fødsel skulle tingene pludselig gå stærkt.. mine presseveer var væk så en assisten var ved at lægge en venflon i min venstre hånd.. jeg får besked på at presse (uden at have pressetreng),for ud skulle min datter.. jeg forsøgte, men der skete ingenting! Jordemoderen tager saksen frem.. min kæreste bliver forskrækket, jeg tænker mest på, at jeg havde læst det ikke gjorde ondt at få et klip… jeg får et sidste forsøg på at få hende ud men det lykkedes ikke..
  jordemoderen klipper, og for f….. det gjorde ondt!
  Men ud kommer min pige..
  efterfølgende siger jeg i en bemærkning, at jeg ikke havde forestillet mig at detgjorde så ondt at få et klip.. hvortil jordemoderen siger: det var også en sløv saks!!! tak for lort😳

 • Reply
  Julie
  28. maj 2017 at 14:27

  JM: på næste ve lægger jeg et klip og så føder du hovedet
  Mig: DET GØR DU BARE IKKE!
  JM: Jo det gør jeg
  Mig: okay……

  Efter fødslen:
  JM: Ej det her er godt nok meget pinligt! Jeg har klippet dig forkert… jeg har kun klippet i huden og ikke musklerne (???, red.) og den saks jeg fik brugt var vist lidt døv…
  Mig (tænker): Har du klippet mig i skrævet med en døv saks til ingen verdens nytte dit sindssyge kvindemenneske?!?!?
  Mig (siger): Se min smukke baby 😍

 • Reply
  Sidse
  28. maj 2017 at 15:16

  Jm: prøv at mærk
  Mig: arggg hvad er det????
  Jm: det er da babyes hoved om et øjeblik kan du presse det helt ud…
  Mig:😅
  Ps jeg er læge og kunne måske have regnet ud hvad jeg kunne mærke…..
  Og har ikke fået et eneste sting i mine fødsler og haft virkelig gode oplevelser med jm!

 • Reply
  Rikke
  28. maj 2017 at 17:21

  Ved min første fødsel fik jeg morfin at sove på, da veerne ikke var så stærke. Da min jordmor kommer ind om morgenen, får jeg udbrudt: “se skat, en neger”🙈🙈🙈
  Jeg fik min mand til at købe en buket blomster, mens vi lå på barselsgangen, for var simpelthen så flov😂😂😂 hun tog det pænt👍🏻👍🏻
  Jeg bristede meget ved første fødsel og inden lægen kommer og skal sy mig, hører jeg jordmoderen sige til en assistent: “puha det er flænseren der er på arbejde idag, han syr så grimt”😱😱😱

 • Reply
  Stine
  28. maj 2017 at 19:10

  Hahaha😂 Elsker tegningen

 • Reply
  Anne
  28. maj 2017 at 21:51

  Skønt indlæg.
  Fødte min første i januar, egentlig gik der 7 timer fra første rigtig ve til hun kom ud, men det føltes så meget kortere, fordi vi var i transit stor del af tiden. Tre taxa’er hentil/hjem/hentil Hvidovre. Blev forsøgt sendt til Hillerød pga pladsmangel og jeg var for rolig, men var så 8cm, da jeg alligevel ankom til Hvidovre. Og selvom det ikke gik helt smurt og der pludselig var 8-9 mennesker i rummet, så følte jeg mig i trykke hænder. Og plads til grin, både da jeg pludselig spørger om det er for sent til epidural og da jeg (2veer før hub kom ud) siger, at jeg ikke vil mere, og de godt kan fjerne den sugekop. 🙄😂

 • Reply
  Trine
  28. maj 2017 at 21:57

  Jeg spurgte efter hver (HVER!!!) presseve “er jeg flækket i røven?!?” HAHAHAHA det er simpelthen så pinligt at tænke tilbage på. Men jeg er også fra Vestegnen 😏😎
  Fødte på Hvidovre og det var en virkelig god oplevelse. Jeg følte mig virkelig tryg og det var en god oplevelse…..måske lige bortset fra da selve ananas med modhager aka min baby skulle presses ud 😄

 • Reply
  Marie-louise kleszewski
  28. maj 2017 at 22:30

  Vi (min mor og jeg) er i Føtex, jeg har spist mig til godt og vel 25 kg ekstra i min graviditet, og der var da lige plads en til en ekstra pizza inden vi skulle ind og handle. Da jeg havde konsumeret pizzaen (den hele) handlede vi. Da vi (min mor) skulle betale ved kassen fik jeg det meget mærkeligt og synes jeg havde voldsomt menstruation smerter….. Bom vandet gik og afsted med os….. Panik panik nu skulle jeg jo føde….. eller ikke lige med det samme det mente min jordemoder ihvertfald ikke, da jeg ringede og fortalte at vandet var gået, det fik hun jo så ret i :-).
  6 timer senere fik jeg presse veer. Jordemoderen som skal hjælpe med at føde høre simpelthen så dårligt….. Hver gang jeg sagde noget til hende skulle jeg gentage mig selv flere gange og tale meget højt før hun overhovedet hørte hvad jeg sagde 😀 men nu kan man jo sige at det også mest var hende der sagde noget i dette tilfælde😊

 • Reply
  Tine
  28. maj 2017 at 23:53

  Mærkeligt indlæg. Risler det ligefrem ned af ryggen fordi fødende kvinder ikke er inde i jordemoder retorikken ? Lad dog en fødende kalde det flække/sprække hvis det er det hun vil…

 • Reply
  Tine
  29. maj 2017 at 7:22

  Åh jeg elskede at føde og havde den bedste jordemoder og studerende. Eller den sidste var. Nåede 3 forskellige på trods af jeg kun var der 4
  Tomer. Ringede til fødegangen efter 3 timer med veer, fordi jeg havde veer med 3-4 min mellemrum og kunne mærke det gik stærkt. fik allernådigst lov til at komme ind. Var så 8 cm åben og så fandt de ret hurtigt en fødestuen til mig 😂 Jeg fik så ødelagt fødestuen lidt. Eller sengen gjorde. Den sad åbenbart fast i et eller andet og det endte med at panelet blev revet ud af væggen 😂 Kan huske jeg brokkede mig gevaldigt over, at slangen røg af iltmasken, som jeg havde fået besked på at trække vejret MEGET dybt i, pga dykkende hjertelyd. Han stod skævt. Men blev så sur over at få taget pH anden gang at han “rystede på hovedet” om så stod lige. Mine presseveer var ret korte og han skulle bare ud. Aå den fantastiske jordemoder brugte fingrene til at skabe ekstra plads til ham. Fuck det gjorde ondt! Da jeg havde født halvdelen af hans hovede var der ikke mere ve og så måtte jeg da bare lige vente 2 min på den næste. Aaaaaaaaav. Følte seriøst ser var ild i mig. Gispede resten af hovedet ud på næste ve og kroppen på veen efter.
  Er så ked af at jeg ikke må føde vaginalt igen pga bækkenbrud og operation.

 • Reply
  Julie
  29. maj 2017 at 23:23

  Under første barns fødsel endte jordemoderen med at klippe mig for at få babyen ud. Så kan du nok så meget kalde det en bristning,men det føltes som at være flækket. Vildt ækel oplevelse. Hun klippede løs og det gjorde skideondt. Jeg havde Heldigvis (?!) så travlt med at ømme mig,at jeg ikke hørte hende sige til sygeplejersken “denne her saks skal smides ud bagefter. Den er vildt sløv”, og min mand ventede med at fortælle mig det,til vi var på behørig afstand af jordemoderen. Det var nok meget godt. Ellers var jeg muligvis kommet til at klippe hende en lille smule i skrævet med en sløv saks. Eller…det var jeg nok ikke. Men jeg var ikke fan af den jordemoder. Men det var min første fødsel,så jeg havde ikke noget at sammenligne med. Jordemoderen ved min tredje fødsel var til gengæld awesome! Hun var virkelig sjov,og vi havde en fest på fødestuen. Og da det hele tog en lidt dramatisk drejning med et meget højt blodtryk,følte jeg mig i virkelig trygge hænder. Tredje barn er lige fyldt et år og jeg har så tit tænkt på at sende den jordemoder en kærlig hilsen med tak for hendes måde at håndtere min fødsel. Hun har formentlig taget imod hundredevis af børn og glemt alt om os, men derfor er det jo altid rart med anerkendelse. En af dagene gør jeg det sgu!

 • Reply
  Mette
  1. juni 2017 at 21:30

  Da jeg i dec 2013 fødte min søn, som førstegangsfødende på Hvidovre. Efter flere meget smertefulde timer med vedrop og uden nogen form for smertelindring, da det hele gik ret stærkt. Da jeg havde presset hovedet ud, skulle jeg vente på næste ve for at presse det sidste, siger min jordemoder kækt “så Mette, nu har du hoved i begge ender” jeg flækkede af grin *apropos*

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 20:03

   Ha ha ha, jeg er helt med – FLÆKKEDE af grin 🙂 Alligevel kækt (dog sjovt!) sagt af jordemoderen! Det er nu dejligt med lidt humor!

 • Reply
  Maria
  1. juni 2017 at 22:39

  Da veerne startede herhjemme var min mor lige så rar at nævne, at hun ved min fødsel ‘bristede’ fra A til B. Vidunderlig start..Lige den opbakning man drømmer om på vej til hospitalet 😂 I venterummet på hospitalet, hvor jeg sad og ventede på fødestue plads, sad to kvinder og snakkede om, at den ene af de to lige har født og er flækket fra for til bag (og der var utvetydigt meget vestegn i spil, selvom vi var på Hvidovre). Christ!! 😅
  Slap dog fra to fødsler med samlet set 4 presseveer og 3 sting. (Synes generelt der er for lidt fokus på de gode historier 💚)

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 20:02

   Ha ha hej Maria. Åh Gud, ja sådan en kommentar har man ikke lige behov for, at få med på vejen. Og du har ret – der ER for lidt fokus på de gode historier!! Så tak fordi du deler din!

 • Reply
  Randi
  16. september 2017 at 10:05

  25 sting. Hans hovede var lidt stort. Han startede ud med at ligge uden for skemaet for hovedstørrelse… så måtte sundhedsplejersken selv improvisere.
  Man er lidt tilbageholdende, de første gange, man skal på potten med 25 sting…. en såret kriger.

 • Reply
  Pernille
  16. september 2017 at 14:04

  Min første fødsel var et mareridt med en forfærdelig jordemoder. Det gjorde ondt på en helt forkert måde meget specifikt i et punkt i nederste del af maven. Da jeg sagde det t jordemoderen, sagde hun at det skal jo gøre ondt. Da jeg bad om epidural, sagde hun at det var for sent. Da jeg sagde at jeg var bange, spurgte hun hvad jeg var bange for. Jeg kunne ikke formulere, at eg var bange for at dø, og fik ingen hjælp fra hendes side til at håndtere angsten. To timer senere sluttede hendes vagt heldigvis og jeg fik en ny jordemoder. Min livmoderhals sprang (den havde ikke kunnet give sig) og presseveerne begyndte. Jeg fik bedøvelse mellemkødet og de blev nødt til at vise mig sprøjten flere gange, fordi jeg var så bange for at de ville snyde mig ligesom den første. Efter fødslen blev jeg syet v livmoderhalsen af en læge med kun lattergas og akupunktur.
  Det tog mig et år at kunne fortælle om fødslen uden at græde. Jeg hader stadig den første jordemoder og blev lykkelig den dag de lukkede fødeafdelingen på Frederiksberg hospital (hvor det foregik).

 • Reply
  Astrid
  15. maj 2019 at 22:02

  😊jeg er med på din pointe. Men jeg forbeholder mig stadig retten til at sige, at jeg gik megameget i stykker. Selvom jordemoderen svarede, at jeg havde fået en lille rift- da jeg spurgte om jeg gok i stykker….og det så viste sig at jeg var bristet ( 😉) 10 cm inden “indeni” og der dermed var hul mellem skede og tarm….en stomi, x antal operationer, rekonstruktion af bagvæg har jeg nu stadig svært ved at sige at jeg bristede….et hjerte kan briste, et håb og en drøm kan briste….sådan forbinder jeg ordet.

 • Reply
  Mette
  16. maj 2019 at 0:50

  Jeg fødte med min mor, som er jordemor, og det var en virkelig god oplevelse både for os og for Manden, og det var stort at opleve hende i den vildt profession rolle. Hun ville dog ikke klippe i mig, så det klarede en af de andre. Som en ekstra lille fin krølle, så deltog den jordemor der tog imod mig da jeg blev født, også 🙂

 • Reply
  Betina
  4. november 2019 at 20:50

  For 29 år siden fødte jeg min søn ved akut kejsersnit. Det ville have været en sædefødsel, som man vist nok ikke lod 1. gangsfødende gøre den gang. Navlestrengen var ret kort og ville ikke have kunnet nå ellers …
  2. fødsel for 25 år siden … Efter 4 mdrs sygemelding og stillesidning ville jeg føde stående. Min skønne jordemor satte sig i skrædderstilling på en fodskammel mellem mine ben og greb min datter, der kom susende med den ene arm forrest som en Superman 😅 … Jeg revnede ret meget – men det var en skøn oplevelse, som gjorde mig totalt høj ♥️

 • Reply
  Søs
  22. februar 2020 at 14:15

  Da jeg skulle føde min datter og vandet gik ud over gulvet på fødestuen, ledte faderen febrilsk efter noget at tørre op med, for det var da noget griseri ? indtil jordemoderen bad ham sætte sig stille og roligt ned i stolen i hjørnet ?

  • Reply
   Lillemor
   3. marts 2020 at 12:10

   Ha ha! Stakkels far ha ha!!

 • Reply
  Louise
  30. august 2020 at 7:20

  Jeg var så uheldig, at jeg fik en 3. Grads bristninger(første barn). Jeg var så desværre også blevet syet skævt sammen, hvilket blev lavet om 3 dage efter fødslen. Hende (det sødeste menneske jeg har mødt) som skulle sy om, siger så midt i det hele, at det virkelig er et godt eksempel, om jeg havde noget imod at hun lige tog lidt før/efter billeder med hendes iPad, det skulle bruges til noget undervisning?! ? det måtte hun selvfølgelig gerne ? så måske jeg er med i lærerbøgerne derude.

 • Reply
  Camilla
  24. november 2020 at 16:01

  Jeg sked jordemoderen i hånden under min anden fødsel… Hun nævnte det ikke med et eneste ord – tog bare imod og tørrede mig med en klud. Hun MÅ være den mest badass kvinde i hele verdenen!!!

  Og jeg vil bare sige at føde på alle fire (doggystyle fødsel) er vidunderligt!

Svar