Opskrifter

Lækker skyr med hjemmelavet müsli og rabarberkompot

20170530_193559

Når jeg er ude og spise lækker brunch, bestiller jeg næsten altid en omgang skyr. Jeg elsker den knasende fornemmelse af lækker müsli, med den neutrale smag af skyr og så lige et pift af det lidt søde i bunden. Når jeg er på arbejde og under mig selv et mellemmåltid, der ikke består af røvsyge gulerødder, er det også ofte en omgang skyr med ovenstående tilbehør, jeg kaster knaster efter i den lokale 7Eleven.

For noget tid siden sad jeg på Fars Dreng i Ny Adelgade i Københavnstrup og spiste lækker morgenmad med hende her. Jeg spiste min skyr og besluttede mig for, at jeg skisme ville lære mig selv, at lave nogenlunde samme anretning, som jeg kunne smovse hjemme. Så jeg brainstormede og nåede frem til denne hjemmelavede lækre opskrift, som jeg er helt og aldeles tilfreds med:


Müsli:

 • 100 g mandler (hakkede)
 • ½ dl sesamfrø
 • 1 dl græskarkerner
 • 2½ dl havregryn
 • ½ dl chiafrø
 • 3-4 spsk sirup
 • 50 g smeltet smør
 • Hakket mørk chokolade

20170530_193332

Alt (undtagen chokoladen) blandes sammen i en skål.

20170530_193400

Tag et ildfast fad eller en bradepande med bagepapir og fordel blandingen i et tyndt lag. Lad det hele bage i ovnen på ca. 125 grader i 40 minutters tid. Vend af og til. Og hold øje med skidtet! Det er jo lidt forskelligt hvor “sprødt” man ønsker sin müsli. Lad det hele køle af og bland lidt hakket mørk chokolade i til sidst. Hvis man ikke er til chokoladen (…hvem er ikke det?) eller andre af ingredienserne, kan de jo undlades så du får præcis den sammensætning du ønsker.

Rabarberkompot:

 • 400-800 g rabarber (jeg kan godt lide at gå all in når jeg laver noget, så jeg har til flere dage eller alternativt fryser det ned)
 • 100 g sukker (til 800 g rabarber)
 • Vaniliesukker ad libitum
 • 2-3 dl vand. 

Kog det hele stille og roligt op i en gryde og lad det små simre, til det får en blød og “cremet” konsistens. Der skal en smule sukker i, for at det ikke bliver alt for surt. Men sukker og vaniliesukker kan tilføres efter smag og behag. Lad det afkøle.

20170530_193435

Anret så et glas med først rabarber kompot, dernæst skyr (neutral) og top med müsli. Hvis det skal være rigtig instagram-venligt, skal du naturligvis proppe bær på toppen i forskellige farver, så du kan høste masser af likes 😉 et lille bitte filter vil heller ikke skade, så du får din morgenmad til at se endnu mere perfekt ud. Og det ved vi godt alle sammen er rigtig vigtigt, så alle andre kan sidde og gnave i deres sure ostemad, mens de misunder din nye flotte skyr anretning.

Bon appetit!


Har du lyst kan du også få opskriften på:

Et stykke med Lillemor

Mundorgasme

Nachos med hjemmelavet guacemole

Kartoffel pizza

You Might Also Like

1 kommentar

 • Reply
  Hamsterhjulet
  31. maj 2017 at 21:01

  Ved du godt at de også kan laves som morgenmads is?
  Bare vend det hele lidt sammen og brug ungernes is-forme. Totalt lækker morgensnack.

Svar