Ærlig snak Jordemoder-ting

Jeg har sagt op

20170603_224827

Det var faktisk ikke en nem beslutning. At skulle sige op.

Jeg har været tilknyttet Hvidovre Hospital siden jeg blev færdig som jordemoder i 2010. Jeg har altid godt kunne lide det høje tempo, kollegaerne og fødslerne. Sagen er dog bare den, at Lillefars og mit parforhold, ofte består af en high-five i døråbningen der hjemme, når han træder ind af døren og jeg træder ud af døren. “Hej skat, vi ses skat!” har jeg hørt mig selv sige alt for mange gange, alt imens jeg har taget jordemoder-træskoene under armen. Måske lige kastet en hurtig bemærkning om, hvordan det står til med børnene og at der står mad på komfuret. Egentlig noget vi har vænnet os til og sådan nogenlunde fået til at fungere. I det hele taget er Lillefar en ret god jordemoder-mand og har i alle år (siden jeg var jordemoderstuderende), støttet op omkring, at jeg som jordemoder intet system har i min hverdag. At vi ikke kan planlægge noget mere end 4 uger frem i tiden (fordi en jordemoders vagtskema bare er sådan). At jeg er væk hver anden weekend. Osv.

Men børnene er i høj grad begyndt at stille spørgsmålstegn til mit fravær. Og jeg føler lidt, at jeg går glip af en masse værdifuld tid med mine egne børn, blot så jeg kan tage imod andres børn…

 Jeg har derfor i noget tid tænkt over, om der mon var noget andet som jordemoder-livet kunne tilbyde mig og tilfredsstille mig og som oven i købet også er mere små-børns venligt. Jeg er ret nysgerrigt anlagt og har i noget tid tænkt over, at det egentlig kunne være ret interessant, at lære at skanne gravide. For jeg har jo i mange år som jordemoder stået og kigget lægerne over skulderen, når de af den ene eller den anden årsag, har skulle skanne de gravide eller fødende. For mig har det jo egentlig mest af alt, blot været en sort skærm, med en masse hvide plamager og jeg har fattet absolut minimalt af, hvad det var der egentlig foregik på skærmen. Så jeg besluttede mig en dag for, at dét ville jeg lære. Jeg vil satme vide hvad der gemmer sig på skærmen 😉

For nyligt så jeg et stillingsopslag, hvor de søgte intet mindre end en kombination af en skanningsjordemoder og en fødegangsjordemoder. Jeg sendte en ansøgning og var så heldig, at blive kaldt til samtale. Og ja…så var jeg simpelthen så heldig at være den jordemoder de valgte ud af de interesserede! Det betyder at jeg pr. 1. juli starter op på Roskilde Universitetshosptal, hvor jeg størstedelen af tiden skal møde de seje gravide ved skanningsapperatet til nakkefoldsskanning, gennemskanning mv. Og så en enkelt dag om ugen, gribe et par børn på Roskildes fødegang. En ret fin kombination synes jeg selv, idet jeg både kan tillære mig ny viden, men også bibeholde mine kompetencer på fødegangen.

Og siden folk bare ikke rigtig gider, at tage ind om natten for at blive skannet, vil det komme til at betyde, at mange af mine vagter vil ligge inde for et mere “familie-venligt” tidsrum. At det så også er noget jeg rent faktisk har lyst til at lære og lave til dagligt, er jo så bare et kæmpe plus!

Jeg glæder mig. Glæder mig til nye udfordringer. Glæder mig til at lære at skanne. Glæder mig til at møde mine nye Roskilde kollegaer.

Det skal nok blive godt…det er jeg sikker på!

You Might Also Like

40 Kommentarer

 • Reply
  Tina M
  4. juni 2017 at 8:34

  Tillykke! Jeg fødte på Roskilde for 2 år siden, og havde den BEDSTE oplevelse. Både til scanninger, akupunktur og fødsel. De klarede min ok lange fødsel, med lidt komplikationer til UG og stjerne! ( han ville ikke ned, så måtte presse ham ned og det endte med kop og fyldt fødestue ). Men var helt tryg hele vejen igennem, og de var så søde allesammen, også i det døgns tid vi var der bagefter ☺️

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:59

   Hej Tina! Tak for din lykønskning og for at du deler din historie! Du kan tro at jeg også glæder mig til, at lære mine nye kollegaer at kende og ikke mindst at lære stedet at kende. Det skal nok blive godt! Og dejligt at du følte dig godt taget imod!

 • Reply
  Maria
  4. juni 2017 at 8:54

  Tillykke 😊 Jeg fødte på Hvidovre for tre år siden og på Roskilde for et år siden. Der var stor forskel. Jeg havde en fantastisk oplevelse på Roskilde selvom det endte i akut kejsersnit. De var så utrolig søde

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:58

   Der findes så mange gode fødesteder. Og jeg glæder mig meget til at lære Roskilde at kende!

 • Reply
  Louise
  4. juni 2017 at 9:46

  Har intet andet at sige, end STORT TILLYKKE! Jeg bøjer mig i støvet(jeg er ved at gøre rent herhjemme), og har simpelthen bare så meget respekt for dem der tør kaste sig ud i noget nyt, i stedet for at fortsætte “som de plejer”… Sejt gået!

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:58

   Ha ha ha, den joke ville jeg ønske jeg havde fundet på. Og tak! Jeg føler mig også helt rebelsk, at jeg har turde tage springet.

 • Reply
  Maude // skøreliv.dk
  4. juni 2017 at 10:35

  Kæmpe stort tillykke! ❤️

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:57

   Og kæmpe stort tak 🙂

 • Reply
  Rutsje
  4. juni 2017 at 10:42

  Hvor lyder det bare fedt! Stort tillykke!

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:57

   Tusind tak 🙂

 • Reply
  Nadja // drengemor.dk
  4. juni 2017 at 12:08

  Hvor lyder det helt igennem fantastisk – stort tillykke 🙂 Hvor er du GOD, at det blev lige præcis dig, der slap igennem nåleøjet!

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:57

   Hej søde Nadja! Ja, du kan tro at jeg også føler mig meget meget heldig! Det er så skønt. Og glæder mig til at prøve noget nyt!

 • Reply
  Maria
  4. juni 2017 at 12:17

  NOOOO!!!! Jeg bliver altid så glad når jeg ser dit navn på fødselsjournalerne, når vi modtager ovenpå. Jeg tænker altid, hvor var de heldige😍 Men STORT TILLYKKE! Kan så udemærket forstå din beslutning! Det er det samme hi-five-forhold nurses i 3-hold praktiserer😏 Rigtig god vind! Roskilde er heldige 💜

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:56

   Ha ha hvor er du sød! Altså jeg er j oi virkeligheden bare lige så irriterende slash sød som de andre jordemødre. Og ja, I knokler også der ud af i skiftende arbejdstider! Tiden er dog kommet for os lige nu, hvor jeg skal prøve nye veje og se om det fungerer lidt bedre for familie virksomheden.

 • Reply
  Anette
  4. juni 2017 at 12:35

  Stort tillykke med det nye job 😉

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:55

   Tusind tak Anette!

 • Reply
  Mie
  4. juni 2017 at 13:11

  Jeg havde den bedste jordemoder på Hvidovre da jeg fødte der for 2 år siden. Jeg er siden hen begyndt at følge dig og tænk gid jeg bare skulle føde på Hvidovre og ville få lige netop dig som jordemoder. Om 5-6 måneder er det tid igen, denne gang dog på Roskilde. Nu krydser jeg alt hvad jeg kan for jeg rammer lige en af de dage du er sat på til at gribe babyer. Er sikker på man er i de bedste hænder hos dig. Held og lykke med det hele! Forhåbentlig vi ses.. måske til en scanning om ikke så længe. 🙂

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:55

   Hej Mie! Årh hvor er du sød 🙂 Det ville være mig en fornøjelse! Lad os krydse fingre for, at jeg har fødegangs tjansen den dag så 🙂

 • Reply
  Pernille
  4. juni 2017 at 14:00

  Vi glæder os også rigtig meget til du starter ❤️❤️Hilsen din “nye” kollega 😍

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:54

   Kære NYE kollega 🙂 jeg glæder mig også meget, til at se dig hver dag! Så skal vi rigtig fortælle røver historier!

 • Reply
  Tine
  4. juni 2017 at 19:34

  Eeeej så er der en sandsynlighed at jeg kommer forbi dig i næste graviditet. Jeg forudser en omgang sukkersyge igen og med det følger jo en adel scanninger. Det ville jeg altså syntes, var lidt hyggeligt 😊

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:53

   Hej Tine! Altså lige bortset fra det med sukkersygen, så giver jeg dig ret i, at det da kunne være hyggeligt at sige hej i næste graviditet 🙂

   • Reply
    Tine
    2. juli 2017 at 8:49

    Ja det er da en småtræls ting, men en ting der er til at leve med 🙂 jeg kunne kostregulere det sidst og havde ingen problemer. Men jeg fik lov til at se min baby en masse 😀

 • Reply
  Jeanette
  4. juni 2017 at 19:48

  Hvor lyder det fedt! Stort tillykke med det nye job og chancen for at lære nye spændende ting.

  • Reply
   Lillemor
   4. juni 2017 at 19:53

   Tusind tak Jeanette! Jeg er også meget spændt på at starte! Og ja, det føles faktisk fedt at “turde” at tage chancen!

 • Reply
  Maria
  4. juni 2017 at 20:20

  Det lyder som en god og rigtig beslutning! Tid til familien og samtidig også arbejde med det du brænder for 😊Velkommen til Roskilde , et skønt lille sygehus (i forhold til Hvidovre)
  Vh sygeplejersken som er nabo til fødeafdelingen 😉

  • Reply
   Lillemor
   5. juni 2017 at 20:38

   Hej Maria! Jamen så bliver vi jo nærmest naboer 🙂 Det vil jeg glæde mig til! Råb endelig hej hvis du ser et tårnhøjt helvede med langt lyst hår komme valsende forbi i området 🙂

 • Reply
  Signe
  4. juni 2017 at 21:44

  Hvor lyder det bare dejligt <3 jeg savner virkelig at skanne de gravide. Det er et virkelig fedt håndværk at kunne!! Held og lykke med det hele.

  Knus S

  • Reply
   Lillemor
   5. juni 2017 at 20:37

   Og dér fløj der en besked afsted til dig på messenger! ANEDE ikke at du har været sonograf? Det må jeg høre mere om!

 • Reply
  Connie
  4. juni 2017 at 22:05

  Synes det lyder som en god og meget velovervejet beslutning 😊
  Ønsker dig alt mulig held og lykke med dit nye arbejde, er sikker på det nok skal blive fedt 😊

  • Reply
   Lillemor
   5. juni 2017 at 20:35

   Tusind tak Connie! Ja, har tænkt over det i en god rum tid. Tror helt sikkert at det er det rigtige, om end jeg virkelig vil savne Hvidovre!

 • Reply
  Emilie
  5. juni 2017 at 8:39

  Stort tillykke! Det lyder da helt fantastisk! ❤️

  • Reply
   Lillemor
   5. juni 2017 at 20:34

   Ja, ik 🙂 TAK!

 • Reply
  Lonni Aabye
  5. juni 2017 at 10:05

  Tillykke! 💐
  Sejt at du tager springet, og flot at du blev den udvalgte. 🎉
  Jeg håber, at dit nye arbejde bliver præcis så dejligt, udfordrende og spændende, som du forestiller dig, samt at dit familieliv vil blomstre i din nyvundne ekstra familietid. 😍👍🏻

  • Reply
   Lillemor
   5. juni 2017 at 20:34

   Jeg synes også at det er lidt sejt, at jeg turde tage springet 🙂 Og jeg er sikke rpå at der gemmer sig både udfordringer, spænding og en masse i godteposen, på min nye arbejdsplads!

 • Reply
  Randi
  5. juni 2017 at 18:51

  Ej hvor fedt – stort tillykke!! Jeg håber du bliver rigtig glad for det!!

  • Reply
   Lillemor
   5. juni 2017 at 20:33

   Tusind tak! Jeg glæder mig også utrolig meget, til at prøve noget nyt 🙂

 • Reply
  anette
  5. juni 2017 at 22:11

  Det lyder vildt spænende, tillykke.
  håber det bliver godt for jer alle

 • Reply
  Karina
  9. juni 2017 at 6:37

  Ej hvor er det altså bare fedt, når det hele flasker sig. Og man ikke skal undvære noget helt, for at få det andet også. Stort tillykke, kan sq godt forstår du er pisseglad og pissestolt:-)

 • Reply
  Anna
  11. juni 2017 at 18:50

  Jeg skal muligvis føde i Roskilde (alt afhængig af hvornår jeg skal have børn) og jeg har kun hørt godt om stedet.

  Jeg tror vist nok der kommer en fødeafdeling på det nye sygehus i Køge, så jeg kan også ende dér, men jeg ved det ikke endnu 🙂

  Held og lykke med det nye job – det lyder som en virkelig god stilling!

Svar