Ærlig snak De der mænd dér Gode råd

Min mand er åbenbart ikke god nok til mange kvinder…

img_1042

Lillefar…38 år. 196cm høj. Mørkt, kraftigt hår og pænt anlagt skæg. En silkeblød lysebrun hud og et fantastisk smil. Arme der kan holde mig tæt ind til ham. En personlighed der rummer enorme mængde humor. En mand jeg virkelig beundrer, for at kunne se det bedste i alle mennesker. En mand der kan sludre med alle og som altid formår at skabe smil og latter hos de han omgås. En pisse god far og altid klar på at hænge en hylde op, såfremt Lillemor skulle befale det.

Der er bare ét minus…åbenbart.

Og lad mig lige understrege, at det altså ikke er et minus hos MIG.

Men minusset er, i følge rigtig mange single-kvinder, at han er HÅNDVÆRKER.

Jep, flere og flere kvinder benytter sig nemlig af datingsider, der ekskluderer håndværkere. For de har jo ikke en “mellemlang til lang uddannelse”. Nu er det muligt at jeg træder en enkelt eller to over tæerne.

Men det er saftsuseme det dummeste jeg nogensinde har hørt!

Tænk sig at ekskludere nogle pga. en uddannelse. At ekskludere nogle fordi de ikke har gået i skole i så og så lang tid. At ekskludere nogle fordi firmabilen er en varevogn og ikke en freaking Mercedes.

Når jeg tænker over det, ekskluderer det faktisk alle mine nære, mandlige familiemedlemmer. De er ikke gode nok til mange kvindehjerter der ude. Hvilket jeg helt og aldeles undres over. Jeg har helt oprigtigt aldrig nogensinde gået op i, hvad fyren jeg dater beskæftiger sig med. Og det har heller aldrig været det første jeg har spurgt om. Det er muligt at det er mig der er mærkelig…men jeg er faktisk mere gået op i, hvilken følelse modparten skaber hos mig.

Tosset, ik’ 😉 ?

Kærligheden sidder ikke i en sort Audi, i et Hugo Boss jakkesæt eller i en skjorte med ekstra mange stjerner på skulderen. Den sidder i personen. Og det er da totalt ligegyldigt, om han (eller hun) har en skruetrækker eller en MacBook i hånden.  Det gør vel ikke fyren (eller kvinden) mindre uambitiøs og det betyder vel heller ikke, at man ingen mål har i livet. Der er idioter alle steder, bevares. Men der er saftsuseme også kærlighed alle steder.

Og hey…I ved godt hvad man siger om håndværkere ik’? 😉

You Might Also Like

39 Kommentarer

 • Reply
  Camilla
  28. oktober 2017 at 8:37

  HØRT 🙌🙌 min mand er håndværker og tænk hvor mange høj-bagdelede kvinder, der udelukker sig selv fra en mand, der kan bygge eget hus, fikser det meste selv eller via kontakter og byttedeals 😜
  Og hvis prestige sidder i bil og hus så tænker jeg egentlig, at vores 370 m2, som min mand selv har bygget eller spritnye lækre familievogn med ⭐️ på køleren er mindst lige så lækker som hvis det var betalt af en direktørløn tjent af en akademisk uddannet gut, som sikkert kan være lige så sød, som den håndværker jeg heldigvis fandt.
  Men egentlig burde vi vel være glade for, at der er færre derude, der er interesserede i at “stjæle” vores mænd…

  • Reply
   Lillemor
   28. oktober 2017 at 9:57

   Det er i hvert fald ærgerligt at man ligefrem udelukker en hel gruppe af fabtmænd, der potentielt kan gøre én til verdens lykkeligste kvinde!

 • Reply
  Isabella Olivis
  28. oktober 2017 at 8:42

  Altså både min mand og jeg er erhvervsuddannelse. Et stk. teknisk designer og et stk. sosu assistent. Og hvis jeg selv skal sige det, er vi da to ganske udemærket og fornuftige mennesker. Vi har sågar formået at købe et hus, en bil og lave den her babydreng, som stadig ligger og hygger i maven med 3 dage til termin :-* Så jeg beklager, hvis jeg træder nogle over tæerne, men jeg synes helt personligt det er snobberi, at vi er en underklasse “bare” fordi vores uddannelse er kort. Jeg kunne sagtens være blevet sygeplejerske, jordemoder ect. Jeg har bare ikke lyst. Nok har vi travlt på plejehjemmet, men de har mere travlt på sygehuset og det har jeg ikke lyst til (endnu). 🙂

  • Reply
   Lillemor
   28. oktober 2017 at 9:59

   Uh stort tillykke med den snarlige baby 🙂 Ønsker dig god vind i ve-sejlene!! Og ja, det er smadder ærgerligt at man deles op på den måde. Tænk at man ikke “er god nok” til at finde kærligheden til andre. Det er da for åndssvagt.

 • Reply
  Tina
  28. oktober 2017 at 9:02

  Snobberi på højeste klasse. Rigtig mange håndværkere ender også med at eje deres eget firma og være selvstændige. Det kan alle de lange uddannelser da ikke lige prale med. Desuden kan em håndværker godt kravle videre på af stigen med nogle små ekstra kurser og uddannelser 👊👍
  Hilsen hende der arbejder i bygma og scorede en el installatør som nu er chef for 70 mennesker fordi han er dygtig.

  • Reply
   Lillemor
   28. oktober 2017 at 10:00

   Tillykke med scoringen 😊 Og jeg er enig. Baggrunds uddannelsen betyder ikke noget. Det er vel holdningen til ens job og engagementet i samme der har en betydning

  • Reply
   Vibeke
   28. oktober 2017 at 13:42

   Men hvorfor skal man prale med at være kravlet videre op ad rangstigen? Et underligt ord i øvrigt. Undskyld mig, men du kritiserer snobberi, men dit indlæg kommer til at fremstå lidt snobbet.

 • Reply
  Mette
  28. oktober 2017 at 9:02

  Er gift med en tømrer. Har datet fyrer med Audi, Gucci, Hugo boss osv. Men ingen har fået mig til at føle mig som en prinsesse som min mand. Det vigtigste for mig er hvordan en mand får mig til at føle. Og hvordan vi har det sammen.

  • Reply
   Lillemor
   28. oktober 2017 at 10:00

   Liiiige præcis!! ❤️

 • Reply
  Lisette
  28. oktober 2017 at 9:30

  Det er da noget nær det dummeste jeg længe har hørt! Hvorfor skulle en håndværker ikke være god nok? Jeg bor sammen med en anlægsstruktør, og jeg ville ikke bytte ham for noget i verden 🙂 han er sjov, smart, passioneret, stærk og har det dejligste smil i verden! Vi har været sammen i snart 4 år, og han gør mig stadigvæk blød i knæene 😉 han er med andre ord mere mand end mange andre nogensinde bliver, og er der noget mere frækt end en rigtig mand? 😀

  • Reply
   Lillemor
   28. oktober 2017 at 10:01

   Det vigtigste er som du beskriver, at ens partner kan gøre én blød i knæene. Så er alt andet ligemeget!

 • Reply
  Therese
  28. oktober 2017 at 9:42

  Lige et indspark med en anden vinkel. Hele indlægget + kommentarsporet indtil nu går ud fra at det handler om penge. Hvorfor tror I det? Er det fordi I selv har det som vigtig prioritet?
  Personligt har jeg også på et tidspunkt flirtet lidt med datingsiden Elitedaters. Her er kravet minimum en videregående uddannelse. For mig var det et ønske om at finde en partner, jeg kunne have nogle udviklende, måske filosofiske samtaler med – om politik, videnskabsteori, grundantagelser i livet, psykologi, osv. Det kan man garanteret have med en masse mennesker uden en videregående uddannelse, og der er garanteret en masse mennesker med uddannelse der ikke formår eller ønsker sådanne samtaler. Men man har ofte bedre forudsætninger for en sådan samtale, hvis man fx har gået på universitetet.

  • Reply
   Laila
   28. oktober 2017 at 10:01

   Det godt nok det mest uvidende og ubegavede indlæg jeg længe har læst. Vores venneflok er heldigvis er broget flok af forskellige længder af uddannelse. Vores samtaler er spændende, varierende, filosofiske og med mange forskellige vinkler, hvilket netop gør det lærerigt og interessant

  • Reply
   Lillemor
   28. oktober 2017 at 10:05

   Nej Therese, hele indlægget og kommentarfeltet indtil nu går på kærlighed. Er på ingen måde enig med dig. Og hvad mener du med om “vi selv har det som prioritet”? Det har vi jo tilsyneladende ikke eftersom vi jo netop ikke går op i det… Som eg selv og de andre kommentatorer skriver 😉. Og nu er jeg rigtig hård: Men måske en anelse snæversynet af dig at antage, at man har dårligere forudsætninger for at tale om politik og livsanskuelser med én der ikke har en videregående uddannelse 😉

   • Reply
    Therese
    28. oktober 2017 at 17:12

    Jeg læser at du til en vis grad sætter lighedstegn mellem at de der skulle gå efter folk med uddannelse vægter penge højt, når du skriver “Kærligheden sidder ikke i en sort Audi, i et Hugo Boss jakkesæt eller i en skjorte med ekstra mange stjerner på skulderen”. Og flere i kommentarsporet nævner hvordan deres håndværkermand altså har eget firma og tjener godt. Derfor skrev jeg bare at den antagelse jo måtte stå for jeres egen regning.
    Ligesom en anden her i kommentarfeltet så prøvede jeg også at sortere bare en lille smule da jeg netdatede – det er saftsuseme en kaotisk verden derude.
    Jeg forsøgte at begrunde mine valg meget nuanceret. Så Laila, jeg forsøgte at bidrage med min vinkel – du vælger så at kalde mit indlæg ubegavet.

 • Reply
  HV
  28. oktober 2017 at 9:45

  Jeg er ikke stolt af Det, men jeg må nok med skam meddele, at når jeg går på datingsider, så er det noget af det jeg kigger på, fordi jeg måske ikke ved hvordan jeg ellers skal sortere. Dog udelukker jeg ikke håndværkere, hvis de har et sødt smil, og faktisk har en tiltalende profil tekst.

  Jeg er så heller ikke stor fan af netdating, men ved bare ikke rigtigt, hvor jeg ellers skal lede

  • Reply
   Lillemor
   28. oktober 2017 at 10:09

   Der er ingen skam i at være fascineret af nogle typer! Nogle er til høje, mørke fyre. Andre til lyshårede vaskebræt fyre. Men der er en skam i – synes jeg – decideret at udelukke nogle, fordi man antager at de ikke har nogle ambitioner mv. Det er en ærgerlig tendens. For kærlighed sidder ikke KUN i et jakkesæt. Det kan OGSÅ sidde i et jakkesæt. Jeg kender mange fantastiske, søde og sjove jakkesæts gutter. Som gør mine veninder glade. Men jeg kender mindst lige så mange håndværkere, der ligeledes gør mine veninder (og jeg selv) bløde i knæene.

 • Reply
  Annette
  28. oktober 2017 at 9:47

  He he ej hvor sjovt.. Jeg har netop altid gået efter en håndværker 😜 min mand har renoveret hele vores gamle hus og jeg kender da mange der misunder jeg har så dygtig og flittig en mand❤ ville aldrig bytte ham for en Audi 😁

  • Reply
   Lillemor
   28. oktober 2017 at 10:11

   Ha ha, dejligt du fandt kærligheden 😊 er sikker på at du var blevet mindst lige så lykkelig med en akademiker. Men godt at du kan være med til at vise, at håndværkere OGSÅ kan gøre tricket!

 • Reply
  Inni
  28. oktober 2017 at 9:52

  Hehe. Jeg har været i den anden grøft: En af de første mænd, jeg datede, var akademiker (ligesom jeg selv), og efter ham skulle jeg i hvert fald aldrig have en anden akademiker! 😀 Den beslutning blev heldigvis blødt op med årene, men i dag er jeg lykkeligt gift med min helt egen multihåndværker.

  • Reply
   Lillemor
   28. oktober 2017 at 10:12

   Godt at du med årene er blevet mere åben 😊 Som sagt er kærligheden jo alle steder. Men dejligt at du er med til at vise, at håndværkere bestemt også kan gøre dig blød i knæene

 • Reply
  Tine
  28. oktober 2017 at 10:04

  Det er SÅ åndssvagt. Min kæreste er elektriker. Han arbejder godt nok som underviser, men han er nu engang udlært elektriker og har arbejdet som det i mange år. Jeg synes det er fedt. En ting er at han er mega handy og kan fikse nærmest alt, både el ting og alt muligt andet, fordi han har hænderne skruet rigtigt på. Og så synes jeg det er fedt at vi er så forskellige – jeg er akademiker. Og så er vi faktisk ikke så forskellige alligevel. For han interesserer sig også for meget andet og vi kan have lange snakke om politik, samfund, klassisk musik osv. Ens uddannelse siger ikke noget som helst om hvordan man er som menneske. Og det er sgu da det der er det vigtigste.
  #JEGELSKERMINHÅNDVÆRKER

 • Reply
  Pernille
  28. oktober 2017 at 11:11

  Gggg. Den har jeg aldrig hørt før. Min dejlige kæreste er håndværker. Ordblind og fra en tid, hvor det absolut ikke var positivt. Han er skide dygtig til sit arbejde, burde have fået en langt højere uddannelse, da hans IQ intet fejler… Håndværkere er ofte; kloge, har hænderne skruet godt på, tjener flere penge gennem livet end så mange andre og nede på jorden… Tænk over hvorfor disse dejlige mænd bliver håndværkere? Ordblindhed, familietradition eller mønsterbrydere…. Dvs. alle positive ting i et forhold. Intet med IQ at gøre. Mit højeste ønske for min datter er, at hun bruger de hænder hun har fået, som er SÅ kreative… Smukt håndværk er sgi da smukkere end et stykke papir eller et regnskabsark…

 • Reply
  Signe Op.
  28. oktober 2017 at 11:12

  Jeg er (omvendt) uenig. Jeg er gift med en ingeniør – men i mit næste liv skal jeg SÅ meget giftes med en tømrer! 😂😂

 • Reply
  Malene
  28. oktober 2017 at 11:49

  Den har jeg også hørt nogle gange, endda fra en tidligere tæt veninde. Jeg er sammen med verdens bedste tømre/far på 16 år og vi har 3 skønne børn. Ham beholder jeg sgu (har også stadig en del der skal laves i huset endnu😂)

 • Reply
  Tina KH
  28. oktober 2017 at 12:17

  Ha ha, ja håndværkere er da at foretrække fremfor papirnusseri og bløde hænder:-)
  Men mange har sine krav og det kan de jo gå efter, en dag bliver de måske mere klar på virkelighedens verden.
  God weekend til jer2 og børn:-)

 • Reply
  Stine
  28. oktober 2017 at 13:30

  Da jeg mødte min mand havde han “kun” en virkeligt dårlig HTX-eksamen, der var en hel del år gammel.
  Ikke rigtigt nogle ambitioner om at skulle mere end det.
  Nu har han taget en uddannelse mens vi fik børn.
  Jeg er ret glad for, at jeg ikke afskrev ham, selvom jeg er den klogeste af os to 😉

  • Reply
   Lillemor
   28. oktober 2017 at 16:59

   Ha ha nu kender jeg sig jo tilfældigvis og ja, du er nok den klogeste af…ja, alle. Og det ville du være om du var rengøringsdame, SoSu hjælper, jordemoder eller ingeniør.

 • Reply
  Helle
  28. oktober 2017 at 17:06

  Hørt! Hvor er det bare fjollet, at uddannelse skal betyde så meget!
  Jeg oplevede dog selv i folkeskolen, at skolens uddannelsesvejleder kun havde fokus på en gymnasiel uddannelse – og ikke på ét tidspunkt nævnte erhvervsuddannelser som en mulighed 😳🙄
  Jeg er nu glad for min maskinmester-elektriker-mand! ❤️

 • Reply
  Ann-Charlotte
  28. oktober 2017 at 17:16

  Altså, det kommer vel også meget an på, hvilken uddannelse, man selv har. Jeg har en lang videregående akedemisk uddannelse og tænker umiddelbart, at jeg ikke ville have så meget til fælles med en håndværker….Det har ikke noget ar gøre med, at en håndværker ikke kan være klog, lækker, betænksom, sjov, en god far, osv.

 • Reply
  Camilla
  28. oktober 2017 at 17:19

  Ej, hvor er det dejligt at der er nogen der tør skrive om det! Jeg er selv universitetsstuderende, mens min kæreste (gennem 7 år), er uddannet salgsassistent i supermarked… Jeg føler ofte jeg skal “forsvare” hans valg når hans arbejde bliver bragt på banen, fordi folk ALTID spørger “om han ikke skal mere”… for fandme da! Der skal være plads til os alle sammen. Nogle kan lide at gå i skal, andre kan ikke. Vi skal alle have lov til at finde vores egen hylde! Tak for dit dejlige indlæg 😊

 • Reply
  Rikke
  28. oktober 2017 at 18:14

  Min mand er akedemiker, men er selv opvokset med en far der er håndværker og stort set kan alt med sine hænder og en lillebror der er ligeså. I mine øjne er der et eller andet super mandigt over en håndværker. Beundre dem for at kunne så meget med deres hænder. En akedemiker kan mangle lige så mange skruer som en håndværker. De er mindst lige så dygtige og gode mennesker som alle andre. Et godt forhold handler vel mest om mennesket bag uddannelsen end selve uddannelsen, det synes jeg i hvert fald selv. Og jeg elsker min mand virkelig meget, også selvom han har 10 tommelfingre. 😉

 • Reply
  Charlotte
  28. oktober 2017 at 18:31

  Jeg ville elske det, hvis min mand var håndværker! Ikke et ondt ord om min mand (skolelærer), men når der skal laves noget herhjemme, er det ofte mig, der må gøre det, fordi han er en skovl til det 🙄

 • Reply
  Kristina
  28. oktober 2017 at 20:39

  Ej hvor sjovt, i min nærmeste venindegruppe, da vi alle var singler i start 20erne, var vores værste mareridt, hvis vi skulle ende op med “en af de der kedelige, ægte voksne mænd i laksko og jakkesæt, som drømte om en karriere” . Ja det kaldte vi dem! 😁 Til gengæld blev vi alle lidt bløde i knæene, hvis der trådte en høj bredskuldret håndværker ind af døren 😉
  Men i sidste ende handler det jo om personen, og man kan jo ikke dømme en person på det job eller den uddannelse de har. Går da udfra at folk generelt vælger uddannelse efter interesse og ikke efter om de selv synes de er klogere, eller bedre end andre. Men måske jeg bare er naiv og stoler på folk ikke er idioter 😁

 • Reply
  Steffen
  29. oktober 2017 at 1:05

  Hvad siger man om håndværkere? 😊

 • Reply
  Mona B
  29. oktober 2017 at 1:09

  Hvor er det bare sandt! Har en veninde, som ønsker at finde en mand, der har en lang uddannelse som hende selv, hvilket er fair nok at drømme om, hvis det ikke var fordi, at alle andre mænd slet ikke får en chance. Det kan sagtens være, det lykkes for hende at finde den mand hun drømmer om, men at hun udelukker så mange potentielt vidunderlige mænd ene og alene pga. uddannelse/karriere, er simpelthen så ærgerligt. Hun risikerer at gå glip af nogle virkelig fantastiske mænd, der hellere end gerne vil have hende og give hende de børn, hun så inderligt drømmer om.
  Hun er nu 34 og jeg håber virkelig, hun bliver klogere, for jeg under hende så meget mand og børn.

 • Reply
  Anne
  29. oktober 2017 at 9:54

  Dejligt at du skriver det!
  Det er urolig frusterende, hvordan uddannelse/arbejde kan betyde så meget…. Jeg er selv såkaldt superstudent (gennemsnit over 12 på gymnasiet), og jeg har hørt meget for mit valg om at tage pædagoguddannelsen, fordi “jeg da er alt for klog til det”!
  Og min kæreste er landmand, hvilket åbenbart må betyde at han er en rigtig bøv, der kun tænker på øl og damer. I starten fik jeg mange kommentarer om, at jeg ville kede mig og måtte finde en mand på “mit eget niveau” udelukkende pga hans erhverv! Men jeg er stolt af min superdygtige, kloge, sjove, flotte landmand, der ovenikøbet er det mest ambitiøse menneske, jeg har mødt!
  Og så gør det jo heller ikke noget, at han kan fikse det meste med sine hænder 👍🏼

 • Reply
  Maria
  29. oktober 2017 at 10:12

  Jeg er snart færdig med en lang videregående uddannelse og min man er civilingeniør (i it, hvilket også giver brænde til mange fordomme), og vi diskuterer allerede nu, hvordan vi skal få en hverdag med jobs, der kræver mere end fuldtid til at gå op med to små børn. Der har jeg altid misundt familier, hvor den ene part er håndværker – SKØNT at få tidligt fri hver dag 🙂 det er også tidlige morgener, men med små børn er man jo alligevel oppe 😉 ♥️ seje håndværkere!

 • Reply
  Annemette
  29. oktober 2017 at 17:10

  Sikke da noget pjat og frasortere en mand bare fordi han ikke er direktør eller højt uddannet…. min mand er uddannet skorstensfejer, smed og køre nu lastbil og han elsker det 🙂 han har hænderne HEL RIGTIG skruet på, på alle måder hvis man forstår sådan en lille end haha ;P han fikser selv alt i huset her hjemme, klare mine elektronik kriser og er alt vidende og bestemt ikke dum og snakke med <3 forresten køre vi i en Audi A6 Quattro, så det kan man sagtens havde selvom ens mand ik er "fin" uddannet 😉

Svar