Ærlig snak Blot til info Jordemoder-ting Life of a mom

Det er fandme da sejt at have haft en “hård” fødsel

20161115_110103

Jeg har prøvet begge dele. En fødsel hvor man tænker: “Kommer den baby for fanden da aldrig ud?”. Og når den endelig gør, føltes det som at skide en Kummefryser. Kun knap tre år efter jeg havde den type fødsel, endte jeg med at få en helt anden type fødsel på CV’et, som alle de andre i mødregruppen hader at høre om: Nemlig den lynhurtige fødsel: “Så fik jeg veer og et par timer efter sagde jordemoderen, at jeg var 10cm åben”. Let’s face it. Det er skide irriterende når andre har haft en fødsel, hvor de bare smutter en Mandel, mens man selv har ligget og prøvet at presse det der minder om rundetårn ud af tisse-Lis i flere døgn. Man magter ganske enkelt ikke at høre om andres super lækre og hurtige fødsel, når man selv havde evigheds-turpas til fødemodtagelsen og fødegangen og jordemoderen gang på gang forsøgte at overbevise én om, at det “var super flot” at ens livmoderhals nu ikke kun var 8 meter lang men 2 meter lang. Fuck my life! Og stik mig noget rødvin. Og en baby.

Men helt ærligt, ik’? Jeg husker selvfølgelig fødslen af Mandlen. Det var faktisk en rigtig god oplevelse. Men min krop farede også bare afsted. Uden at have mig med på råd. Klokken 18 sad Lillefar og jeg og spiste pizza der hjemme med en baby i maven (altså mig, ikke Lillefar). Klokken 01.00 lå vi hjemme i egen seng og sagde godnat, med en lille baby ved vor side. En fødsel kan altså også gå for hurtigt. Bevares!! Den kan kraftpeterfløjtende også gå for langsomt!! Men helt ærligt, så føler jeg mig altså bare lige en tand sejere, efter den første fødsel (læs om den HER). Den fødsel føltes som et triatlon og ikke “bare” som et marathon. Jeg havde tid (MASSER af freaking tid!!) til at være med hele vejen, tænke over fødslen og tænke på hende der ville melde sin ankomst (og give hende stuearrest mentalt flere gange!).

Jeg følte mig som det sejeste menneske i verden, da hun endelig kom ud efter 2 1/2 døgn med veer (hvor jeg vel at mærke troede at jeg var parat til at føde efter kun de første 4 timer). At hun så fejrede sin egen entré med en grøn bæ på sin skaber, er en anden sag. Jeg var stadig pisse stolt, over at have klaret sådan en fødsel. Og bruger det i øvrigt stadig i argumenter her hjemme, når jeg har mulighed for det…

“Om det er din eller min tur til at støvsuge? Undskyld mig, men har du nogensinde prøvet at presse det der minder om et helt kontinent ud gennem dine genitialer? Nej vel? Jeg tror bare du tager støvsugningen.”

Summarum…som jordemoder elsker jeg de hurtige fødsler hvor kroppen bare arbejder. Det er sgu fascinerende. Men jeg har i høj grad også altid holdt meget af de fødsler, der “trak lidt ud”. For jeg ved satme godt hvordan det føles, og forstår hvorfor kvinden tager fat i kraven på én og med dyb Darth Vader stemme siger: “Jeg kan…ikke…mere”. For det seje er…

At det kan man!

Og vi skal satme huske at hylde os selv, for den præstation vi har gjort os. Uanset om det var en Mandel vi smuttede eller en Kummefryser vi sked.

Vi. Er. Pisse. Seje.

Så det kan godt være at Kummefryseren her hjemme i dag, blot vil leve højt på at hun endelig fik de skide rullesko i fødselsdagsgave, som hun har ønsket sig i evigheder. Men jeg fejrer i høj grad også, at min krop er i stand til det den gjorde, for præcis 7 år siden i dag.

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply
  Henriette
  24. maj 2018 at 20:24

  Hejsa
  Jeg elsker at læse din blog… du får mig til at grine så tårerne triller ned af kinderne😊

 • Reply
  Annie
  24. maj 2018 at 20:25

  Jeg fødte vores datter tilbage i januar 2018. Veerne startede så småt ved 20:30 tiden og hun er født 23:36. Det gik i min optik vanvittig hurtigt når man er førstegangsfødende og jeg sys ærlig talt det hele gik lidt for stærkt.

 • Reply
  Astrid
  24. maj 2018 at 20:59

  😂😂😂😂åhhh, jeg elsker bare din beskrivse af at bruge en hård fødsel som mod-argument. Jeg nyder at bruge min som ultimativ trumf, når der i forskellige sammenhænge fortælles om hårde fødsler og mænd der er pressede. “Min fødsel tog 23 timer, jeg sprang alt, havde stomi i et år bagefter, rekonstrueret min skedebagvæg, brugte kateder i et pr uger og får idag medicin for at ku tisse….min kæreste var der gennem alt lort og pis fra både baby og mig-og ingen sex i laaaaang tid”….der blir så stille bagefter den fortælling

 • Reply
  Gry
  24. maj 2018 at 21:14

  Havde to hurtige fødsler ve start på den første var kl 22:30 kl 4:34 jordmor dybt kl 4:44 min dejlige store pige født ja jordmoren blev dybt jeg fik presse veer og vandet var ikke gået så vi skulle hjælpes ad med at prikke hul på det så hun siger jeg prikker nu og jeg skriger ve hvad sker der hun blev dybt fra top til tå i fostervand
  Anden fødsel fik veer kl 5:00 kl 10 blev vandet taget da jeg ville i karbad for at prøve det som smerte lændring det hjalp bare ikke det gjorde bare mere ondt så op igen kl Ca 11:00 kom presse veerne og kl 12:07 kom der endnu en dejlig pige til verden

 • Reply
  Pops
  24. maj 2018 at 23:11

  Første fødsel gik stærkt – 6 timer i alt- og ikke så godt. Baby roterede ikke og blev født med skuldrene på tværs og 100 pct sphincter ruptur til mig (lægen talte ikke stingene) – bedøvelse virkede ikke da jeg skulle sys og lægen stak mig i låret med nålen flere gange. Opholdet på sygehuset var skoddårligt fordi de havde så travlt.

  Nr to var stille stille med vandafgang kl 4 på sygehuset kl 8, læse lidt i Hjemmet og hjemme igen til aftensmad kl 18.

  Nr tre var et smertehelvede uden lige. Han ville ikke ud og jeg måtte sættes i gang. På 45 min gik jeg fra 2-3 cm åben til 10. Og det gik ikke stille af sig. Så var der tre-fire presseveer og bum var vi forældre til tre. Jordemoder nåede kun lige at få gjort klar så var han ude. Under 15 minutter fra ‘jeg synes det presser lidt’.

 • Reply
  Din jordemoder
  24. maj 2018 at 23:34

  Det er så spot on det du beskriver. Det er ikke muligt at fejle under sin fødslen, kvinder gør det bedste de kan – og de kan virkelig meget.
  Som kommentaren jeg hørte fra en far efter en meget lang fødsel ” når vi det her skat, så kan vi alt sammen” Du var sej ved første fødsel, og jeg så hvor sej og lækker du var ved anden fødsel;) Skållll

Svar