Ærlig snak Gode råd

Ville du vende din partner ryggen, bare én aften, for 10.000kr?

screenshot-20180705-115608-instagram.jpg

For en lille måneds tid siden puttede jeg mine børn, skænkede mig et glas rødvin, vendte Lillefar, sofaen og vores yndlingsserie ryggen og tændte for vores computer. Aftenen stod i budgettets tegn og jeg lovede, for en enkelt aften, at hellige mig noget så røvsygt som e-boks og kontooversigt. For én ting jeg nemlig ikke synes er røvsygt, er tanken om at jeg kan spare en filans masse penge. Dig der sidder der ude og læser med lige nu, betaler nemlig med ret høj sandsynlighed, for meget i rente eller for meget til forsikringsselskabet. Men det er fandenfiseme svært at vide alle disse ting, hvis ikke økonomi er noget man beskæftiger sig med til daglig. Og hey…ham forsikringsmanden sagde jo egentlig også, at det var det bedste tilbud på markedet, ik’? Og bankrådgiveren så også bare smadder sød ud, da hun gik “ned” på at du kun skulle betale 7% i rente, ikke sandt?

Jeg er sikker på at der sidder overordentlig mange søde forsikringsmennesker og bankrådgivere der ude. Men vi må bare heller ikke være for blå-øjede. De har jo en forretning der skal passes og det er jo i deres interesse, at sørge for at tjene så mange penge på kunderne som muligt. Og så hedder det jo ikke en Peter og Louise-rådgiver, vel? Nej, det hedder en BANK rådgiver for christ sake! Så om end jeg er sikker på at mange forsøger at imødekomme deres kunder bedst muligt, så er hele pointen bare, at der er en ret stor sandsynlighed for, at man som kunde kan få bedre tilbud andre steder. Om ikke andet er det da i hvert fald værd at forsøge! Ik’?

Men igen…der er ingen der magter at sende budgetter (som man måske ikke engang har lavet?) ud til adskillige banker, kun så man kan sidde og prøve at hitte ud af, om det overhovedet ville kunne betale sig at skifte bank. I øvrigt er det jo kun en slags over-mennesker der forstår 100% af de ord, der kommer ud af en bankrådgivers mund. Det svarer lidt til at indgå i en samtale med en læspende svensker iført en ti-hestes brandert. Man forstår kun ca. hvert femte ord! Så da jeg blev spurgt om jeg ville teste BedreBudget, som er en internet tjeneste, hvor man indtaster alt data der har med ens økonomi at gøre og som kan hjælpe én med at finde den bedste bank og det bedste forsikringsselskab, ud fra ens baggrund, blev det et højt og rungende JA TAK! Så den dag for en måneds tid siden, vendte jeg altså yndlingsserien og Lillefar ryggen for en stund og begyndte at indtaste de oplysninger som BedreBudgets hjemmeside bad om. Der var nogle få parametre jeg var i tvivl om, så jeg sendte en mail afsted til de dygtige folk bag BedreBudget. Og lynhurtigt fik jeg hjælp og rådgivning til min oprettelse. Og hvis man for alt i verden ikke vil gå glip af yndlingsserien, så er det bare at gribe knoglen, så opretter eksperterne hos BedreBudget dig! Så der er ingen undskyldning 😉 I øvrigt vil de også meget gerne give rådgivning ift. finansielle og økonomiske problemstillinger i det hele taget. Og den tanke synes jeg er rar, da de jo ikke har nogle økonomiske interesser i MIN økonomi. Så deres rådgivning er reel!

Online ligger nu alle mine oplysninger…men anonymt! Og banker og forsikringsselskaber kan nu tilgå dem, men uden at vide hvem jeg er. Hvis de mener at de kan give mig et bedre tilbud, end det jeg har i dag, så kontakter de mig i min indbakke inde på BedreBudgets hjemmeside. Og såfremt jeg vælger at tage imod deres tilbud, er det først dér at de kan tilgå mine oplysninger. Det er fandenfiseme da smart, hva’? Det er den omvendte verden, end hvad man tidligere har skulle! Nu er det ikke længere OS der skal kontakte bankerne/forsikringsselskaberne for et bedre tilbud. Nu er det DEM der skal kontakte os.

Og så må jeg sige at jeg rent faktisk synes, at det er lidt fedt at have helt og aldeles styr på sit budget og at jeg kan sidde og taste oplysninger i mit budget, via en app og med en kop kaffe ved min side. For BedreBudget er ikke kun et sted du modtager bedre tilbud – det er også et sted hvor du har dit private budget liggende og som regner dine samlede udgifter ud for dig, så du selv slipper for at sidde med lommeregneren. Det føles ærligt godt at have taget skridtet mod et bedre budget. For hey, hvis vi kan spare ca. 10.000kr om året, bare ved at oprette os og skifte bank, så kan jeg altså godt lige leve med at have “spildt” en enkelt aften på sofaen i Lillefars arme. For det er faktisk dét Forbrugerrådet Tænk konkluderer; at den typiske familie sparer netop dette, bare ved at skifte bank. Tankevækkende er det dog, at kun ca. 11% rent faktisk skifter. Så hey, skal vi ikke lige aftale at du vender den næstkommanderende der hjemme ryggen en aften og kaster dig ud i det? Det kan sagtens tage lidt tid før det helt rigtige tilbud kommer. Men når først du har oprettet dig, skal du ikke gøre mere…og så kan du nørde din yndlingsserie hver aften…med god samvittighed 😉

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Reply
  Malene
  5. juli 2018 at 22:13

  Men hvordan tjener folkene bag Bedrebudget så penge på det? De skal vel også have løn… 😬

  • Reply
   Morten
   14. august 2018 at 10:43

   @Malene, jeg gætter på at banker og forsikringsselskaber betaler et beløb til bedrebudget for at få lov at give et bud på en bedre pris. De køber sig så at sige til “leads”. Det er jo meget normalt – andre gange foregår det ved facere i gågaden. Synes det her giver meget mere mening end en facer.

   Jeg ved det ikke, men det er mit gæt. For som du siger “de skal vel også have løn” 🙂

 • Reply
  Pernille
  6. juli 2018 at 19:17

  Hvad blev jeres konklusion så? Kunne det betale sig for jer at skifte bank eller forsikringsselskab?

Svar