Ærlig snak Gode råd Life of a mom Skrupskøre børn

Det bliver altså nemmere at være mor…

20180920-175503.jpg

I går aftes var jeg alene med børnene. Lillefar skulle ud om aftenen, så madlavning, badning af børn, putning, madpakke-smørning m.v., var noget jeg selv skulle klare. Alt i mens jeg stod og rørte i risengrøden (som er hofretten, når Lillefar er ude. Han er jo håndværker…og alle håndværkere er af en eller anden grund allergiske over for suppe, grød og tærter?! Ikke sandt?) kom jeg til at tænke på, hvordan det dersens mor-liv vitterligt har ændret sig på få år. Nu er Mandlen og Kummefryseren 4 og 7 år. Det var fandenfiseme en anderledes oplevelse at være alene med én på 0 år og én på 2 år, der begge foretrak at spise potteplante muld til aftensmad, med dertil hørende kattebakke til dessert. Man skulle jo være ALLE vegne på én gang? Men det har ændret sig… Hurtigt! I går legede de i ro og mag. Og mens jeg tog et bad, passede tante Ramasjang dem. Jovist, jeg får stadig lige tørt en snotnæse af i buksebenet af og til. Og de tager fortsat både Flitsbuen, The Jelly-man, Alligatoren og nogle af de andre berygtede børnevåben i brug af og til (hvis du er i tvivl om hvad jeg snakker om, så vil jeg opfordre til at læse indlægget HER).

Men kort sagt: Det er altså blevet nemmere at være mor. Altså virkelig meget nemmere. Og det vil jeg altså bare lige kaste i grams, til nogle af jer der står med ammeindlæg og lortebleer op til halsen! Jeg synes jo lige at jeg har født. Jeg har nærmest stadig efterveer…og graviditetskiloene sidder der stadig (de forsvinder nok lige om lidt…sagde ingen mor nogensinde).

Men er du svedt, tiden løber bare afsted! Og nu ved jeg godt at nogle af jer har lyst til at stikke mig en flad med et vådt ammeindlæg. For jeg ved godt at tiden ikke går hurtigt, når man sidder med et spædbarn klokken 3 om natten og er blevet gylpet i munden otte gange. Jeg husker tydeligt de nætter, hvor sekundviseren bare sneglede sig afsted.

Men helt ærligt? Før ville jeg gerne have tiden til at gå lidt hurtigere…og nu vil jeg bare gerne have tiden til at stå stille.

Kender I det? Jeg vil gerne høre fra både jer med de helt små baryler…eller fra dem med børn i Kummefryseren og Mandlens alder… Hvordan oplever I det? Og hvad med jer der har helt store børn? Ville I gerne lige gylpes i munden en ekstra gang?

You Might Also Like

22 Kommentarer

 • Reply
  Gitte
  20. september 2018 at 18:26

  Åhh, når jeg lige læser om jeg vil gylpes i munden endnu engang tvivlede jeg lige et sekund 🤣 men JA!
  Mine er nu søn på 11 og datter knap 13 år.
  Fredagen for 2 uger siden sad vi sammen i sofaen og så (jeg små sov som altid) til Disney og imorgen skal datteren min så til fest på ungdomsskolen hvor BRO kommer og spiller 🙈😱🤯❤️
  Shit der blev det lige virkeligt hvor store de er ❤️
  Datteren skreg sindsygt de første 1- 8 mdr uden at finde ud af hvorfor og sov nærmest aldrig mere end 30 min af gangen og sønnens sov de første 5 mdr konstant nærmest (ellers føles det bare sådan efter den første 😊) men så sov han ellers heller ikke igennem før han var over 2 år og jeg var en zombie 😱
  Men nøje hvor jeg sommetider stor savner dem som små, det var kam hårdt men også helt unikt ❤️
  Nu er de ved at blive store og jeg har længe råbt på at bremse tiden men det er også fantastisk at sidde og have en samtale nu og så småt kunne mærke og fornemme det voksne menneske som den store snart er men egne meninger og det er så stort at sidee og tænke at hende har keg været med til at skabe 😊 det smukke væsen har jeg præget ❤️
  Men det er nu også rart at ham på 11 år lige nu sidder og føre vild lego krig med sine figure pp gulvet på sit værelse og er helt i sit eget univers 💙
  Alle aldre har sin charme og glæder mig til resten 💞
  Bedste råd: Optag masser af video 😊

 • Reply
  Randi
  20. september 2018 at 18:53

  Her er de 3 år og 9 mdr – synes det er hårdt… men er også inde i en periode med ekstremt lidt søvn for den mindste. Store

 • Reply
  Randi
  20. september 2018 at 18:54

  Her er de 3 år og 9 mdr – synes det er hårdt… men er også inde i en periode med ekstremt lidt søvn for den mindste.
  Jeg ved det bliver nemmere for hver dag der går, men hvad sker der for threenage typen?

 • Reply
  Kathrine
  20. september 2018 at 19:10

  Puha det lyder godt for lige nu kan man jo ikke engang blinke uden min søn på 8 måneder er i den anden ende af rummet i gang med at smadre noget med en grydeske…

 • Reply
  Camilla
  20. september 2018 at 19:24

  Jeg står med en dreng der er snart 2 1/2, og et spædbarn på 3 mdr, og den lille har ikke kunne ligge i mere end 5-10 min selv, i løbet af hele dagen, nogensinde😳
  Jeg må ærligt sige, at jeg glæder mig lidt til, at det bliver lidt nemmere, selvom den store bare er en engel😅

 • Reply
  Vibeke
  20. september 2018 at 19:37

  Mine er 4 og lige knap 2. Syntes det er fantastisk at de bliver større, men samtidig prøver jeg desperat at stoppe tiden. 🙄😂 de er nogle røvhuller, der driver mig til vanvid, men jeg elsker den alder de har nu. 😊❤️

 • Reply
  Julie
  20. september 2018 at 19:49

  Tak! Shit det havde jeg brug for at høre i dag – alene hjemme med baby på 3 mdr og storebror på 3 – begge temmelig krævende og højlydte 🙈 det er tredje aften i denne uge *suk*

 • Reply
  Louise
  20. september 2018 at 19:50

  Vores ældste søn er 3, og da vi fandt ud af, at han skulle være storebror, svor jeg, at jeg ville være mere i nuet og nyde alle barnets aldre og ikke glæde mig så meget til når det blev større. Men så spillede naturen os et puds og kastede et sæt tvillinger i vores retning. De er 9 mdr. og jeg må nok indrømme, at jeg tager mig selv i lidt for tit at glæde mig til de bliver ældre.. og kan klare flere ting selv.. og kan lege mere selv og med storebror.. For hold nu k… hvor mangler jeg altså bare et sæt hænder alt for mange gange på en dag 😁 Men jeg ved jo også godt, at lige om lidt, kommer jeg til at sidde og tænke tilbage på den her tid og tænke, jeg skulle have nydt den mere 😊

 • Reply
  Jane
  20. september 2018 at 20:01

  Åh ja! Jeg har en dreng på 4 og en pige på 2 (der er 18mdr imellem dem) og selvom de begge har en dejlig alder – de siger nogle sjove ting, lærer noget nyt hele tiden, og har let til grin…. ja så er det også bare mega hårdt! Især når de skal puttes det er en kamp med den lille, det tager en time – på de gode dage. Den store sover på en halv time, men kan kun falde i søvn imens enten mor eller far er lige ved siden af. Så når man er alene, er det nærmest umuligt at putte dem. Så det bliver i mor og fars seng med mig i midten, og så ellers bare krydse fingre for, at jeg kan nå at få en halv time på sofaen i fred inden jeg slev skal i sen! Så selvom jeg ofte synes tiden går alt for hurtig, så glæder jeg mig altså også til putteseancerne bliver lidt nemmere…

 • Reply
  Anne-Marie
  20. september 2018 at 20:16

  Har 3 tøser på 8,5 år, snart 7 år og snart 3 år… så der er gang i den og tøse/tøj kriser og “bitchfights” (især mellem de to store) jalousi mellem de to store…. (hvem har haft mest “legetid” med lillesøster… you know just the basic trivial stuff…. 😛 😛 😀 😀 😀 )

  Men især med den mindste siger jeg STOP TIDEN TAK…. den trunte er jo IKKE min baby mere o.O hun er en ægte diva der “VIL ALT SELV!!” you know the shit… 😛 😛 og der kommer SÅ mange gode guldkorn ud af hendes mund… og hun ved hun har især din mor i sin hule hånd… 😛

  Den ældste ligger lige og vipper på grænsen til at være præ-teenager… o.O *suk*

 • Reply
  Carina
  20. september 2018 at 20:46

  Åh hvor jeg kender det. Og hvor kan man bare føle sig som en rådden forælder der ikke slår til, der ikke elsker nok. Når man skal være flere steder på en gang – for det kan man jo ligesom ikke..

  Jeg har en gang skulle putte en 2 årig og en 6 ugers, det gik. Men den store sov først kl 21, jeg sov måske før…… halv ti stod jeg op, åd en masse M&Ms og gik i seng. Godnat Ole! Men jeg klarede det!

 • Reply
  Camiilsen
  20. september 2018 at 20:49

  Har en dreng på 12 uger, som kun sover 45 min ad gangen om dagen hvilket resultere i 1 times gråd af overtræthed om aftenen og en baby som bare slet ikke vil overgive sig til søvnen. Puyyh det er hårdt og siger til mig selv 3 gange om dagen, jeg ikke skal have flere børn (han er den første) alle siger til mig det bliver bedre med tiden! Men den tid må meget gerne snart komme!! – de sagde det var hyggeligt at have barsel (min bare …)

  • Reply
   Lillemor
   20. september 2018 at 22:11

   Åh, hvor jeg husker det! Kummefryseren faldt altid i søvn ved min babs. Og so dag man der med fjernbetjeningen uden for rækkevidde…vi havde dog vildt god effekt med slyngevuggen!! Fra NaturesSway. Det var alle pengene værd!

 • Reply
  Mille
  20. september 2018 at 21:23

  Sorry to say 🙂 men stort fedt NEJ jo de praktiske ting i forhold til det at ha små børn blir lettere….. de smider bleen, middagsluren, de kan tale og bedre udtrykke behov MEN når de bliver ældre bliver det så meget hårdere især psykisk. Når dit barn igennem 2 er blev voldmoppet og må skifte skole, ryger ned i en depression. Når dit andet barn føler sig udenfor i klassen og ik kan finde venner. det gør det SÅ meget hårdere fordi du som mor ik kan fikse det. Du kan tale og dele smerten men dit barn, men dit barn har jo oplevet den her episode som har sat ar for livet og man føler sig TOTAL magtesløs. Det er 80000 gange værre end 1 år uden søvn, samtidig med et kolikbarn og 10000000 gylppletter og bleskift og trodsslder og kastem maden på gulvet. det er alt sammen faser og ik noget der gør dit barn oprigtig trist og ked af det. selvfølgelig ved jeg godt at det ikke er alle børn der oplever det samme, heldigvis. Men når de bliver større er der bare ting og følelser man som mor bare ik kan knipse væk. damn DET er hårdt. Nu har min ældste en alder på 13 og der er bl.a en pige i klassen der er blevet selvskader nogle er begyndt at ryge osv. og det er igen bare meget hårdere at se og høre, end at høre om Tulle der er blevet bidt i vuggestuen for 3. gang på en måned

  • Reply
   Lillemor
   20. september 2018 at 22:09

   Jeg tror at alle er enige om at en teenager i mobbe problemer, er 100 x værre end en gylpende baby og at teenageren til hver en tid vinder prisen. Men nu er det jo ikke en konkurrence ❤️ og det er kærligt ment. For det er vanvittigt hårdt fysisk at være på 24 timer i døgnet og udsætte alle egne behov og i øvrigt have sat parforhold mv på pause, pga en baby. Alle aldre har deres charme og deres udfordringer. Og når man har en 1 årig, ville man ønske men kunne knipse med fingrene og få en teenager. Og når man har en teenager ville man ønske man af og til bare havde en 1 årig, der ville lege med LEGO klodser. Og når man så har leget med LEGO klodser i 4 timer, ville man ønske man kunne bytte barnet til 3 flasker rødvin 😉. Men du har ret, det er forfærdeligt med mobning og deslige.

 • Reply
  Malene møller
  20. september 2018 at 21:24

  Jeg har to piger, 1 på 10 måneder og 1 på 2,3år og aldrig i mit liv har jeg været så presset før.. godt nok tænkte vi at det blev hårdt med en 2’er men ikke 100 gange så hårdt! Jo vist det bliver bedre jo ældre den lille bliver, men altså!! Rocker hårdt med to børn som OVERHOVEDET ikke kan behovsudsætte! Vi er trætte, meget trætte! Og vi (og alle andre) bliver ved med at huske på hvor meget glæde af hinanden de får når de bliver ældre… jeg håber og stoler på indlæg som disse er sande 😂

  • Reply
   Lillemor
   20. september 2018 at 22:03

   Ha ha, de er sande!! Jeg lover det! Og ved præcist hvad du føler. Det der er hårdt er at man aldrig har tid til sig selv… Eller det dersens parforhold. Og man er heller ikke fredet om natten. Så selvom det er en fantastisk alder (for det er det jo også!) så er det også bare en vild oplevelse, at være så meget PÅ

 • Reply
  Christina
  20. september 2018 at 21:29

  Har en dreng på 11 og en pige på snart 16…nogen dage skulle man faktisk tro at trejde verdenskrig er brudt ud, jeg er snart så god til konflikt håndtering at jeg kan sættes ind i konflikten mellem nord Korea og USA, det er jo alt muligt latterligt de kan skændes om, men hvor blev tiden af, min datter går 10 klasse og skal til at vælge uddannelse, går til fester fredag/lørdag, hvordan gik det til hun er sgu da lige startet i skole, hun gik til sodavandsdisco hvor man sad og ventede med de andre forældre på at det sluttede, tiden går så hurtigt, som at blinke og vupti er de store…
  Men heldigvis bliver vi mødre aldrig ældre selvom vores børn gør…

  • Reply
   Lillemor
   20. september 2018 at 22:01

   Ja, det er ret utroligt at alle omkring os får hængebabser og grå hår, mens vi selv faktisk bare bliver kønnere og kønnere 😜. Og du har ret tiden går vanvittigt hurtigt!!

 • Reply
  Nanna
  20. september 2018 at 22:40

  Åååh hvor bliver jeg da bare glad af at læse det indlæg! Det giver mig ligesom en smule ro i maven 😂 Jeg er en ung mor til 2 knægte! På 1 og 2 år. Jep! Der er 15 måneder imellem dem.
  Min mand er selvstændig, og det er forholdsvis nyt (april 2018) og det kræver at jeg er rigtig meget alene med de to bavianer.. Faktisk så er det mig som sørger for alt og alle, hver dag……. 😬 Jeg ved ikke hvordan jeg gør det. Og jeg håber inderligt, at jeg snart kan få bare lidt ro på! Så tak for håbet!! 😝

 • Reply
  Marieke
  21. september 2018 at 15:32

  Tak fordi du deler dine tanker med os. Godt at vide, at det bliver lettere. Har 2 drenge, som er 3 år og en på 10 måneder, og far skal til fodbold i morgen, så jeg vil nok tænke en ekstra gang på din blog i morgen, mens vi hygger os.

 • Reply
  Nina W.
  26. september 2018 at 13:01

  Det bliver lettere, men det med søvnen. Den kommer til at mangle så snart de begynder at gå i byen. Nu er vores 3 store drenge (27, 30 og 32)hjemmefra. Så nu ånder alt fred og ro. 🙂

Svar