Ærlig snak Gode råd Life of a mom Skrupskøre børn

Et ret godt forældre-tip!

20181004-135531.jpg

(Pssst… Godt tilbud længere nede ?)

Jeg ved ikke med jer, men jeg har vanvittigt svært ved at lokke Kummefryseren, der nu er 7 år, til at læse når først hun har fået fri fra skole. Hvis jeg insisterer, lægger hun sig ned på gulvet og ruller rundt, som en alligator der netop har fanget sit bytte. Eller som en mor der lægger sig fladt ned på gulvet i Brugsen, fordi hun finder ud af at der ikke er mere af hendes yndlingsvin tilbage på hylderne og kun de irriterende Canadiske mærker (…og det er naturligvis en helt hypotetisk situation).

Men vidste I at man faktisk anbefaler, at børn læser 15 minutter dagligt?

Egentlig kan jeg godt forstå, at hun ikke gider at sidde og bladre i de der bussemands befængte skole biblioteksbøger, som jeg lidt får traumer af at tænke tilbage på, fra min egen skole tid. Man sad der og bladrede i den nylånte bog, for pludselig på side 7 at stifte bekendtskab med Anders fra 4B’s grønne og slimede bussemand. Føj! Og ud over det, så er mange af bøgerne ærlig talt en smule sørgelige, ikke sandt?

Jeg fik for nyligt et lille fif om læseappen Maneno. En app hvor man kan gå i et virtuelt bibliotek og låne bøger, der passer præcis til ens barns alder og læseniveau. Den valgte bog vises (helt uden bussemænd) og skulle der være et ord der er svært at forstå, kan barnet trykke på ordet, som efterfølgende vil blive læst op af appen selv. Så barnet læser og lærer. Det BEDSTE er dog, at Maneno faktisk er navnet på den drage, som barnet læser op for. En drage som man selv kan designe med farve og med navn og som vokser, jo mere man læser op for den. Hvilket viste sig at være en ret stor motivation for Kummefryseren.

Ud over ovenstående, optjener man også ”diamanter”, som barnet kan benytte sig af i Dragens Hule, som er en del af appen og som “belønner” barnet med lidt leg. I Dragens Hule kan man nemlig købe udstyr til sin drage. Og det viser sig at Kummefryseren er lige så glad for accessories som jeg er, for hun er ellevild, når hun har diamanter nok til at købe en hat eller andet til dragen! På den måde motiveres hendes højhed Kummefryseren til at læse mere.

Som forældre kan man også spæde lidt til diamantsamlingen, ved at sende lidt diamanter via forældre appen Maneno Parent. Her kan man i øvrigt også holde øje med, hvor meget barnet læser, hvad der læses, opsætte en læseplan, tilføje læsetid eller sætte læsningen i bero midlertidigt, hvis man eksempelvis skal ud at rejse og dermed ikke vender tilbage til en lille udsultet drage ?

Hvis I lige som jeg, har lidt svært ved at få motiveret den tobenede diktator der hjemme, så vil jeg klart anbefale Maneno. Appen henvender sig til alle børn i skolealderen og der kommer hele tiden nye bøger til!

Som I ved har Lillemor jo jeres ryg ? Så jeg har fået lov til at give jer 30 dages abonnement for kun 1 kr! No strings attached. Så kan I jo prøve at se om det er noget for jer. Det eneste I skal gøre er at klikke HER. Så vil I blive sendt direkte videre til Manenos hjemmeside, hvor Kummefryseren og jeg har lusket os ind!

God læselyst!

You Might Also Like

Ingen kommentarer

    Svar