Ærlig snak Det shjaw! Life of a mom

Jeg præsenterer for jer: De 4 mødregruppe-typer

received-414027562510909.jpgOkay, lad os nu bare være ærlige. Nybagte mødre er forskellige. MEGET forskellige. Jeg har været i to forskellige mødregrupper. Én fra jeg fødte Kummefryseren og én fra jeg fødte Mandlen. (Læs hvorfor jeg kalder dem dét lige HER). Der ud over har jeg veninder, der ligeledes har haft deres gang i forskellige mødregrupper og vi blev altså enige om, at det oftest er de samme ”typer” der går igen i diverse mødregrupper. Det er bestemt sagt med et glimt i øjet ?. Men come on! Der er jo en vis grad sandhed i det!

Der er jo eksempelvis ALTID den der pisse irriterende overskudsagtige mor, som man kan have lyst til at kaste en brugt ble efter. Den dér mor der altid taler om hvor meget barnet sover, hvor meget sex hun har med manden og hvor mange boller uden hvede, hun har bagt samme morgen. “Det kunne hun jo lige så godt, nu når barnet alligevel sov” (klokken freaking 9)! Og så er der andre typer i mødregrupper, med lange bryster, som har sovet max 4 timer om natten (med afbrydelser, naturligvis) siden fødslen og som aller højest kan overskue en frysepizza og i øvrigt hellere vil skydes i knæet end nogensinde at have sex igen. Kender I typerne? Jeg siger ikke hvilken én jeg var, efter at jeg havde født mine børn (!). Men det var ikke den første!

Bevares, mødregrupper er fantastiske! Jeg hyggede mig meget, med særligt min første mødregruppe. Men man kan godt have lyst til at sprøjte lidt modermælk i øjet, på dem der begynder at tale om hvor overskudsagtige de er. Det er jo fan-fucking-tastisk at de er overskudsagtige og selv laver deres egen risgrød, som de i øvrigt selv har været ude på rismarken og høste! Bare lige som sådan en hyggelig lille søndagsting med manden og de resterende fire børn. Men nogle gange er man bare ikke selv i det overskudsagtige hjørne og serverer gerne en grød produceret af onkel Semper og propper i skrutten på kødklumpen.

Noget helt andet er, når onsdagens mødregruppe bliver forvandlet til en slags parterapi…altså, bare lige uden at den mandlige part deltager. Kender I ikke det? Der er ALTID én eller anden der ørler syv års parforholdsfrustrationer ud over det fint opdækkede stuebord, så man er ved at få kanelsneglen galt i halsen.

Det fede ved en mødregruppe er dog, at man trods forskelligheder, virkelig begynder at holde af hinanden. Selvom én mor sværger til strækvikler og spelt og en anden mor flere gange har overvejet at sælge skrigende baby til de lokale nede på hjørnet, så mødes man alligevel i en symfoni af hormoner og lortebleer. Og ender med at holde af hinandens forskelligheder. Selv dem man ikke lige havde regnet med at man ville lære at holde af ?

Nå, men nu synes jeg at vi skal lege en lille leg. For hvilken af de her typer er DU? ? Og vær nu ærlig!

[poll id=”31″]

[poll id=”32″]

[poll id=”33″]

[poll id=”34″]

Når alt dette er sagt…så skal vi altså også omfavne vores forskelligheder. Og huske på at vi ALLE er gode mødre, på hver vores måde. Det har jeg engang skrevet lidt om HER.

Afstemningen er også inde på min instagram profil (@lillemorblog) og du skal være MERE end velkommen til at deltage der også! Så kan du også friend-tagge dine mødregruppe veninder og sende dem en lille kærlig tanke!

Er der nogle mødregruppe-typer jeg har overset ??

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply
  Lise Chr.
  30. april 2019 at 19:10

  Fantastisk indlæg 😂👌 du har ramt så meget plet, er en blanding af den hormonelle og den hvis barn sover igennem 😁

 • Reply
  Pernille
  1. maj 2019 at 0:51

  Åhhhh. Mest den der bare gerne ville sove…. zzzzz. Tåler ikke rødvin. Men sove… Fik et barn, der sov 2×45 min fra 8 morgen til 22 aften, hvis jeg huskede at vende hende, mens hun sov…. suk… Snak om hængebryster og hængeposer under øjnene…. Og så lige en skat hjemmelavet græd oven i. Tænk det føles som igår og hun er 22 nu 😂😂🙈🙈

 • Reply
  Charlotte
  1. maj 2019 at 15:56

  Du har overset den gruppe der har læst alt for mange bøger om projekt baby og altid snakker om hvilket tigerspring Fnullergøj forventes at have om 3 dage
  Og hvor vigtigt det er at putte ham/hende præcis 23 min. efter sidste bøvs efter mælketår …osv…osv…

 • Reply
  Marie
  3. maj 2019 at 23:16

  Da jeg var på barsel (anden gang altså), var jeg temmelig meget hende der, som bagte boller, mens hun sov. Jeg smurte hentemadpakker til den store, og hentede ham tidligt, tidligt. Seriøst jeg havde så meget tid på den barsel. Nu da hun er to, og jeg går på arbejde, og hun stadig ikke f…. sover om natten, er jeg mest hende, der har sorte rander helt ned til knæene og trænger til en ordentlig sjus

Svar