Ærlig snak

Vi skal lige have en snak

Jeg oplever heldigvis meget sjældent at få “hate” på min blog og Instagram, og modtager sjældent sure og hadefulde beskeder. Det ved jeg, ikke er alle mine influencer-kollegaer undt. For det meste er det jo også bare sjov og ballade, jeg smækker op på min side. Men det sker en sjælden gang imellem, at jeg lægger et billede eller en story op, som på én eller anden måde får stødt nogle, og det er selvfølgelig beklageligt – men samtidigt nok også uundgåeligt. Det skete forleden dag, da jeg lagde et billede op som en 1. april prank. Billedet forestillede mig og min gravide mave fra 2011 og en kort tekst a la: “Til juli kommer der en ny Kummefryser eller en ny Mandel. Og jeg har taget 8 kg på. Ej, det er bare en aprilsnar. Altså det med babyen. De 8 kg passer. Jeg lever af hvede i de her dage”.

Ærligt havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det kunne støde nogle. For mig at se er et billede af min gravide mave – prank eller ej – et billede, der hylder livet, og ikke et billede der har til formål at jokke barnløse over tæerne. Og ærlig talt: Hvis man har fulgt med på min profil i noget tid, så bør man også vide bedre! Sidste år stod jeg bag en video, hvor en masse forældre til små englebørn understregede vigtigheden af at anerkende dem som forældre. Se videoen HER. Og så er jeg jordemoder! – Nok ikke den første til at jokke barnløse over tæerne.

Jeg fik nogle (få) meget vrede beskeder som reaktion på min 1. aprilsnar, der på ingen måde lagde op til konstruktiv dialog, og her vil jeg gerne understrege én ting: Det er på ingen måder velkomment at henvende sig, hvis virkemidlet er et angreb. Én truede sågar med at trykke unfollow. Jeg gjorde beslutningen let for hende, og slettede hende som følger med det samme. Til sammenligning var der en anden, der skrev den fineste besked om, hvorfor min joke lige præcis ramte hende. Og den slags er MEGET velkomment. For man må GERNE være uenig, og så kan vi indgå i en dialog omkring det. Men jeg forventer, at der bliver brugt en ordentlig tone. Sidstnævnte og jeg endte med at give hinanden et virtuelt kram, og det er lige præcis den åbenhed jeg elsker! Og heldigvis ved jeg, at størstedelen af jer er lige præcis sådan! Jeg besidder nemlig ikke den hellige gral, og jeg kan sagtens træde ved siden af og tage fejl. Og jeg er da mega ked af, hvis jeg på nogen måde har trådt nogle over tæerne. Men bare fordi at jeg er en “offentlig” person, er det ikke ens betydende med, at man kan stikke mig en sviner. Så hvis man skriver hadske og modbydelige kommentarer, så ryger kommentaren/personen altså direkte ud til højre. Nogle vil mene, at det er censur. Jeg mener bare, at det er dårlig opdragelse fra kommentatorens side, og i de tilfælde skylder jeg ikke kommentatoren noget.

Jeg vil træde ved siden af (igen!). Hensigten er aldrig ond! Men med en stor følgerskare der (primært) rummer kvinder fra alle dele af Danmark, der alle har hver deres historie, så er det altså umuligt at tilfredsstille alle. Som eksempel vil jeg nævne, at jeg engang lagde en story op, hvor jeg tilføjede en GIF af en edderkop. En kvinde skrev til mig, at hun gerne ville frabede sig sådanne stories fremover, da hun led af araknofobi. Så uanset hvor meget jeg gerne vil tage hensyn til alle, så er det fuldstændig umuligt ikke at træde folk (ubevidst) over tæerne i ny og næ. Min yndlings empoji er fx en ballon. Vidste I, at der er nogle, der lider af Globofobi, som er angsten for balloner? Så jeg VIL ramme nogle, og det er ganske ubevidst. Men alt kommer fra et godt sted, og uanset skal vi tale ordentligt til hinanden!

Klask og kærlighed fra Lillemor

You Might Also Like

Ingen kommentarer

    Svar