Ærlig snak Gode råd Projekt FitLivingMedTinaStorm

Lillemors slankekurs guide!

New_Doc_43_1

Tina Storm er mor, blogger og kostvejleder og har tabt sig 32 kg på 6 måneder. Hun har givet mig en udfordring: “Jeg laver et kostforløb uden beregning til dig. Gør hvad jeg siger og du taber dig!”. Jeg tog imod tilbuddet og sagde så: “Så blogger jeg sgu også om det!”. Så hvis du har lyst, kan du følge min rejse (én gang ugentligt), mod smækre lårbamser og fastere maveskind!


Okay, som jeg tidligere nævnte HER gad jeg fandme godt, at de der børn dér efterlod ens krop i samme stand som de indtog den. Men det er åbenbart ikke tilfældet! Tak for det (bemærk: der kan være en sarkastisk tone i det skrevne). Hvorfor er det i grunden at alting på kvinder begynder at gå syd på og bule ud forskellige steder, alt imens mændene stadig står kniv skarpt? I get it not. Med fare for at skære alle over én kam, tør jeg dog godt sige; de fleste kvinder vil nok gerne lige tabe sig et par kilo. Der findes garanteret kvinder der kigger sig selv i spejlet og tænker: “Jep, jeg står kniv-krapt, jeg er helt tilfreds!”. Men jeg tænker det er et fåtal. Desværre. Vi har nok alle sammen et og andet, vi gerne vil ændre til det bedre. Men mon mændene også har det sådan? Jeg tænker: står de også om morgenen i skurvognen med håndværker kollegaerne og siger: “Hvad synes I, ser jeg tyk ud i de her overalls?”

Either way…Jeg har nu prøvet lidt af hvert, slankekurs-mæssigt. Bevares, det er kun de der 5-6 kg jeg generelt har haft behov for at tabe. Men alligevel…Og I får nu lige mit syn på de forskellige kure:

Vægtvogterne: Egentlig et meget fint koncept. Du regner dig frem til, via deres materiale, hvor meget du må indtage af “point”. Pointene er ret sandsynligt udformet via kalorier (kcal). Via en lommebog (måske de er blevet mere moderne og har nu en slags app til samme?) står de fleste madvarer skrevet ned med point. Og har man lært kundskaben at addere i skolen, bør det være en snild sag. Fordele: Du taber dig, hvis du overholder reglerne. Ulemper: Har du glemt din lommebog er du på røven.

Madlog.dk: Et site på nettet, man kan downloade som app, efter man har betalt. Der findes åbenbart oceaner af den slags apps, men madlog er ret genial, fordi den stort set har alle madvarer. Man åbner sin app, trykker fx “stor banan” ind og vupti, så har den regnet ud hvor mange kcal det er. Man kan ligeledes skrive hvad man gerne vil veje fx “1. juli”, og så regner den ud hvor mange kcal man må indtage dagligt. Fordele: Lortet virker hvis du følger det (som så meget andet) og det er billigt. Ulemper: Det er et kæmpe irritationsmoment, at skulle indtaste alting hele tiden. Og det er noget lort at stå lige inden aftensmad og finde ud af, at man kun kan spise lasagne for 15 kcal. Så det indebærer en del selvdisciplin, ift. at skemalægge dagen. Noget jeg er en røv til.

13-dags kuren: Se, nu er vi ude i noget rigtig skidt! Men hvad pokker, man bliver slank lynhurtigt…..og dårlig, kraftløs og får hovedpine. Og her er vi så ude i en kæmpe ulempe. For kort og godt handler det om at indtage ca. 500-600 kcal dagligt i 13 dage. Den bliver også kaldt for Rigshospitalets stofskifte-kur, idet den menes at blive brugt til patienter, der inden operation skal tabe X antal kilo. Men sjovt nok vil Rigshospitalet ikke kendes ved den kur, hvorfor nogle så kalder den Hvidovre Hospitals kuren (…for så er det igen “en skide god idé” at gå på den kur!). Meget blæret står der på nettet, at man efter de 13 dage har narret stofskiftet så meget, at man ikke vil tage på i 2 år. Aaarhmen altså, piece of (shit-) cake! Det er så løgn…jeg prøvede den for 2 år siden med 2 veninder. Og vi tabte 4, 5 og 6 kilo. Men det var saftsuseme røv og nøgler mens det stod på og vi tog alle kilo på igen på no time! Så stofskifte hvis du læser med her: up yours!! Fordele: Du kan med garanti hoppe i dine yndlingsjeans efter 13 dage. Ulempe: Du er bare for træt og total drænet for energi, til at gå nogle som helst steder i de lækre jeans.

Æd-hvad-du-vil-men-dyrk-til-gengæld-en-fandens-masse-motion-kuren: En kur jeg forsøgte mig med for nogle år siden. Og den fungerede fantastisk!! Eller…jeg glemte bare lige motionsdelen. Men det med at spise hvad jeg ville gik upåklageligt. Fordele: Ingen udregning af kcal, point eller andet skidt. Ulemper: Motion…fy for helvede!

Og nu er jeg så i gang med kostforløb hos Frøken Storm. (Hun har i øvrigt selv givet sit besyv med på sin blog, om hvad “Den perfekte kostplan” er. Læs det ved at klikke HER). Og det går skisme da godt (kan I mærke vibrationerne er lidt anderledes nu, end sidste uges update? Læs alle tidligere indlæg om mit møde med Tina Storm HER hvis du har lyst). For i stedet for at give kuren fingeren den her gang, klapper jeg den blidt på skulderen med et sagligt smil. Vægten fortalte mig nemlig i morges, at jeg på en uge har tabt mig 1,7 kg. I alt siden start 4 kg! Så det er status her efter 5 uger. Mangler stadig 3 uger. Så nu kan jeg godt lide kuren….og Tina Storm igen. Jeg kommer også med min vurdering af kostforløbet om nogle uger…så stay tuned 😉

Men her kommer noget jeg godt kunne tænke mig at vide:

Tina, din labre larve! Du er nu inde i varmen igen. Tillykke med det! Du skriver jo på din blog, at du selv har prøvet nogle forskellige kure i tidens løb. Har du prøvet nogle af ovenstående? Og hvad er din holdning til kure som jeg har beskrevet? Hvorfor er et kostforløb et bedre værktøj til vægttab end så meget andet?

Læs Tina Storms svar HER.

Kh Lillemor

Har du selv børn (eller frygter at få nogle!) kan du følge mig og læse flere indlæg på:

www.lillemor.dk

FACEBOOK

Instagram

Bloglovin’

You Might Also Like

Ingen kommentarer

    Svar