Opskrifter

Nem couscous salat (a la Lillemor)

20170709_152551

Hvis I lige står og trænger til lidt fornyelse i jeres salat-sortiment der hjemme, så kan jeg altså anbefale en god couscous salat. Kan I se det for jer?

“Skatter? Hvad siger du til at få noget cous……..cous i aften?”

Ej undskyld, men den lå lissom lige til højrebenet, ik’? Det skal ikke være så kedeligt at læse mad-opskrifter her på bloggen, vel?

Jeg ved ikke om jeg selv har fundet på den her opskrift, men jeg havde tilsyneladende læst helt og aldeles forkert, på den opskrift jeg selv havde fundet frem på nettet. Således stod jeg og manglede 1/3 af de ingredienser der skulle i og så måtte jeg jo gå i køleskabet og selv finde på hen af vejen. Og jeg er helt og aldeles tilfreds med resultatet. Og man er vel blogger!! Så nu deler jeg min top hemmelige (!) opskrift med jer!


Ingredienser:

Couscous (fnis!):

2 dl couscous – som til info er findelt og dampet durumhvede (læs: sundt) Og det skriver jeg fordi jeg ikke ANEDE hvad fanden couscous egentlig var, før jeg læste det bag på pakken 😉

4 dl kogt vand

1 tsk salt

Grøntsager:

½ squash

½ rød peberfrugt

1 rødløg

100 g soltørrede tomater

Dressing:

Saften fra én citron

1-2 fed hvidløg

Persille efter behov

1 tsk salt

1½ tsk rørsukker

3 spsk olie

Couscous, kogt vand og salt hældes sammen. OBS: Det skal IKKE koge. Det skal bare stå og trække, så couscous’en stille hæver sig. Grøntsagerne skæres og dressingen forberedes. Når couscous’en har fået en nogenlunde kølig temperatur, blandes hele pivtøjet sammen. Et voila, mega nem og lækker salat. Selv Lillefar ku’ lide det!

SELV TAK!

Læs også hvordan du laver Lillemors yndlings-pizza HER! Eller kig evt. med HER hvis du mangler inspiration til en sommerkage, der med garanti kan flette næbet på dine grill gæster.

You Might Also Like

1 kommentar

  • Reply
    Katrine
    25. juli 2017 at 18:37

    Smid en røvfuld hytteost i i stedet for dressingen, det er en vinder 😊

Svar