Ærlig snak De der mænd dér Gode råd Jordemoder-ting Life of a mom

Og jordemoderen sagde: “Velkommen til Verden”


Kender I det hvor man er 1 minut og 4 sekunder inde i en program serie og man allerede sidder og tuder? Jeg har ellers altid bildt mig selv ind, at jeg er en hardcore vestegns mama, med dertilhørende iskoldt hjerte. Men de fire pakker Kleenex jeg brugte forleden, ved blot at se et enkelt afsnit af den nye programserie Velkommen til Verden, taler vist sit eget tydelige sprog.

Discovery Networks Danmark har spurgt mig om jeg vil være ambassadør for serien Velkommen til Verden, der har premiere d. 18. september kl. 21 på Kanal4 (kan også ses på Dplay når man har lyst). Programserien følger forskellige par før, under og efter fødslen, samt jordemødrene på Århus Universitetshospital 24 timer i døgnet i seks uger. Det er der kommet 8 programmer ud af. Og jeg har fået et sneak peek! Og lad mig lige fortælle en ting…Jeg har normalt aldrig været så pjattet med serier der omhandler fødsler, da jeg oftest synes at de har haft en tendens til at “udstille” parrene lidt, eller problematisere forholdet mellem parrene og sundhedsvæsenet. Men Velkommen til Verden er ren smil, glædestårer og humor. Og det varmer altså mit jordemoderhjerte!

For de af jer der er nysgerrige på hvad jordemødrene sludrer om og griner af ude i personalestuen, så kan jeg altså virkelig anbefale at følge med 😉 Jeg kan nikke genkendende til virkelig meget af det! Og det er rart at vide at jeg ikke er den eneste jordemoder med sort humor. Og så er det faktisk også meget rart at være vidne til, at jeg heller ikke er den eneste jordemoder, der ikke regnede med at fødslen ville gå så stærkt og derfor ikke nåede at tage handsker på, før barnet kom flyvende.

Det var sjovt for mig at se serien, da jeg både kunne spejle mig i jordemødrene. Men så sandelig også parrene. Specielt et af parrene minder helt enormt meget om Lillefar og jeg selv og vores dynamik. Nu vil jeg ikke afsløre for meget, men Lillefar nævnte eksempelvis også at han havde en vabel på hånden der gjorde ret ondt, alt imens jeg lå og prøvede at føde det der føltes som rundetårn. Derfor grinte jeg ret meget, da en af de vordende fædre smed en punchline a la den. Faktisk tror jeg også at mange mænd vil synes godt om denne serie, da både de (og selvfølgelig også os kvinder), kan spejle os i nogle af de karakterer der medvirker. Der er den kække far og den stille far. Der er hende der mister grebet om veerne og hende der bekymrer sig så meget om forestående fødsel og ganske fint beskriver det som “hovedet der arbejder for meget og kroppen der arbejder for lidt”. Og så er der rigtig mange sjove samtaler parrene imellem, der virkelig får én til at trække på smilebåndet. Eksempelvis parret der diskuterer i hvilken kropsåbning et termometer skal op i. Noget som de nok ville ønske at de havde debatteret, inden termometeret blev taget i brug!

Der fødes et barn hvert tiende minut i Danmark. Nogle af de fantastiske og ekstreme øjeblikke er blevet foreviget i programmet Velkommen til Verden. Og jeg har planer om at købe 67 pakker Kleenex og sidde klistret til Kanal4 hver tirsdag i 8 uger (eller Dplay når det passer mig), når Velkommen til Verden har premiere d. 18. september kl. 21. Og jeg vil klart anbefale dig at gøre det samme!

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply
  Laila
  17. september 2018 at 19:56

  Uhhh jeg glemmer aldrig da jeg lå i sidste fase og kæmpede mig gennem endnu en presse ve, at min søde jordemoder siger til mig “tror du skal slippe din mands arm lidt… Det ser ud til det gør ondt på ham”!!! Øhhhh jamen ok så tager jeg da lige hensyn til ham lidt 🙂 😂

  Tak for en super fantastisk blog!

 • Reply
  Julie
  17. september 2018 at 21:14

  Århh jeg ved ikke, om der er kleenex nok i verden til at få mig tørsnudet igennem sådan et fødsels-show. Og don’t get me startet om hvor skruk jeg ville blive. Selv om barnefaderen midt under fødslen af vores første barn spurgte mig, hvornår babyer egentlig får øjne? Sådan lidt sent at begynde at overveje om det egentlig var et klogt træk at avle på ham.

Svar