Ærlig snak Det shjaw! Life of a mom Skrupskøre børn

Børns klamme samleobjekter!

untitled-artwork-18.jpg

Sidste weekend ryddede jeg op inde på Kummefryserens værelse, med det formål at få ryddet lidt ud i alt det skrammel, en 7 årig kan formå at samle sammen. Sammen med hende, bevares. Hvilket viste sig at være en enormt dårlig idé. Hun ville jo INGEN ting smide ud. Alt havde enormt stor affektionsværdi, hvis du spurgte hende. Nå, men det er slet ikke dét som dette blogindlæg skal handle om. Hele pointen er nemlig at jeg faldt over en pose med ca. 30-40 toiletruller i, som hun insisterede på at hun havde et meget nært forhold til. Og lad mig lige stadfæste én ting. Når man er enormt bakterieforskrækket som jeg er, så er det ikke ligefrem ønskescenariet, at ens barn samler på bakteriebefængte papruller!

Nå, men man er vel blogger, så jeg video dokumenterede mit fund på min Instagram profil (@lillemorblog). Dette resulterede i at nogle af mine følgere skrev hvad de samlede på da de var små og så kunne jeg godt se at toiletruller ikke var det værste at samle på ha ha! Så Lillemor fik blod på tanden og opfordrede følgerne til at skrive hvad de samlede på som små. Jeg fik vanvittigt mange sjove beskeder og har altså måtte skære en del fra, så det kun er de “bedste” der kom med. Så here it goes! Måske du lige som jeg så vil sætte pris på at det “kun” er toiletruller der bliver samlet på.

Mine forældre har fortalt glimrende anekdoter om dengang mine to brødre og jeg var blevet store nok til at kravle omkring og nysgerrigt samle alt op på vores vej. Af en eller anden grund indebar dette også cigaretskodder (!?), som vi gladeligt puttede i munden og viste frem til vores forældre. Ok sund og lækker hobby vi lagde ud med. Og effektivt! Ingen af os har så meget som rørt en cigaret siden!

Jeg samlede på bussemænd! Og lagde dem i en fin lille æske på mit bord.

Jeg samlede på frøer! De boede i min kommode med deres egen pool, seng osv. Jeg fandt dem i vores have, tror jeg! Jeg kan huske en sen aften, hvor min far kom ind og vækkede mig, hvorefter jeg skulle ud i bryggerset og få styr på de frøer som var sluppet fri! Han var ikke glad.

Jeg samlede på bank papirer, altså kontoudtog! Jeg havde 8 ringbind i datoorden!

Jeg samlede på slikpapir…

Jeg samlede på andeæg! Vi har en stor skov i baghaven og hvis jeg som barn spottede en tom rede uden andemor, samlede jeg æggene, med tanken om at de ikke skulle dø alene i kulden. Jeg gemte dem under min seng i flere år, indrullet i lokumspapir og æsker. En dag stank der fuldstændig sindssygt råddent og min mor og far fandt min samling…shit hvor var der skideballe!

Jeg samlede på snegle og gemte dem i min jakkelomme…den hang så på stumtjeneren i vores gang i en måned eller tre, før det blev opdaget. Det var KLAMT! Lugtede dårligt og var meget svær at vaske, så den endte i skraldespanden!

Da jeg var lille samlede jeg på frøerne fra Haribo Stjerne Mix. Jeg synes at det var synd for dem at de skulle spises, så de kom ind på række på en hylde inde på mit værelse!

Jeg samlede på nyt asfalt! Altså det der er helt nyt, sort og lækkert. Det lå i min skrivebordsskuffe hvor bunden røg ud en dag, fordi asfalt jo vejer…

Jeg samlede på mit eget hår (fra frisøren!) og klistrede det på tegninger til familien!

Jeg samlede på regnorme og puttede dem i lommen på min flyverdragt. Min mor har vasket mange regnorme i vaskemaskinen, de bliver helt stive efter sådan en tur!

Jeg samlede på reklamer! Jeg havde en skuffe under min seng der var helt proppet.

Min veninde og jeg samlede på nummerplader. Så gik vi rundt i kvarteret og skrev op i en lille bog!

Jeg samlede på min kats aflagte knurhår!

Jeg pillede klementiner og så tørrede jeg skrællerne på radiatoren. Og gemte dem.

Jeg samlede på det der træ man skræller af når man spidser blyanter og farveblyanter. Det var om at lave dem så lange som muligt!

Jeg har samlet på snegle. Jeg fyldte et kæmpe akvarie med små levende snegle. Dem med hus på. Yes. Det værste er at det her akvarie stod ude i mine forældres garage, og det var fyldt til bristepunktet med snegle. Så en dag ville jeg give dem en stor sten at kravle på. For godt nok skulle de leve i fangenskab – men de skulle da have det sjovt! Jeg slap så stenen lidt for hårdt, men tænkte ikke videre over det. Lige indtil næste dag, hvor min far kom ind om morgenen og klagede over at der var snegle overalt nu på hans bil. Heldigvis er jeg vokset fra den slags “lyster”, nu samler jeg kun på “dage uden at mit barn har været syg” og “dårlige beslutninger såsom at æde en hel plade mælkechokolade, selvom jeg er laktoseintolerant”.

Min svoger samler på navlefnuller…eller…han giver dem til sin datter, som så lægger dem i en krukke!!

Jeg samlede på brosten og mursten. Fandt dem gerne på vej hjem fra skole.

Jeg samlede på frøer – no shit!! De boede i vores fyrekælder og jeg talte dem hver gang jeg var dernede, bare liiiige for at se om der var kommet flere eller ej… Kæft hvor var det egentligt underligt!

Brugt viskelædersmulder. Min veninde og jeg viskede lakken af hendes mors nye spisebord, i et meget ihærdigt forsøg på at få så meget smulder som muligt!

Jeg samlede på reklamer….altså dem på TV2. Jeg løb ind til VHS maskinen for at optage dem. Til mit forsvar var TV2 og reklamer nyt dengang. Jeg kan stadig de fleste reklame slogans fra dengang.

Jeg samlede også på tomme toiletruller og jeg ved virkelig ikke hvorfor. De lå bare i en pose i skabet. Min mor smed dem engang ud – jeg samlede dem pænt op igen og lagde dem tilbage i skabet!

Jeg samlede på Diddle. Det var faktisk helt normalt. Men jeg måtte ikke få nogle, så jeg printede dem ud i sort/hvid på computeren. Sjovt nok gad de andre ikke at bytte.

Gavepapir! Det var sindssygt stressende juleaften, fordi jeg skulle nå at have et pænt og ikke krøllet stykke af alle slags gavepapir! Jeg havde travlt! Og var skide ligeglad med julegaverne…

Jeg samlede på Mariehøns og græshopper i stakkevis!

Jeg samlede på gamle rosindåser da jeg var barn. Brugte dem som pynt!

Da jeg var barn faldt mine tånegle ofte af (jeg var lidt vild og spillede rullehockey!). Dem insisterede jeg på skulle gemmes hver og en. Min mor var (yderst forståeligt, nu med voksenøjne) ikke enig… Mit argument var at hvis hun måtte passe på mine tænder for tandfeen, så måtte jeg også passe på mine negle. Så pædagogmoderen lavede kompromisset: De skal være i skuret i en krukke og der findes ingen negle-fe, så det udløser ikke en 10’er og de skal IKKE under puden. Så klamt et barn var jeg.

Jeg samlede på de der rugbrødet er lukket med, når man køber det. Dem med dato på! Jeg ved ikke om det er sindssygt – mest bare kedeligt og mærkeligt.

Slikkepinde. ALLE de slikkepinde jeg fik i folkeskoletiden, blev samlet sammen i en boks. I slutningen af 8. eller 9. klasse, tog jeg en eftermiddag med en veninde og gik igang med at spise dem fra en ende af. Nåede kun et par stykker, før jeg knækkede en fortand.

Da jeg ikke måtte få tyggegummi der hjemme af min mor, skrabede jeg tyggegummi op fra vejen – og så var min dag reddet! Det knaste godt, da der jo var sten med fra vejen. I dag er det jo mega ulækkert at tænke på, men kan stadig mærke barneglæden og høre tanken fra da jeg var barn: “Ha! Så fik jeg alligevel tyggegummi!”

Da jeg var barn, samlede jeg på brugte ispinde. Både fra dem jeg selv havde spist og dem som jeg fandt på min vej. Min mor kunne ikke forstå det… og det kan jeg heller ikke selv den dag i dag!

Min søn på 7 samler på brugte engangsgafler, han finder i naturen.

På en eller anden måde har jeg det lidt bedre med Kummefryserens toiletrulle samling nu ?. Og hvis du tænker: Hvorfor er det egentlig at du kalder dem for Kummefryseren og Mandlen? Så find svaret HER. Og apropos at være bakterie forskrækket, så er der en journalist der netop har interviewet mig om samme. Det skal I nok høre nærmere om, når artiklen bliver publiceret. Men indlægget journalisten tager udgangspunkt i, kan I læse HER.

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply
  Heidi
  18. marts 2019 at 8:55

  Aaaaad nogle klamme ting man dog kan samle på. Ikke toiletrullerne, dem kan man jo bruge – se bare her, hvis I mangler inspiration til krea-søndag: https://www.pinterest.de/karenhojberg/toiletruller/?lp=true

  Ps. Der findes toiletpapir med ruller der kan skylles ud (ved dog ikke hvor godt det er for naturen) eller vi har nogle uden rulle indeni.. Bare et lille tip.
  Og et lille tip mere – man rydder op med børnene og man rydder ud UDEN børnene.. Man får smidt mange flere ting ud når de ikke er hjemme. 🙂 Og det aldrig sket min datter har spurgt efter en eller anden lille Kinder plastik dims efter jeg har smidt den ud. Just saying 🙂

  • Reply
   Lillemor
   20. marts 2019 at 13:11

   Du har så ret Heidi. For mig var det mere et princip om at hun i en alder af 7 skal være med til at rydde op inde på hendes eget værelse. Da hun var mindre, tog jeg ofte en tur og kunne smide flere ting ud. Men som hun er blevet ældre, har hun sjovt nok lidt mere styr på hvad der er på hendes værelse. Og så er det bare mega vigtigt (for mig!) at hun lærer at rydde op selv!

 • Reply
  Venterpaavinblog
  18. marts 2019 at 9:23

  Det var faktisk temmelig synd, for de frøer fra stjernemix 😭

  • Reply
   Lillemor
   20. marts 2019 at 13:09

   Ha ha! Ja, du har da ret. Man er vist lidt af en kanibal, hvis man sætter tænderne i sådan en krabat!

   • Reply
    Karen
    16. marts 2020 at 7:45

    Min søn samlede på agern og kastanjer. Da jeg så i år tog hans flyverdragt ned fra loftet for at gøre den klar til vinter var den levende af mider ? – måske han har haft noget andet godt i lommen sammen med fra sidste år ?‍♀️den røg direkte i skraldespanden. Sidste år havde han en frø i lommen og uden at tjekke røg den i vaskemaskinen – der kunne man se den stakkels frø sidde klistret op i mod glasset på lågen og blive slynget rundt under centrifugeringen – den blev mere og mere hvid under processen ?

 • Reply
  Nanna
  18. marts 2019 at 13:00

  ha ha, der var også en trend med at samle på viskelædersmulder i min folkeskoletid. En af mine klassekammerater gik skridtet videre og spiste af det!

  • Reply
   Lillemor
   20. marts 2019 at 13:09

   Wow! Bare wow 🙂 Ha ha!

 • Reply
  Tina
  18. marts 2019 at 23:11

  Ha ha som børn og for øvrigt alle os barnlige sjæle kan samle 🙂
  Tag det yderste lag wcpapir af og behold da resten 🙂
  Tak for et godt grin og en god aften/nat 🙂

  • Reply
   Lillemor
   20. marts 2019 at 13:08

   Den har jeg aldrig tænkt over!! 🙂 God dag til dig!

 • Reply
  Nanna
  15. marts 2020 at 20:18

  Min lillebror samlede på afklippede tånegle da vi var børn. ?
  I dag arbejder han som folkeskolelærer og er forholdsvis normal.

 • Reply
  Lone
  11. juni 2020 at 21:30

  Hvordan fanden samler man på asfalt???

Svar