Ærlig snak Gode råd Life of a mom Skrupskøre børn

Hvor meget “skærmtid” må jeres børn have?

Vi er (for det meste) ret strikse med, hvor meget tid Kummefryseren og Mandlen må sidde og stirre ned i en skærm. Altså bevares…lørdag morgen klokken 05.30 er jeg ret fleksibel (dem ser siger, at børn begynder at sove længe, når de starter i skole LYVER!!). Så klokken 05.30 er jeg åben for dialog og priser mig lykkelig for, at Tante iPad har vores ryg!

Vi har i lang tid styret skærmtid via Google Family. Her kan vi se, hvilke apps de små krapyler har brugt og i hvor lang tid. Vi skal også godkende alle apps, de downloader! Vi kan også styre, i hvilket tidsrum iPad’en er tilgængelig, og hvor lang tid de må sidde med iPad’en. iPaden slukker automatisk, når tiden er gået. Kan man ikke finde Tante iPad, så kan man via Google Family også få iPad’en til at afspille en lyd, den kan findes via google maps osv. Fam’e smart! Og jo jo, vi er sgu heller ikke perfekte hjemme hos os! Kummefryseren og Mandlen lægger sig ned og laver både Flitsbuen og Alligatoren, når tiden er gået og Tante iPad skrider. I ved, hvor de lægger sig ned og begynder at rulle voldsomt i enten den ene eller den anden retning og øger farten, efterhånden som der rulles. Dette alt imens deres ryg bukker bagover i en ca. 90 graders vinkel. (Jeg skrev i øvrigt mere om børns Dødbringende Våben i DETTE INDLÆG. Så kig med der, hvis I vil læse mere om bl.a. The Jelly-man og Skrigeren).

Nå, det var bare lige et (ikke-sponsoreret) tip om et godt værktøj, hvis I vil have lidt kontrol over skærmene der hjemme. Det er jo ikke fordi, at man skal sætte negativt lighedstegn mellem skærm og aktivitet! Man kan jo få mange gode apps, som også er med til at få børnenes hjernehalvdele til at mødes i en glædelig symfoni. Men der er satme også mange hjernedøde apps! Kummefryseren må hjertens gerne sidde og bruge læseapps som fx Maneno eller Nick Stories eller gå på Matematikfessor i mere end en time. Men der må være grænser for, hvor mange fiktive krøller og hvor meget fiktiv øjenskygge hun kan proppe både i og på en fiktiv person i en fiktiv skønhedssalon. YouTube har vi faktisk sagt helt no-go til. Det ene øjeblik sad Kummefryseren og kiggede på Anna og Elsa og to minutter efter, var det to herrer, der rendte rundt i Anna og Elsa kostume og tog godt imod Spiderman, der kom til te og kringle. Jesus altså! Så nu hedder det Børne YouTube om noget overhovedet

Men altså: Hvor meget skærmtid får jeres børn? Hvilke “intelligente” apps bruger I og kan anbefale? Og hvilke apps bruger I under ingen omstændigheder? (Og hvorfor?)

Jeg kommer i øvrigt i tanke om dengang Kummefryseren købte for 546 kroner virtuelt hajfoder til en virtuel haj i et virtuelt farvand. FEMHUNDREDEOGSEKSOGFYRRE KRONER! Det nævnte jeg i DETTE indlæg.

Klask fra Lillemor

You Might Also Like

11 Kommentarer

 • Reply
  Marie
  29. januar 2020 at 20:25

  Vi kører strammerstilen for hårdt. Ingen Ipad derhjemme. Kun i skolen, hvor den bruges til skolerelaterede spil. Vi havde en Ipad som gik i stykker for ca 3 år siden, og det føltes på en måde som.. En kæmpe lettelse ikke at have den mere ? Jeg har i hvert fald ikke fortrudt en eneste gang, at vi ikke købte en ny.
  Vil man bruge skærm, er det enten mors og fars telefon (er det YouTube er det kun sammen med os), Nintendo Switch (som jeg klart vil anbefale) men til daglig ser de bare Netflix på tv’et.
  Måske er det fordi de kun er 4 og 7 et halvt? Det kommer sikkert til at bide os for hårdt 7 røven når den store engang skal have en telefon..

 • Reply
  Tanya
  29. januar 2020 at 20:44

  Vi bruger også en app hvor man ikke kan lave køb og vi kan kontrollerer tiden.
  Vi bruger som du nævner Børne youtube, ramasjang app, og så har han en masse spil han ikke gider. Men han får max 1 time om dagen. Hvis han har overholdt vores aftaler.

 • Reply
  Inni
  29. januar 2020 at 21:01

  Vi styrer for lidt! 9-årig får lov at se alt for meget YouTube, men heldigvis er han ret fornuftig og har en rimelig fornemmelse for, at hvad han må se. (Jaja, når forældrene vender ryggen til … Men når jeg kommer uanmeldt ind på værelset, er det faktisk kun tilladte videoer, der kører). Hvis du spørger mig (og det gør du jo), er reglerne for Fortnite og CS dog blevet liiidt for lempelige, efter lillesøster kom til i efteråret. Men faren har engang været prof. gamer, så han synes jo, det er fint, at knægten træner. 😀 Alt i alt: For meget skærmtid, men heldigvis en forholdsvis fornuftig dreng.

 • Reply
  Ditte
  29. januar 2020 at 21:55

  Vores drenge på henholdsvis 7 og 11 har begge meget skærmtid. Også for meget ? vi er helt konsekvente søndag til mandag med at iPad / computer / telefon slukkes kl 18.30.

  • Reply
   Lillemor
   30. januar 2020 at 10:43

   Hej Ditte! Måske Google Family så kunne være et godt værktøj for jer? I går var begge mine børn syge. Der lå de og så TV i lang tid. Men klokken 12 sagde jeg til dem begge, at TV’et var slukket, til far kom hjem (klokken 16.30 ca). Jeg fik helt et chok, da jeg hørte mig selv sige de ord, ha ha! MEN! De hyggede sig, uden at jeg skulle sætte dem igang med noget! De lavede perler, legede med modellervoks, tryllesand og lavede hjemmelavede squeezies. Så nogle gange tror jeg, at “problemet” ligger hos os forældre. For de KAN jo godt lege!

 • Reply
  Ditte
  29. januar 2020 at 21:56

  Søndag til torsdag selvfølgelig ??

 • Reply
  Joan
  29. januar 2020 at 22:21

  Herhjemme har lillesøster på 9 år, 1 time og 15 minutter om dagen der må bruges bag skærmen, og der er jeg ligeglad med om det er film eller de godkendte apps hun bruger (vi kører også den stramme stil herhjemme med Google family) og hun har ikke YouTube eller lign da jeg er røv kedelig og siger hun skal være 13 før hun får det ?
  Dog må hun godt låne min tlf og se YouTube hvis jeg er i nærheden, og hun ser noget så ophidsende som hvordan man laver slim ?
  Dog er der sjældent hun kan må det i hverdagen at få brugt alt den tid, og så er jeg lidt mere large i weekenderne ☺️
  Knægten på knapt 12 har lidt friere tøjler. Til min fortrydelse har han YouTube og snap (hurra for en ex-mand.. Eller noget), men han ser nu mest fodbold videoer på YouTube. Han kunne godt bruge den mindre, hvilket helt er både mit og faderens ansvar at han ikke gør, men har accepteret at når han passer sin skole, sin fodbold og dans, laver sine lektier, er sammen med vennerne og ellers er en god dreng, så må det være der jeg ikke er en totalt lorte mor ?

  • Reply
   Lillemor
   30. januar 2020 at 10:41

   Hej Joan! Det lyder som en meget meget fornuftig tilgang!! Og jeg er helt enig i alt du skriver 🙂

 • Reply
  Mormedbonus.dk
  30. januar 2020 at 11:26

  Ingen iPad hjemme hos os. Til gengæld må hun ønske sig lige det legetøj hun vil, trods hun snart er 9år, og vi har gjort hendes værelse meget lege venligt.
  Hun har fået en hængekøjestol på værelset og en fin bogreol så hun har sit eget lille bibliotek. Så har vi lært hende at sætte sig med en bog når hun skal slappe af.

  Jeg synes de bruger rigeligt med iPad i skolen hvor de både spille minecraft og også bruger maneno app’en. Dog endte sidst nævnte med at være kilde til mobning fordi de så “unfriend’ede” hinanden. Jeg tror jeg er lidt for “gammeldags” i min tankegang til at jeg forstår mig på konceptet med børn og iPad ?

 • Reply
  Carina
  30. juni 2020 at 21:54

  Vil bare lige fortælle at min mand åbenbart ikke havde slået Apple id fra på datterens ipad, så på en eller anden måde har hun over en uges tid købt for 4000 kr shit i et spil. Der var INTET at gøre. Shit den var stram. Det er over 1 år siden nu og siden da har han været meget opmærksom og godkender app’s ligesom jer osv. Det gør stadig ondt på
  ham (OG hende) når han kommer i tanke om det og bringer det op. Stakkels pigebarn der tydeligvis ikke har haft en idé om hvad hun har gjort. (Hun var 7 år). ??

  • Reply
   Lillemor
   2. juli 2020 at 12:39

   Åh gud! Det har vi også prøvet – det var dog “kun” for 500kr. Virtuelt hajfoder til en virtuel haj i et virtuelt farvand! Det er op af bakke 🙂

Svar